Jdi na obsah Jdi na menu
 


  V principu jde o kácení jedné strany uvedené aleje. S tímto spojené níže uváděné informace jsou podle mě docela zajímavé hlavně z hlediska obecného lidského počínání. Řekl bych, že je to dobrá ukázka toho, jak se lidi dokáží chovat ke svému okolí. Aneb každý má rád přírodu, ovšem jen když se mu neplete pod kola!
  Pokud na to získáte podobný názor jako já, můžete dopomoci se alespoň pokusit změnit dosavadní přístup člověka (zde v podání našich úřadů) ke krajině, přírodě a nakonec životu vůbec. Stačí se jen vrhnout do zkoumání předmětného sporu.
  Nejdříve uvedu podporu petice proti vykácení části aleje z důvodu rekonstrukce silnice tam vedoucí. K tomu přináším odkazy jednak na petici samotnou, také na komentář H.Skořepy k s tímto spojený.
https://www.petice.com/petice_proti_planovanemu_vykaceni_48_stoletych_lip_u_velkych_opatovic
https://ohlasy.info/clanky/2020/07/svarovska-alej.html
  No a asi aby to bylo zajímavý, tak město V.O. podporuje úpravu silnice v podobě vykácení jedné strany aleje atd., jak ji navrhuje projekt iniciovaný patrně JmK a jež je v poměrně pokročilé fázi neb na webu susjmk.cz je v plánu stavebních akcí uvedena i tato s náklady v tis. Kč a předpokládaným termínem realizace:
II/372 Velké Opatovice - Chlum, extravilány 72021 06/20 11/21
k čemuž je na stránkách města uveden odkaz na petici za provedení rekonstrukce...
https://www.velkeopatovice.cz/podpora-rekonstrukce-silnice-ii/372-velke-opatovice-chlum/
  No dějí se tu holt věci. V nějakých regionálních novinách (mimo 5plus2, ten přikládám v obrázku níže) jsem o tom četl ještě článek popisující rozsah rekonstrukce, ale už jsem jej (doma) znovu nenašel, to jen kdybyste jej někdo taky četl, a ještě lépe jej máte k dispozici, můžete se o něj podělit, neb z jeho vyznění jsem měl pocit, že ono kácení je celkem opodstatněné, ale když jsem se nad tím zamyslel nejen z pohledu řidiče auta, tak si myslím pravý opak. Resp. kdyby tolik nešlo o prachy aneb levnější řešení na úkor přírody.

200717_5plus2_nekacejte-stoletou-alej.jpg

Co dodat? Snad vás to nenechalo úplně klidnými;-). 
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář