Jdi na obsah Jdi na menu
 


 

XXVI. ročník, hráno v sobotu 4. 7. na hřišti Pod kaštany, hrací doba 2x15min, o 5. místo 2x10. Počasí – polojasno, odpoledne až skoro jasno, teplota něco málo přes 25°C. Rozhodčí Vladimír Švancara, od semifinále Adolf Crhák, o 3. místo Antonín Doležel.

 

Naši podporovatelé:

Antonín Doležel, Lubomír Křepela, Obec Zbraslavec, Pila Radim Křepela, Restaurace & hotel Rudka, TGA s.r.o., Truhlářství Petr Křepela

 

Výsledky:

zápas1-sk. A: Drnovice Krypl tým –Dýmky Krška 0:2(0:2) 2 D. Krška

Letos měl tradiční Drnovický účastník (letos poprvé označen jejich neoficiálním názvem) silnější sestavu než loni, přesto v prvním utkání nestačil na dalšího tradičního účastníka – Dýmky. Nějaké šance byly na obou stranách, jediným úspěšným střelcem však byl David Krška, v tento den to byly jeho jediné zásahy, neboť odpoledne se prý na hřiště v utkání Zbrojovky ve 2. lize nedostal.

z.2-sk.B: Sebranice – Zbraslavec 2:2(2:1) Štencl, M.Tenora – 2 R.Dvořáček

Loňský obhájce taktéž posílil, když k pětici loňských vítězů přibylo pět nových včetně tří hráčů kunštátského áčka. Jeden z nich se také po uvolnění prosadil střelou kousek za brankovištěm, druhý gól Sebranic byl ponejvíce šťastný. Domácí však zásluhou dalšího z hráčů Kunštátu Dubara snížili a ve druhé půlce stejný hráč dokonce vyrovnal. Jednoduchá taktika Zbraslavce s vysunutým Petrem Crhákem, který sklepával míče nabíhajícím spoluhráčům, až nebývale fungovala, jen ty šance se nám nedařilo proměňovat. Nevyužili je ale ani Sebraničtí, přestože byli třeba sami dva před Kubicou, který nás v tento okamžik zachránil. Zápas tak skončil snad spravedlivou remízou.

z.3-sk.A: Dýmky – Šošůvka 3:1(2:0) Komárek, K.Krška, Brandtner – Sychra

Dýmky už bez Davida, ale s trojicí či čtveřicí nových hráčů šli od začátku sebevědomě za výhrou. Herně přitlačili svého soupeře, který mající jednoho hráče na střídání zvolil úsporný režim a snažil se vyrážet ze zatažené obrany do kontrů. Patrně než se rozkoukali, tak dvakrát inkasovali, což bylo na případný zvrat příliš. Přesto stačili vystrčit růžky, což pak v dalším průběhu turnaje přetavili v odvážnější výkony.

z.4-sk.B: Drnovice B – Sebranice 2:2(1:1) P.Jonáš, Beránek – Hanák, Štencl

Souboj loňských finalistů vítěze v tomto prvním měření sil ještě neměl, ale ukázal že potenciál obou družstev je i letos opět usilovat o ty nejvyšší stupně.

z.5-sk.A: Šošůvka – Drnovice K.T. 1:1(1:1) Sychra – J.Tenora

V přímém souboji o druhé místo ve skupině bylo klíčové zda se Drnovickým podaří zúročit svou početní převahu na lavičce ve vyšší tempo hry a tedy logické získání herní převahy. To se však příliš neudálo, neboť Šošůvka hrála ponejvíce zkušeně a opět trpělivě čekala na příležitosti k ohrožení soupeřovy branky. Jednou jim to vyšlo a díky tomu se dostali do vedení. Drnovice sice srovnali záhy, když i po opakovaném rozehrání standartky napodruhé skórovali, ale jejich další snahy o vítězný gól, který by jim přinesl postup do semifinále, vyzněly ponejvíce hluše. I proto byl postup Šóvky zasloužený.

