Jdi na obsah Jdi na menu
 


28. 6. 2019

Pohár STK Zbraslavec 2019 - XXV. ročník

Hráno v pátek 5. 7. na hřišti Pod kaštany, hrací doba 2x15min, o 5. místo 2x10. Počasí – dopoledne oblačno, odpoledne až skoro jasno, teplota max. 25°C. Rozhodčí Vladimír Švancara, 1 zápas Michal Tomandl, žádné komplikace s jejich řízením jsem nezaznamenal, čímž jim tímto mohu pogratulovat a ujistit je, že příště na ně budeme opět myslet;-).
 
Naši podporovatelé:
Antonín Doležel, Lubomír Křepela, Obec Zbraslavec, Pila Radim Křepela, Priessnitz léčebné lázně Jeseník, Restaurace & hotel Rudka, TGA s.r.o., Truhlářství Petr Křepela
 
Výsledky:
zápas1-sk. A: Sebranice – MK Drnovice 4:0(1:0) 2 R. Bednář, D. Bednář, V. Měcháček
Z počátečního oboustranného rozkoukávacího pojetí se první oprostili Sebraničtí, když jakoby z ničeho nic jim individuální akcí zajistil vedení David Bednář. I poté vypadala hra opticky poměrně vyrovnaně, ovšem v bezzubé ofenzivě nadále setrvávalo pouze jeden ze soupeřů, čímž výsledek nabyl v souhrnu už nikoli náhodně až výrazného rozdílu.
z.2-sk.B: Dýmky Krška – Zbraslavec 2:2(1:2) Sedláček, Lepka – J. Křepela, Suchý
Očekávaný spolufavorit turnaje v sestavě tentokrát neoplýval, alespoň oproti předchozím ročníkům, tolik výraznými fotbalisty, tudíž měli opticky navrch domácí, kteří naopak několik svých chybějících tradičních opor dokázali nahradit jinými zvučnými jmény z okolí. Podle tohoto scénáře se i zápas začal odvíjet, když po povedených kombinacích se domácí dvakrát zblízka gólově prosadili. Dýmky tolik aktivní nebyly, ale zato produktivní, když ještě do půlky dokázali snížit po ledabylém soupeřovu odkopu od brány. Ve druhé půlce dokázaly vyrovnat opět poměrně lacino, když domácí obrana v ten okamžik opět nebyla zrovna stoprocentní. Zbytek utkání se víceméně nesl v duchu množství zahozených příležitostí domácích, čemuž se nevyhnuly ani naše letošní posily.
z.3-sk.A: MK Drnovice – Tým Josefa Vaněrky 0:4 2 J. Fadrný, Urbánek, vlastní
Druhým ze spolufavoritů turnaje měl být očekávaně hvězdně sestavený tým Honzou Doleželem, jak moc jeho složení splnilo jeho představy nevím, každopádně eleganci na trávníku jeho borci předváděli nezměrnou. V tomto duelu si se svým soupeřem, jenž byl zřejmě dosti frustrován předchozí až příliš vysokou prohrou, po většinu zápasu doslova pohrávali. Výsledné skóre tak až neodpovídalo předvedené hře obou celků, z pohledu Drnovických oproti prvním duelu ovšem z opačné strany.
z.4-sk.B: Drnovice juniorka – Dýmky 3:1(1:1) 2 Dvořáček, Boček - Sedláček
Obhájce loňského vítězství spíše než omladil sestavu, tak naopak nasadil vícero zkušených borců, kteří si však dlouho s už o Davida Kršku posíleným soupeřem nedokázali poradit. Respektive na jejich vedoucí branku dokázaly Dýmky do poločasu gólově odpovědět. I ve druhé části vypadala hra překvapivě poměrně vyrovnaně, až později se dvěma rychle po sobě jdoucími trefami za juniorku prosadil Roman Dvořáček, což takto zkušenému týmu k výhře bezezbytku stačilo.
z.5-sk.A: Tým Josefa Vaněrky – Sebranice 3:3(2:1) pen 2:3 Bárta, Gryc, Šlapal – Hruška, V. Šmerda (pen.), M. Tenora
Poměrně výrazně favorizovaný výběr H.Doležela působil od začátku i v tomto duelu herně efektně, navíc po dvou vstřelených brankách i efektivně. Soupeřovi mladíci se však ukázali z těch, co neprodají kůži lacino a snad po menším podcenění ze strany vedoucího celku dokázali postupně v průběhu druhé půlky skóre dokonce otočit! Výběroví hráči před koncem sáhli dokonce ke hře bez brankáře, i díky níž dokázali chvilku před koncem stav utkání vyrovnat. Vzhledem ke shodně vysoké předchozí výhře obou celků rozhodly o pořadí na prvních dvou místech ve skupině dodatečné penalty. V nich rozhodující neúspěch ve čtvrté sérii zaznamenal Urbánek, čímž se překvapivým vítězem skupiny A staly Sebranice.
z.6-sk.B: Zbraslavec – Drnovice jun. 0:1(0:0) Dvořáček
Počty k postupu do semifinále hovořily pro domácí neprohrát o více než jednu branku, kdežto jejich soupeř už měl postup jistý. Pořadí zápasů dává pozdějším aktérům přece jen výhodu nejen ve vědomí vlastního přičinění se postupu, ale i jistotu při kalkulaci potřebného výsledku. Tento fakt v podobě předchozí prohry Dýmek domácím tentokrát přál a dopředu se snad i proto tolik nehrnuli. Do karet jim navíc hrál dlouhotrvající bezbrankový stav, jenž se změnil jen několik minut před koncem a vlastně ani to domácím tolik nevadilo, stejně jako několik svých zahozených šancí, které když nic, tak vyústili pouze v kýženou těsnou prohru, znamenající postup ze skupiny.

