Jdi na obsah Jdi na menu
 


30.10.2010-KSII: Boskovice_A-Zbraslavec_A

Ve čtvrtém kole KSIIA se střetlo áčko v okresním derby s nováčkem soutěže z Boskovic.

 

Boskovice hrají své domácí zápasy ve Voděradech a z tohoto oddílu jsou také hráčsky doplněny, když do čtyřhry nastoupila opravdu domácí Voděradská dvojice Bednář-Klečka, ale ani jim výhoda znalosti prostředí k úspěchu nepomohla. Nad jejich síly byli Radim a Luboš Bezděk. Druhá čtyřhra měla být vyrovnanější, nakonec to nebylo o moc, protože Petr s Martinem si vedli velmi zkušeně a vyhráli stejným výsledkem jako jejich týmoví spoluhráči 3:1. Naši ruku v ruce s dobrou hrou vystupovali sebevědomě a soupeř naopak trochu odevzdaně. Což se přeneslo i do úvodních dvou dvouher, v nichž Radim (proti Bednářovi) i Luboš (proti Pačínkovi) začali suverénně hladkým ziskem úvodního setu, nakonec oba vyhráli 3:1, když především Radim musel o vítězství ve dvou koncovkách tuze bojovat. V dalších dvou zápasech ovšem Petr nestačil na mladého Horvátha (1:3) a Martin na jedničku hostů Pavla Těžkého (0:3). Průběžný stav tak byl 4:2 pro nás. Ve druhých dvouhrách pak naši zabrali a získali rozhodující body, když se v nich zaskvěl především Luboš Bezděk, který dokázal překonat bolesti zad a především přehrát Těžkého, když uspěl ve všech třech těsných koncovkách. Další body přidali Radim, který bez větších problémů porazil Pačínka (3:1), Petr doslova udolal Bednáře, když pátý set představoval houpačku, při stavu 1:6 uhrál Petr devět míčků v řadě a nakonec i celý zápas a také Martin, který se po první porážce vzchopil a dál hrál velmi dobře, když bylo vidět že si na soupeře věří a porazil jak Horvátha (3:1), tak potom Bednáře. A když ve třetí své dvouhře Petr porazil Pačínka 3:0 na sety, vedli jsme už komfortně 9:2. Cesta za vítězným desátým bodem ovšem byla ještě trnitá, Radim hrál proti Těžkýmu a po zisku prvního setu mohl vyhrát i druhý, ale vedení 10:7 nedotáhl, naopak set v dramatické koncovce ztratil a nastaly komplikace, Radim začal kazit jeden bekhend za druhým, po prohraném třetím setu, se i čtvrtý nevyvíjel dobře, Radim v jeho průběhu ztrácel tři body a v koncovce prohrával 7:10, ovšem ještě se dokázal zvednout a stav vyrovnal, další body však získal opět soupeř a tím i zápas, přesto i tak to byl uznání hodný návrat do zápasu, bohužel nedotažený. V dalším zápase ani Luboš nestačil na Horvátha (1:3), takže vše rozhodla už zmíněná výhra Martina nad Bednářem v poměru 3:0.

 

Výsledek 4.kola: Orel Boskovice A - Zbraslavec A  5:10 body/záp.: Horváth 2/3,5, Bednář 0/3,5, Pačínek 0/3, Těžký 3/4,5, Klečka 0/0,5 - Krása st. 2,5/4,5, Křepela R. 2,5/3,5, Bezděk 2,5/3,5, Cetkovský 2,5/3,5.

 

 

 

V následném nedělním zápase v Brně proti Oltecu A začali naši opět velmi dobře, když zafungovaly obě čtyřhry. A i dál se kluci drželi houževnatě, díky bodům Petra a Radima jsme vedli ještě 4:3, ale v dalším průběhu se přeci jen projevila kvalita domácích, kteří dokázali vyhrát šest duelů v řadě, v nich škoda prohraných pátých setů Radima proti Galandovi, přitom v něm vedl 10:8, a pak ještě Luboše Bezděka proti Dědkovi, ten zas prohrál čtvrtý set 11:9 a pátý 11:8, mohlo to být pro nás v celkovém výsledku ještě zajímavé.

 

Výsledek 5.kola: Oltec Brno A - Zbraslavec A 10:6 body/záp.: Dědek 4/4,5, Novotný 0/2,5, Galanda 3/3,5, Pelikán 3/4,5, Mach 0/1 - Krása 2,5/4,5, Křepela R. 1,5/4,5, Cetkovský 1,5/3,5, Bezděk 0,5/3,5.