z.6-sk.B: Zbraslavec – Drnovice B 1:3(1:1) Ra.Dvořáček – Ro.Dvořáček, 2 P.Jonáš

Zopakování loňského souboje o postup vyznělo opět lépe pro Drnovické. Tentokrát se ujali vedení dorážkou z brankové čáry, na tu domácí ještě dokázali gólově odpovědět důrazným zakončením Dubara po autovém vhazování. To však bylo ze strany domácích téměř vše co se týče ohrožení soupeřovy brány. Drnovičtí naopak ve druhé půli hrozili daleko více, liknavost domácí obrany Johny nejprve z voleje střelou vedle ještě nepotrestal, aby hned vzápětí po dalším jeho neobsazení už střílel nejen tvrdě, ale i přesně. Chvilku před koncem naši ojedinělou šanci nevyužil Peťa Krása, když po zpětné přihrávce od Petra Crháka trefil z gólové pozice pouze nohy brankáře. V samém závěru pak po mém špatném rozehrání a odrazu míče k naší bráně Drnovice snadno přidali gólovou pojistku.

tabulky: A:

1.

Dýmky Krška

2

0

0

5:1

6

2.

Šošůvka

0

1

1

2:4

1

3.

Drnovice Krypl Tým

0

1

1

1:3

1

B:

1.

Drnovice B

1

1

0

5:3

4

2.

Sebranice

0

2

0

4:4

2

3.

Zbraslavec

0

1

1

3:5

1

z.7-o 5. místo: Drnovice Krypl Tým – Zbraslavec 4:1(1:0) Haničinec, 2 Bednář – R.Dvořáček

Až v posledním utkání turnaje odhodili Drnovice veškeré zábrany a podali svůj nejlepší výkon, což u na straně domácích bylo obráceně a ti pokračovali v sestupné tendenci. Výsledkem tak bylo proměnění několika šancí pramenících především z rozklížené domácí obrany. Dubar patrně útočil na další góly do pořadí střelců, které v té chvíli vedl, a tedy v obraně se už moc nezdržoval, což se ukázalo jako značný hendikep. Drnovice si tak po zásluze oproti loňsku o jedno místo polepšili, domácí o dvě pohoršili.

z.8-semifinále 1: Dýmky – Sebranice 0:2(0:1) Štencl, Hanák

Dýmky na dohrávku turnaje angažovali Martina Haničince, který předtím dohrál za Drnovice, ale ani to jim nebylo nic platné proti převážně mladým a dravým hráčům Sebranic. Tito se také dokázali gólově prosadit a po zásluze postoupili potřetí v řadě do finále.

z.9-semifinále 2: Šošůvka – Drnovice B 2:2(0:2) pen. 0:1 Bezděk, Tenora – Ro.Dvořáček, Miksan

Zpočátku na pohled až bezstarostná jízda Drnovic do finále, při dvougólovém vedení , se ve druhé půli až nečekaně zadrhla, neboť podceňovaná Šóvka, posílena o Petě Krásu v bráně, ale hlavně v poli o Jakuba Tenoru dokázala stav utkání srovnat, takže o druhém postupujícím musely rozhodnout penalty. V nich tři střelci trefili tyčku, aniž by míč po odrazu skončil v bráně, takže šťastnější nakonec byli Drnovičtí.

z.10-o 3.místo: Dýmky – Šošůvka 2:5 3 F.Sedláček, 2 Havelka – 2 J.Tenora

I poslední duel Šošůvky se nesl v pohodovém duchu, snad co jim síly stačili, což i napodruhé bylo na Dýmky málo. Za Dýmky se prosadili dva mladí hráči, kterým větší prostor plynoucí z možností soupeře zdá se náramně svědčil. Dýmky tak po loňském pátém místě zaznamenaly posun o dvě místa.

z.11-finále: Sebranice –Drnovice B 5:3(?,3:3) vlastní, 3 Hanák, R. Bednář – Miksan, 2 Mihola

