Jdi na obsah Jdi na menu
 


Vánoční turnaje v pincu 2019

V sobotu 21.12. proběhl neoficiální „den STKZ“ jehož součástí byl od tří hodin oddílový turnaj, od šesti valná hromada a po ní následoval poslechový folk & country večer. Krátce se pokusím dění přiblížit. Turnaje se zúčastnilo 12 hráčů našeho oddílu. Tito byli podle plánu rozděleni na místní a přespolní, jelikož takto byl poměr 7:5, byl ani nevím jakým klíčem Zdeněk zařazen do družstva ZBYTKU SVĚTA (asi sám sebou neb se to nabízelo a jelikož alespoň úvod turnaje sám řídil). Ještě pro zajímavost uvedu porovnání součtů bodů ELO obou družstev: ZBRASLAVEC 8418 / SVĚT 8096. Takže favorita klání bychom měli;-).

Hrálo se tříkolově – nejprve lepší trojice proti té horší svých týmů, na dva sety a vítěz získal pro své družstvo 1 bod. Ve druhém kole hráli mezi sebou lepší trojice, ale ne zápas stejně postavených hráčů v pořadí dle ELO, tyto se hrály až jako třetí kolo. Ve druhém vítěz připsal 2 body, ve třetím tři. Čtyřhry ač byly původně v plánu, se do programu nevešly, neb většině to už tak nějak stačilo.

Ještě výsledky: 1. kolo: Z-S: Radim - Honza Ď. 2:0, - Ruda 2:0, - Věra 2:0; Peťa ml. – stejný poměr 3x 2:0, Laďa O. – 2x 2:0, s Rudou vyhrál 2:1; druhá polovina obráceně S-Z: Jakub P. – Martin K. 2:1, - Jiří K. 2:1 (když oba zápasy hrál s minipálkou), - Marek 2:0, Martin S. – 3x 2:0, Zdeněk – 2x 2:0, s Markem 2:1. Takže první kolo skončilo podle papírových předpokladů a stav utkání byl 9:9.

2. kolo: podle pořadí jak se asi hrálo (vždy  Z-S): Laďa – Jakub P. 0:3, Marek – Honza Ď. 1:3, Petr ml. – Jakub P. 1:3 (to si chlapci vyzkoušeli na tři sety, dál už se hrálo opět jen na dva - z časových důvodů), Martin K. – Ruda 1:2, Martin K. – Věra 2:1, Radim – Martin S. 0:2, Laďa O. – Jakub P. 0:2, Jiří K. – Honza Ď. 1:2, Marek – Ruda 0:2, Jiří K. – Věra 0:2 (taky jsem to zkusil s minipálkouL ), Radim – Zdeněk 2:0, Petr – Zdeněk 2:0; tu se už zrodilo několik překvapení povětšinou na úkor domácích, takže SVĚT vedl 27:15.

3. kolo (Z-S): Marek – Věra 2:0, Martin K. – Honza Ď. 1:2, Petr ml. – Martin S. 3:1, Radim – Jakub P. 2:1, Laďa O. (v zastoupení Rudy) – Zdeněk 2:1 a poslední jsem nevím proč, hrál já proti Rudovi, právě tři body jsme na soupeře ztráceli, jelikož se mi podařilo vyhrát, tak skončilo první historické utkání ZBRASLAVEC – SVĚT remízou 30:30!

Po následné valné hromadě, o které pojedná oficiální zápis, tudíž se jí zde nebudu věnovat, následovalo hojně muzikantky zastoupené večerní posezení. Ač chyběl Pavel Těžký, který tou dobou vystupoval se svou kapelou v boskovickém skleníku, sešlo se celkem sedm interpretů krom Martina K., Milana Žáčka z Kunic byli ostatní z Drnovic - dva Romanové, jednoho žena Eva a Aleš s dcerou. Hráli myslím moc pěkně, takže jim mohu aspoň takto poděkovat. Publikum se mimo účastníky valné hromady k naší radosti rozšířilo i o některé z mladších členů místních hasičů, několik málo dalších přátel, či jen příznivců hudby.

 

Ve stejný den tj. v sobotu 21.12. se konal turnaj v pincu ve Voděradech, kde se z našich dopoledne představila mezi neregistrovanými Věrča, skončila snad nějak sedmá, a odpoledne místo na našem turnaji hrál ve své rodné obci Jakub Švancara, prý ale hrál bídně, tudíž nepostoupil ze skupiny. Turnaj vyhrál David Peterka (Velenov), který ve finále porazil Marka Vlacha (Boskovice). Obecné info a několik fotek je na webu obce Voděrady - https://www.voderady.cz/vanocni-turnaj-ve-stolnim-tenise-2/.

 

Ve čtvrtek 26.12. se odehrál tradiční štěpánský turnaj v Šošůvce, na němž nemohl chybět zde bydlící Bezďa, mj. loňský vítěz, letos však oficiálně startující za Zbraslavec, a od nás ještě Peťa Krása. Podle neoficiálních zpráv Peťa prohrál S Bezďou v semifinále a ten pak ve finále nestačil na Lukáše Svobodu I.(roč.1981) z Blanska.

