Jdi na obsah Jdi na menu
 


 

Pohár STK Zbraslavec 2021 - XXVII. ročník

Hráno v sobotu 3. 7. na hřišti Pod kaštany, hrací doba 2x15 min. Počasí – střídavě skoro jasno i oblačno, teplota něco málo pod 25°C. Rozhodčí Vladimír Švancara. Tento ročník přinesl dvě změny, když s občerstvením nám vydatně pomohla místní Hospoda U černého berana, což se na průběhu turnaje nijak významně neprojevilo, to nové branky rozměru 4x2 m, tj. o metr širší než dříve, byly přece jen na výsledcích více znát;-). No a hlavně kovidová omezení nám stejně jako loni byly nakloněny.

 

Naši podporovatelé:

Antonín Doležel, Lubomír Křepela, Obec Zbraslavec, Pila Radim Křepela, Restaurace & hotel Rudka, TGA s.r.o., Truhlářství Petr Křepela

 

Výsledky:

zápas 1-sk. A: Dýmky Krška – Drnovice Krypl tým 5:4(2:1) 2 R. Zeman, K. Krška, A. Zeman, D. Krška – Vichta, P. Jonáš, Ro. Dvořáček, Borek

Jen zásluhou rozlosování obstarali úvodní utkání stejní soupeři jako loni. Oba celky byli oproti loňsku poměrně posíleni, ovšem favoritem stejně jako loni patrně zůstaly Dýmky. Ti také získali dvoubrankový náskok, ovšem jejich místně nejbližší rival tentokrát vůbec nerezignoval, když dokázal gólově využít až nezvykle častá okénka v obraně favorita. Kvalita hráčů Dýmek však otočení výsledku nedovolila, a ač považuji těsný výsledek za lichotivější pro Krypl tým, do tabulky jim to nijak nepomohlo.

z.2-sk.B: Zbraslavec – Šošůvka 6:3(3:1) 3 J. Fadrný, 2 J. Doležel, Urbánek – Krátký, Crhonek, Fabiánek

Šošůvka jistě měla ambici přivézt konkurenceschopnější celek než loni resp. schopný atakovat nejvyšší příčky, ovšem nakonec byl manažer Luboš Bezděk neúčastí několik posil hodně zklamán, tudíž záměr vyzněl jen zčásti. To domácí byli oproti loňsku posílení výrazně, což se na průběhu tohoto utkání včetně jeho výsledku jasně projevilo.

z.3-sk.A: Drnovice KT – FC Lhota u Lysic 2:3(0:1) Haničinec, P. Bednář – 2 Ra. Dvořáček, vlastní

Po sedmi letech se u nás na turnaji objevila FC Lhota u L. a z dnešní sestavy tehdy v roce 2014 za ně nastoupili 4 hráči. To Drnovičtí znají zdejší prostředí přece jenom více, také kariérní zkušenosti měly hrát spíše pro ně. Přestože to pro ně po otočení skóre jen několik málo minut před koncem vypadalo výtečně, tak v krátkém čase dvě inkasované branky po sobě, navíc hodně nešťastné – vlastní a vzápětí střela z trestného kopu – vše naprosto otočily a o nepostupujícím ze skupiny bylo rozhodnuto.

z.4-sk.B: Šošůvka – Sebranice 5:7(2:4) 3 Krátký, Bezděk, Crhonek – 2 Š. Bednář, 2 R. Bednář, V. Šmerda, V. Bednář, M. Tenora

Šošůvka i proti druhému soupeři s početnější lavičkou tahala od začátku za kratší konec. Sebranice sice přijeli obhajovat dvě předchozí turnajové výhry, ale museli se v sestavě oproti předchozím rokům obejít bez kunštátských fotbalových opor, především protože Marek Štencl měl v tento den svatbu. Jejich následovníci se však nijak nerozpakovali a v tomto duelu jim vycházelo mnohé, čímž skóre v jejich prospěch utěšeně narůstalo. Šošůvka se v závěru dokázala také gólově vzchopit, ovšem náskok soupeře už byl příliš velký.

z.5-sk.A: Lhota u L. – Dýmky 1:2 T. Bělehrádek – D. Krška, Miksan

Souboj o vítězství ve skupině byl poměrně vyrovnaný a až do konce otevřený, což bylo opět poměrně překvapivé s ohledem na jistě vysoké ambice Dýmek. Lhota se dokonce ujala vedení, ale zkušenější Dýmky přece jen výsledek otočily, a přes několik nervózních momentů a emotivních projevů obou celků, které si při nich nezůstaly příliš dlužni, si první místo ve skupině s přehledem pohlídaly neb by jim k němu stačila i remíza.