tabulky: A:                                                                                        B:

1.
Sebranice
1
1
0
7:3
4
 
1.
Drnovice jun.
2
0
0
4:1
6
2.
Tým. J. Vaněrky
1
1
0
7:3
4
2.
Zbraslavec
0
1
1
2:3
1
3.
MK Drnovice
0
0
2
0:8
0
3.
Dýmky Krška
0
1
1
3:5
1

z.7-o 5. místo: MK Drnovice – Dýmky Krška 3:5(2:1) Páral, Ďugoš, Vlach – Lepka, K. Krška, D. Krška, Němec, Zlínský
O prestiž stejně jako loni bojující Drnovice se konečně vypjali k adekvátnímu výkonu a podpořeném dvěma brankami v poločase zaslouženě vedli. Ve druhé půlce se však jejich duch, jakoby s nástupem v první půli odpočívajícího Davida Kršky, viditelně rozplynul a skóre se až příliš snadno otočilo. V samém závěru po jedné brance na obou stranách už na celkovém výsledku a konečném pořadí obou celků v turnaji nic nezměnilo.
z.8-semifinále 1: Sebranice – Zbraslavec 0:0 pen 2:1
Snažení obou celků střelecky se prosadit, nebylo zdaleka takové jako urputná obrana a snaha neinkasovat. Zamrzí to spíše z pohledu domácích, kteří měli o dost zkušenější hráče, a tedy mohli svého soupeře překvapit snad víc než jen převážně zakončením akcí jak byly k vidění. Snad si to naši mladší vezmou pro příště za své a nebude už v jejich střeleckých kolonkách po třetím zápase nula jako nyní;-). Když nic, tak alespoň napětí vydrželo do samého konce, bohužel se šťastnějším vyústěním pro Sebranické, kteří dvě ze tří penalt proměnili, na straně domácích totiž z trojice Petr K., Pavel D. a Marek Š. uspěl pouze prvně jmenovaný.
z.9-semifinále 2:– Drnovice jun. 2:2 pen. 1:2 Fadrný, Doležel – Komárek, Jonáš
Tento duel se mohl zdát jako předčasné finále a svým průběhem, tak být i mohlo, nebýt rozuzlení ve finále skutečném. Už nevím kdo vedl a kdo gólový účet dorovnával. Dokonce jsem promeškal shlédnout téměř historický okamžik, jímž byla asi v 8. min. druhé půle červená karta pro Johnyho za zmaření gólové akce soupeře, prý vůbec první v jeho kariéře, hm! Jisté je, že v následné přesilovce ani z poslední šance zápasu, která skončila střelou do břevna za juniorku hrajícího Bočka, už gól nepadl, takže i druhé semifinále zakončily penalty. A na čem musí Honza se svými svěřenci pro případné příště jistojistě zapracovat, jsou právě sedmimetrové kopy, jelikož i podruhé na turnaji v nich neuspěli.
z.10-o 3.místo: Zbraslavec – Tým Josefa Vaněrky 2:6(1:2) Štencl, P. Doležel – 2 Pařil, Valenta, Bárta, Šlapal, J. Doležel
Domácí nastoupili ve značně okleštěné sestavě s pouze dvěma střídajícími, jako by už některým hráčům o nic nešlo, na druhou stranu se možná i díky více herního času konečně dokázali prosadit aspoň dva naši mladí hráči. To však bylo na stále dobře nejen mentálně, ale i herně naladěné hráče Honzova výběru tuze málo. Byl to však povedený zápas vhodně zapadající do kýženého obrazu celého turnaje - snad jen ten výsledek mohl být docela jinýJ.
z.11-finále: Sebranice –Drnovice jun. 5:2(2:1,2:2) 3 R. Bednář, Měcháček, Hruška – Jonáš, Boček
Stejné složení loňského finále mělo tentokrát docela jiný průběh. Sebranice byli oproti loňsku svému soupeři zprvu více než vyrovnaným soupeřem. Dokázali se také jako první gólově prosadit. Nejprve jim k tomu dopomohla velká chyba protivníka před vlastní brankou, podruhé se vzápětí prosadili zásluhou šikovné individuální akce Měcháčka. Drnovičtí až poté začali zúročovat svoje dosud i v předchozích zápasech poměrně skrývané kvality. Ještě do půlky stačili vedení soupeře snížit. V té druhé převážně pokračovali v úporném dobývání obrany Sebranic, což jim nakonec přece jen přineslo úspěch v podobě vyrovnání. Následné prodloužení přineslo další nečekaný zápasový zvrat (alespoň pro mě). Žel jsem neviděl, jakým způsobem dokázali Sebraničtí strhnout výhru na svou stranu až do výsledkově přesvědčivého stavu. Tímto si každopádně zajistili své historicky první vítězství, jež přišlo při jejich teprve třetí účasti na našem turnaji.
 