 

Další pinecový turnaj s naší účastí se konal pokud vím v so 28.12. v Rovečném. Poprosil jsem Jakuba, který ve zdejším oddíle do roku 2015 hrál, a tedy si tam jel, jak sám píše, především povykládat s kamarády, aby nám průběh přiblížil. Následují jeho slova: Jeli jsme tam v sestavě já, Peťa Krása, Zdeněk Křepela a Laďa Švancara. Turnaj je pro místní a zvané. Z těch pozvaných jsme tam byli hlavně my a chlapi z Poličky. Celkem bylo 24 účastníků turnaje. Ze skupin postupovali všichni. Petr vyhrál skupinu a já byl po x panácích až třetí. V pavouku prohrál hned v prvním kole Zdeněk s angličanem Davidem. Ve druhém kole vypadl i Laďa s Ulrichem z Poličky a ve třetím (čtvrtfinále) jsem já po asi po 13 panácích narazil na Michala Petra (z Blanska bydlícího v Olešnici - moje doplnění), kterého jsem porazil 10 v pátém setu. Nikdo nechápal, jak jsem to ve svém stavu dokázal (či spíš jak se to přihodilo, bych uvedl já;-)). Peťa prošel až do finále bez většího zaváhání, já se tam dostal značně "napojen" a finále tedy mělo jednoznačný průběh - 3:0 pro Petra a to jsem v žádném setu neuhrál víc jak 5 míčků :-). Já to letos pojal jinak no ;-). (Loni Jakub tento turnaj vyhrál a také se ke mně z něj dostala fotka vítězné trojice, což i v tomto je to letos jiné).

 

V neděli 29.12. proběhl už celkem tradiční (podle mých údajů 12. ročník) vánočního turnaje neregistrovaných. Stejně jako loni se jej zúčastnilo 12 hráčů, přitom jen 4 hráči si zopakovali loňskou účast – tyto „tři“ mušketýry tak mohu krátce vyjmenovat – Tomáš. T., Pavel P. st., Pavel M. a Standa K. Což je samo o sobě s podivem, jelikož rezervy jsou obecně známy všude, jen ne vždy se je podaří zaktivovat, tentokrát to holt vyšlo;-). Tak tentokrát jsem nechal všechny, ať si vyberou svoje umístění ve dvou skupinách. Dopadlo to docela zajímavě, že ta první byla výrazně silnější od pohledu, což se ve vyřazovací části projevilo snad ještě nečekaněji výrazně. Výsledky a pořadí skupin - A: 1. Stanislav Krátký 4-1 (minitabulka 1-1, sety 3:2), 2. Roman Hrstka 4-1 (1-1, 2:2), 3. Pavel Macháček 4-1 (1-1, 2:3), 4. Miroslav Šafář 2-3, 5. Michal Tomandl 1-4, 6. Zdeněk Tenora 0-5; - B: 1. Karel Mudrych st. 5-0, 2. Tomáš Tenora 3-2, 3. Pavel Doležel 3-2, 4. Petra Hrstková 2-3, 5. Václav Křepela st. 2-3, 6. Pavel Pelíšek st. 0-5.

Play-off (použil jsem upravenou verzi loňského pavouka, když vítěz skupiny měl ve čtvrtfinále narazit na čtvrtého a nikoli třetího z druhé skupiny): - předkolo: P. Hrstková - M. Tomandl 0:2, P. Macháček – P. Pelíšek 2:0, P. Doležel – Z. Tenora 1:2, M. Šafář – V. Křepela 2:0; - čtvrtfinále: S. Krátký – M. Tomandl 2:0, T. Tenora – P. Macháček 0:2, R. Hrstka – Z. Tenora 2:0, K.Mudrych – M. Šafář 1:2; - semifinále: S. Krátký – P. Macháček 3:0, R. Hrstka – M. Šafář 3:0; - o celkové pořadí: o 5. místo: M. Tomandl – T. Tenora 2:0, o 3. místo: P. Macháček – M. Šafář 1:3, finále: S. Krátký – R. Hrstka 0:3.

Konečné pořadí je celkem zřejmé, tak jej nemusím uvádět, zajímavější jistě bylo, jaká nálada panovala nejen za stoly, na čemž nemalou zásluhu má pan Pelíšek, jehož rétorické schopnosti prostě zaujmou, navíc stejně jako loni neopomněl přinést vlastní občerstvení, takže bylo veselo, dokonce až tak, že někteří účastníci (nebudu je samozřejmě jmenovat) pod návalem radosti slibovali už teď účast na příštím ročníkuJ. Snad se zabavili i ostatní, protože tohle bylo dnes záměrem, pro život více přínosné události musíte vyhledat jinde;-). I proto díky nejen hráčům za účast a podporu.

 

Také v neděli 29.12. proběh i turnaj v pincu v Kunicích, který byl oficiálně určen pro hráče dvou nejnižších okresních soutěží. Z našich se jej zúčastnili Ruda Charvát, Marek Krása a Tomáš Křepela. Naši chlapci se zaskvěli, když Ruda se stal celkovým vítězem turnaje a Marek skončil třetí.

 

V sobotu 4.1. se hrál tradiční novoroční turnaj ve Vysočanech, z našich tam startovali Bezďa, Peťa a Martin S., Peťa prohrál ve čtvrtfinále s Ondřejem Polívkou z Blanska, Bezďa tuším v semifinále a Martin nevím. O den později se na stejném místě odehrál okresní turnaj mládeže (OBTM) a vyhrál jej Marek Krása (1. divizi), přestože při neúčasti nejlepších Blanenských hráčů je to moc pěkný úspěch!