z.6-sk.B: Sebranice –Zbraslavec 4:0(2:0) 2 R. Bednář, M. Tenora, vlastní

Snad celý tento zápas by se dal přirovnat k obligátnímu nedáš-dostaneš. Domácí od začátku měli opět neochvějně míč téměř výhradně v držení, ovšem tentokrát své šance zahodili, což se o soupeři, který si na své příležitosti trpělivě počkal, říci nedalo. Ve druhé půlce už se hra domácích přetavila ve zmar, naopak Sebraničtí se naopak vytasili vpravdě výstavním gólem Michala Tenory po jeho dvou dotecích bez dopadu míče na zem. Nešťastný gól v poslední akci zápasu jen podtrhl nepovedený výkon domácího týmu.

 

tabulky: A:

1.

Dýmky Krška

2

0

0

7:5

6

2.

FC Lhota u Lysic

1

0

1

4:4

3

3.

Drnovice Krypl tým

0

0

2

6:8

0

B:

1.

Sebranice

2

0

0

11:5

6

2.

Zbraslavec

1

0

1

6:7

3

3.

Šošůvka

0

0

2

8:13

0

 

z.7-o 5. místo: Drnovice Krypl Tým – Šošůvka 5:3 3 P. Bednář, Vichta, Ro. Dvořáček – 2 Zmeko, Vrbka

Toto utkání nebylo právě důstojným rozloučením obou celků s turnajem, což tedy spíše platilo pro Šošůvku, která se musela obejít bez dvou odjezdšivších hráčů, které aby vůbec mohli nastoupit, nahradili dva z početné sestavy právě jejich soupeře. Že to nebylo ideální řešení, se nabízí, ale horší bylo, jak to probíhalo na hřišti - chvílemi snad ještě hůře, než když hráváme ve čtvrtek, což bylo na Bezďu příliš, takže odešel ze hřiště před koncem, to už legrace šla stranou. Holt ne vše vyjde podle představ, Drnovičtí tak měli docela snadnou cestu k obhájení loňského 5. místa.

z.8-semifinále 1: Dýmky – Zbraslavec 2:3(1:3) Španěl, R. Zeman – 2 J. Fadrný, M. Fadrný

Asi fotbalově nejhodnotnější utkání turnaje se kupodivu více vydařilo domácím. Dýmky se sice rychle ujaly vedení, v tu chvíli se mi opět silně vkrádal na mysl pocit z našeho předchozího nezdaru. Naše opory však stejnou blamáž nepřipustily a především bratři Fadrní se zasloužili o naše poločasové dvoubrankové vedení. Ve druhé půli jej mohl Martin F. ještě navýšit, ale jeho samostatný únik gólem neskončil. Na druhé straně Dýmky nejprve snížili a do konce pak ještě předvedly asi čtyři naštěstí pro nás nedobře zakončené velmi slibné akce. I s trochou štěstí a za velké dávky bojovnosti tak postoupili domácí po šesti letech opět do finále.

z.9-semifinále 2: Lhota u Lysic – Sebranice 3:0(2:0) M. Dostál, T. Bělehrádek, S. Bělehrádek

Sebranice sice nastoupili oslabeni o dva hráče, ale spíš se projevilo větší herní zaujetí jejich dvou následujících soupeřů, že jim už tolik možností k prosazení nenabídli. Ať už za tím bylo cokoli, obhájci vítězství už se v play-off gólově neprosadili, což u jejich soupeřů neplatilo, tudíž Lhota prošla do finále zcela přesvědčivě.

z.10-o 3.místo: Dýmky – Sebranice 8:0 5 D. Krška, F. Sedláček, Mihola, L. Žáček

Jak už jsem uvedl výše, Sebranice jaksi všechen střelecký prach vyplýtvaly už ve skupině, no a když na druhé straně dostal David Krška dostatečný prostor, neváhal ukázat svoje střelecké kvality, čímž utkání dospělo až k jednostranné exhibici.

z.11-finále: Zbraslavec –Lhota u Lysic 3:3(2:3) pen 3:5 2 Zámek, M. Fadrný – Ra. Dvořáček, M. Dostál, R. Dostál