Individuální ceny: nejlepší střelec – Roman Bednář 5 branek, nejlepší brankář – Michal Šebek, nejlepší hráč – Vítězslav Měcháček (všichni Sebranice).
 
Snad byl popis událostí dostatečně obsáhlý a nevynechal jsem nic zásadního. V opačném případě se může kdokoli ozvat. Co se týče hodnocení fotbalových výkonů, tak myslím stačí ty naznačené výše u jednotlivých zápasů. Našim hráčům mohu poděkovat za dobrou reprezentaci. Všichni 4 nováčci v našem týmu byli výraznými posilami a někteří z nich představovali přímo tahouny naší ofenzívy, sice stejně jako ostatní mohli mít lepší střeleckou produktivitu, ale co, zkusíme ji zlepšit zas příště;-). Obvyklé poděkování patří také všem ostatním zúčastněným – hráčům, divákům, prodávajícím, atd. Jak jsem to letos mohl sledovat víc z prostoru mimo hřiště, není samozřejmost takovou akci i na této úrovni pořádat. Takže díky!
 
Sestavy zúčastněných družstev:
Drnovice C: 15 Vladimír Matuška – 2 Stanislav Menšík, 3 Tomáš Tenora (pouze 2. zápas), 6 Vlastimil Borek, 7 Milan Hégr (pouze 3. záp.), 8 Pavel Bednář, 9 Jan Pavel, 10 Petr Vrbka, 11 Jan Vlach, 12 Michal Páral, 14 Jan Ďugoš.
Drnovice juniorka: 1 Erik Mihola – 5 Jaromír Komárek, 7 Roman Dvořáček, 8 Pavel Jonáš, 10 Štěpán Beránek, 11 Vítězslav Boček, 16 Ladislav Měcháček.
Dýmky Krška: Jan Vlach - 2 Karel Krška, 3 ?, 4 David Krška (od 2. záp.), 5 Libor Němec, 7 Tomáš Opluštil, 10 Filip Sedláček, 15 Petr Lepka, 13 Tomáš Zlínský.
Tým Josefa Vaněrky: 23 Martin Sehnal – 2 Lukáš Pařil, 6 Martin Šplíchal, 7 Vítězslav Bárta, 8 Michal Valenta, 10 Martin Urbánek, 11 Ondřej Šlapal, 13 Jiří Fadrný, 14 Jan Gryc, 15 Jan Doležel.
Sebranice: 25 Michal Šebek – 2 Vlastimil Šmerda, 7 David Bednář, 8 Tomáš Dvořák, 9 Roman Bednář, 10 Tadeáš Hruška, 12 Michal Tenora, 14 Vítězslav Měcháček.
Zbraslavec: 40 Petr Kubíček – 2 Jakub Pačínek, 4 Michal Tomandl, 8 Radek Jonáš, 10 Petr Suchý, 11 Jiří Křepela (jen 1.záp.), 17 Luboš Bezděk, 21 Marek Štencl, 36 Petr Krása, 60 Ondřej Ducháček, 66 Pavel Doležel.
 

Náhledy fotografií ze složky Pohár STK Zbraslavec 2019