Už potřetí za sebou jsme mohli sledovat stejné finálové obsazení. Snad poprvé ovšem předpokládaná síla sestav favorizovala spíše Sebranice. Ti se také dostali do vedení nevím už jestli po půlce to bylo 3:1, ale tuto dvougólovou ztrátu Drnovičtí po většinu druhé půle usilovně za výrazného tlaku na soupeřovu bránu dotahovali, aby se jim to díky dvěma trefám jejich gólmana, z toho druhá byla po řekněme přísné penaltě za hraniční hru vysokou nohou v samém závěru), podařilo. V následném prodloužení však už měli navrch patrně méně unavení hráči Sebranic, kteří bojovné utkání, jež bylo hodno vyvrcholení turnaje, dovedli dvěma brankami k obhajobě loňského vítězství.

 

Individuální ceny: nejlepší střelec – Dalibor Hanák (Sebranice) 5 branek, nejlepší brankář – Erik Mihola (Drnovice B), nejlepší hráč – Jakub Tenora (Drnovice K.T. a následně Šošůvka).

 

Tak nad výkony aktérů na hřišti se nebudu pozastavovat, jaké se jim povedlo podat výkony, bylo převážně na nich. K rozhodčím jen tolik, že si zaslouží respekt, ať už pískali lépe či hůře, což se oboje stává, hlavní je snaha nikoho záměrně nepoškodit a to myslím na podobných turnajích platí bez výjimek. Krom hráčů a rozhodčích patří dík za účast a podporu této naší akce také přítomným divákům. Do vlastních řad patří díky těm nemnoha prodávajícím, jejichž řady se stejně jako ty naše hráčské jaksi nedaří naplnit zcela uspokojivě, hm. Ještě připojím zmínku, že součástí letošního turnaje bylo soutěžní odpoledne pro děti organizované dalšími obecními složkami. Jak se tato součást vydařila, nemohu soudit vzhledem k mé plné intenzitě věnované turnaji;-).

 

Sestavy zúčastněných družstev:

Drnovice Krypl tým: Josef Kopeček – 2 Pavel valenčík, 4 Pavel Bednář, 7 Michal Vichta, 8 Jan Pavel, 9 Petr Vrbka, 10 Stanislav Menšík, 11 Martin hanbinec, 12 Jakub Tenora.

Drnovice B: 1 Erik Mihola – 2 Ladislav Měcháček, 3 Pavel Heiler, 5 Roman Dvořáček, 8 Pavel Jonáš, 9 Zdeněk Vlach, 10 Lukáš Miksan, 13 Štěpán Beránek.

Dýmky Krška: Vladimír Matuška - 2 Filip Sedláček (od.2. záp.), 3 Libor Němec, 4 Karel Krška, 5 Jaromír Komárek, 7 Marcel Lepka (jen 1. záp.), 7 Jan Havelka (od 2. záp.), 10 Vít Brandtner, 11 Petr Lepka (jen 1. záp.), 11 Jaroslav Sedláček (od 2. Záp.), 13 David Krška (jen 1. záp.), 15 Martin Haničinec (od semif.) .

Sebranice: 25 Michal Šebek – 0 Marek Štencl, 2 Martin Štoudek, 6 Roman Bednář, 7 Marek Sehnal, 8 Vítězslav Měcháček, 9 Tomáš Dvořák, 10 Dalibor Hanák, 21 Tadeáš Hruška, 69 Roman Zeman, 88 Michal Tenora.

Šošůvka: Petr Krása – 3 Stanislav Šindelka, 6 Zbyněk Musil, 7 Jiří Obalil, 9 Tomáš Sychra, 12 Martin Pivoda, 13 Luboš Bezděk.

Zbraslavec: 40 Petr Kubíček – 2 Tomáš Tenora, 10 Petr Crhák, 11 Radek Dvořáček, 17 Petr Krása, 21 Stanislav Dvořáček (2 záp.), 36 Jiří Křepela, 66 Pavel Doležel.

 

Náhledy fotografií ze složky Pohár STK Zbraslavec 2020