Finále začalo pro domácí až hrůzostrašně. Tentokrát žádná herní dominance, v úvodu odstoupení Martina U. pro špatný kotník, hned nato tři rychlé góly v naší síti! Možná byl soupeř vývojem podobně zaskočen jako my, možná kdyby na to měl čas reagovat. Situace se však nadále měnila. Po chybě jejich gólmana prošla do brány Aldova kolmá přihrávka a do půlky Alda ještě střelou po zemi snížil na rozdíl jednoho gólu. Ve druhé půli se nám dokonce podařilo vyrovnat, když Jirkovu střílenou přihrávku usměrnil do brány jeho brácha Martin. Moc na víc jsme však v dané chvíli pomýšlet nemohli, obzvlášť když chvilku před koncem nás od inkasování až zázračně zachránil Kuba. Závěrečné minuty už na naší straně nehrál ani Honza, takže jsme byli rádi za udržení remízy a prodloužení jsme byli my, kdo navrhoval ani nehrát, načež soupeř kupodivu bez okolků přistoupil. Penalty na širší branky přinesly z devíti kopů pouze jednu neproměněnou, jíž byla ve čtvrté sérii ta našeho týmu. Při penaltách došlo navíc ke zranění Kuby (prst snad prý ale nemá zlomený), tudíž na zbylé dvě jej zastoupil Jirka F.

 

Individuální ceny: nejlepší střelec – David Krška (Dýmky) 7 branek, nejlepší brankář – Michal Šebek (Sebranice), nejlepší hráč – Jiří Fadrný (Zbraslavec).

 

Další hodnocení co se událo, nechám být, aneb vždy se dá udělat něco lépe, ale poučovat o tom druhé není pro každého. Toto platí i o hodnocení rozhodčího. K tomu už jen tolik, že třeba v zápase Lhoty a Dýmek jsem nechtěl být na jeho místě, abych musel usměrňovat některé hráče, jak se mají slušně chovat… Dále se turnaji ani letos nevyhnuly snad, pokud vím, jen drobná zranění, těm, jež je potkaly, přeji úspěšnou regeneraci. Na závěr zbývá poděkovat všem, co se podíleli na organizaci turnaje, údržbě hřiště a celého areálu vůbec, snad to má cenu!

 

 

Sestavy zúčastněných družstev:

Drnovice Krypl tým: Radim Pavel – 2 Milan Hégr (jen 1. záp.), 4 Pavel Valenčík, 6 Roman Dvořáček, 7 Michal Vichta, 8 Pavel Jonáš, 9 Martin Haničinec, 10 Petr Vrbka (o 5. místo za Šošůvku), 11 Vlastimil Borek, 11, 12 Pavel Bednář, 14 Martin Husák (o 5. za Šóvku)

Dýmky Krška: Erik Mihola – 3 Ondřej Španěl (od 2. záp.), 4 Karel Krška, 5 Lukáš Žáček, 7 Alois Zeman, 10 Lukáš Miksan, 11 Filip Sedláček, 13 David Krška, 15 Roman Zeman

FC Lhota u Lysic: Erik Mihola – 4 Jakub Maršálek, 5 Lukáš Bělehrádek, 6 Tomáš Bělehrádek, 7 Radek Dostál, 8 Marek Dostál, 9 Tomáš Hájek, 10 Jaromír Komárek, 11 Stanislav Bělehrádek, 13 Ondřej Horák, 16 Radek Dvořáček

Sebranice: Michal Šebek – 4 Šimon Bednář, 7 Tadeáš Hruška, 8 Tomáš Dvořák, 12 Roman Bednář, 13 Vít Bednář, 15 Antonín Juřek, 18 Michal Tenora, 20 Radek Tenora

Šošůvka: Dominik Zmeko – 2 Jan Fabiánek, 6 Zbyněk Musil, 8 Milan Dvořáček, 9 Tomáš Crhonek, 15 Marek Krátký, 16 Luboš Bezděk

Zbraslavec: 40 Petr Kubíček – 4 Aleš Zámek, 8 Radek Jonáš, 10 Martin Fadrný, 11 Jiří Fadrný, 17 Martin Urbánek, 21 Petr Krása, 36 Jiří Křepela, 66 Jan Doležel

 

Náhledy fotografií ze složky Pohár STK Zbraslavec 2021