Jdi na obsah Jdi na menu
 


RP2-12. až 15.kolo: Céčko na cestě za postupem?

Céčko ve snaze o postup do nejvyšší okresní soutěže potřebovalo po vánoční přestávce zabrat. Po jedenácti kolech byli v tabulce až pátí, ač s jednobodovou ztrátou na třetí Bořitov a tříbodovou na druhé Boskovice. Postupovat měly tři celky, později se toto číslo rozšířilo dokonce na čtyři (bude se rozšiřovat krajská soutěž II. třídy a navíc áčko Boskovic prý ze stávající KS2 nesestoupí). Jenže i tento zdánlivě luxusní počet při letošní nevyrovnané výkonnosti byl najednou docela vzdálený. Přitom před sezónou se, pokud vím, předpokládal bezproblémový postup. Co stojí za tímto odklonem nebudu rozvádět, řekněme, že k tomu se mohou vyjadřovat odpovědná místa. Pokud chtějí, páč to není jak vést námořní válku ve Středomoří;-)

Chci vám přiblížit dvě utkání nadstavby, ve kterých, jak je naznačeno výše, šlo o hodně. Ve dvanáctém kole mělo hrát céčko v Boskovicích. Po příjezdu na místo, se ale zjistilo, že je tam jakási schůze, tak se operativně vrátili odehrát utkání do Zbraslavce. Jen díky tomu mohly vzniknout ohlasy na tento duel. Hrálo se v neděli 10. února odpoledne. Chlapci nastoupili do ještě nevyhřátého sálu, což bylo kupodivu, protože se zde hrálo i dopoledne. Bohužel tam se jakýmsi nedopatřením topilo jen na 13°C. Naši chlapci patrně nezvyklí zahřát se vlastními prostředky, v začátku znatelně tápali. Alespoň takto nějak by zněla jejich verze, kdyby se je na ni někdo ptal. V tomto směru radši stačí. Nebo to bylo jinak, že čtyřhry vyhráli ti lepší? Obě skončili výhrou „domácích“ Boskovic v pěti setech. Další vývoj byl už co se týče přehledu výsledků jednoduchý. Za Boskovice bodovali naplno mladý Horváth a nejstarší Kovář, a naši si všichni připsali po dvou výhrách nad jejich zbývajícími dvěma hráči. Jedinou výjimkou z tohoto schématu byla výhra Ladi Švancary nad Kovářem ve druhém kole dvouher, díky čemuž byl v polovině utkání stav vyrovnán - 5:5. V samém závěru přinesl los posledního kola dvouher výhodu pro nás, když nejprve hráli Sedlák s Řezníčkem. Naši se proto dostali do vedení 9:7, ale jak bylo zmíněno, soupeř to celkem jasně dotáhl k remíze. Bohužel tedy, výhra byla nadosah. Celkově to byl pěkný zápas, až na ty nepovedený čtyřhry, které rozhodly. Dál to byl souboj zkušenosti, v případě mladého Horvátha mělo nad touto zbraní převahu něco jako rychlost a šikovnost.
Výsledek 12. kola RP-II: Orel Boskovice C –STK Zbraslavec C 9:9 (sety 33:39),body: Zdeněk Sedlák 0,5, Tomáš Horváth 4,5, Zdeněk Kovář 3,5, Jaroslav Řezníček 0,5 - Zdeněk Křepela 2, Vladimír Švancara 3, Martin Jonáš 2, Vladimír Odehnal 2.
 
No a když v dalším kole přišla další ztráta v podobě prohry v Bořitově 7:11, už byla situace našeho céčka hodně vážná. Bořitov se však rovnocenně přiařadil ke čtyřem adeptům na postup až když v dalším (14.) kole nečekaně porazil i doposud suverénní Jestřebí. I bez vědomí tohoto neradostného výsledku zajíždělo céčko do Olešnice k utkání prakticky o vše. Tentokrát se žádná katastrofa, alespoň na výkonu hostů, neobjevila a díky tříbodovým Laďovi Š. a Jonímu se našim podařilo zvítězit 10:8. V tabulce to ovšem stále bylo pouze páté místo, se ztrátou dvou bodů na čtvrté a tří na třetí a druhé. Při čtyřbodovém zisku za výhru, to ale nebylo tak marné. Navíc v předposledním kole naše čekalo domácí utkání se šestým Adamovem alias povinná výhra;-).
 
Utkání s Adamovem se hrálo v pátek 8.3. asi od 17:30. Naši nezačali opět příliš přesvědčivě. Obě čtyřhry se hrály na 5 setů, tentokrát alespoň Laďa Š. se Zdenkem vyhráli. Dvouhry pak postupně přeci jen nějaký výkonnostní rozdíl mezi soupeři ukázaly. Zkušenosti měli převahu nad nadšením a elánem mladých hráčů soupeře. Když ti se s postupem času dostali až do stavu hraničící s ležérností, nemohlo být o výsledku pochyb. Céčko jasně vyhrálo a poskočilo opět na postupové příčky. O pořadí rozhodnou vzájemné zápasy jejich soupeřů, když v tomto kole hrají spolu Jestřebí s Olešnicí a Boskovice hostí Bořitov.
Výsledek 15. kola RP-II: STK Zbraslavec C – Spartak Adamov A 14:4 (sety 46:24),body: Martin Jonáš 4, Zdeněk Křepela 2,5, Vladimír Švancara 4,5, Vladimír Odehnal 3 – Stanislav Trnčák 1, Michael Farkaš 0,5, Vít Baisa 0, Martin Všianský 2,5.
 
Zbývá už jen doplnit los posledního kola, ve kterém se definitivně rozhodne: Adamov-Bořitov, Olešnice-Boskovice, Zbraslavec-Jestřebí.
Epilog
13:5, 3. místo, postup.