Jdi na obsah Jdi na menu
 


Pohár STK Zbraslavec 2024 - XXX. ročník

Hráno v pátek 5. 7. na hřišti Pod kaštany, hrací doba 2x15 min. Rozhodčí Vladimír Švancara. Počasí nám přálo, když bylo skoro jasno a teplota denní 21-25°C. Tentokrát se nám pro souběh více akcí (finále okresního poháru mk nebo Vesuv, či jen obligátní den volna navíc) v daném termínu podařilo sehnat pouze 4 týmy, náš původní záměr turnaj odehrát o týden dříve se setkal s ještě menším zájmem (pro poslední předprázdninové kolo soutěží malé kopané).

Turnaj proběhl za pomoci našich podporovatelů:
Antonín Doležel, Lubomír Křepela, Truhlářství Petr Křepela, Pila Radim Křepela, Restaurace & hotel Rudka, Restaurace U černého berana, TGA s.r.o., Obec Zbraslavec, SDH Zbraslavec

Výsledky:

zápas 1: Black Gate Drnovice - Kripl tým Drnovice 0:2(0:2) 2 D.Krška
Na opatrnou hru s minimem nebezpečných útočných akcí se už asi nemohl dívat obvyklý turnajový kanonýr a dvěmi střelami z dálky určil podobu výsledku neb pak především jeho pozornou obrannou hrou si kombinovaný tým Kripl Líg, jemuž chybělo mnoho obvyklých opor, výhru s přehledem pohlídal.

z.2: Újezd u Kunštátu - Zbraslavec 4:7(1:4) Truhlář, 2 Janíček, Janků – 3 Crhák, 2 J.Tenora, Fojt, Doležel
Domácí tým čítal podobnou hráčskou sestavu jako loni (chyběl sice Honza Doležel, ale jinak hrálo pět z loňské osmičky do pole), ovšem největší rozdíl byl v herním projevu, jenž sice od začátku vypadal opět spíše profesorsky, ale z toho kluky rychle vyvedla vedoucí branka Újezda po první jejich návštěvě před naší brankou. Od té doby to však byl gólový koncert na opačné straně, jemuž se soupeři podařilo kontrovat až za stavu 1:5, ale ani dvě rychlé branky nemohly domácí příliš znejistit, obzvlášť když přidali ještě další góly.

z.3: Kripl Tým – Zbraslavec 2:4 (0:1) T.Žáček, D.Krška – L.Žáček, Doležel, Crhák, Fadrný
Výhra v tomto duelu by znamenala postup do finále, ale velký vliv na herní taktiku to myslím u žádného z týmů vliv nemělo, neb domácí se od začátku ujali diktovat tempo hry a množstvím gólových šancí navázali na útočný koncert z předchozího duelu, jen tentokrát jejich zakončení postrádalo předchozí kvalitu a tak nás vysvobodil až Lukáš samostatnou akcí a zakončenou přesnou střelou z dálky. Ve druhé půli jsme přidali další branku, pak si sice vývoj zbytečně zkomplikovali mojí lacinou ztrátou míče po rohu, z čehož po rychlém brejku soupeř snížil, ale na naší straně měl stále nabito Crhy, takže ani Davidův rozlučkový gól s tímto turnajem (po tomto zápase odjel prý hrát finále okresního poháru) nás neohrozil, navíc v závěru přidal střelou přes téměř celé hřiště nad vysunutým gólmanem Jirka F. Ještě pojistku na naši výhru.

z.4: Black Gate – Újezd u K. 3:1(1:0) Stejskal, V.Valenčík, Pe.Valenčík – Všianský
Mladíci žijeme hrou v sestavě B.G. dirigovaní zezadu Pa.Valenčíkem se konečně více osmělili a patrně tím zcela zaskočili přece jen favorizovaného soupeře. Poté co se ujali vedení, jej pak ve druhé půli dokázali navýšit a hlavně udržet. Že ani tato výhra jim nakonec nebyla moc platná, je snad jen potvrzení, že jeden povedený výkon v podobných turnajích prostě na větší úspěch nestačí.

z.5: Újezd u K. – Kripl tým 1:9(4:1) 2 J.Šmerda, 2 Janíček, 2 Janků, 2 Zámek, J.Blaha – Novák
Tým K.T. byl bez D.Kršky sotva poloviční, jak se v tomto duelu jasně ukázalo, soupeř si tak s chutí zastřílel, díky čemuž se zásluhou lepšího skóre ze vzájemných duelů celků na 2.-4. místě (následný duel překvapení nepřinesl a tedy na tomto pořadí nic nezměnil).

z.6: Zbraslavec - Black Gate 6:2(4:1) 2 J.Tenora, Crhák, Źáček, 2 Fadrný – Peša, Pa.Valenčík
Domácí se opět prezentovali suverénním výkonem a pokračující slušnou střeleckou potencí, takže základní skupinou prokráčeli opravdu skvostně. Pro vesměs mladé hráče soupeře to mohla být lekce do příštích fotbalových kroků, či snad i účastí na tomto turnaji;-).

 

tabulka:

1.

Zbraslavec

3

0

0

17:8

9

2.

Újezd u Kunštátu

1

0

2

14:11

3

3.

Black Gate

1

0

2

5:9

3

4.

Kripl tým

1

0

2

5:13

3

 

z.7-o 3. místo: Black Gate – Kripl tým 5:0(1:0) Pa.Valenčík, 2 Pe.Valenčík, Kleveta, Měcháček
Předpoklady se naplnily i v tomto duelu, kdy mladíci Ž.H. Postupně s přibývajícím časem dominovali, což se odrazilo i na výsledném skóre. Oba celky však musím pochválit za férový přístup a jistě svou snahou, ač se může zdát, že výsledkově nabyla tolik zúročena, tak přispěla k příznivému vyznění turnaje a nemluvím o účasti vůbec, bez níž by se tento ani neuskutečnil!

z.8-finále: Zbraslavec – Újezd u K. 4:4(2:2) pen. 5:4, 2 Crhák, Fadrný, Žáček – Všianský, 2 Janků, Janíček, penalty Fadrný, Žáček, Doležel, Rumler a Crhák všichni proměnili – Zámek nedal, další ano Všianský, Janíček, Janků a jedno jméno mi zde nejspíš chybí...
Finále začalo podobně jako předchozí duely domácích, když se z herní převahy dvakrát střelecky prosadili, jenže pak hosté po chybě gólmana snížili a po přečíslení dokázali vyrovnat, navíc vzápětí ještě nastřelili tyčku, to už bylo zřejmé, že dominance domácích je pryč. Otázkou tak bylo, co bude následovat? Ještě v první půli sice domácí měli hned několik gólových šancí, z nichž nejblíž gólu bylo Fadrným nastřelené břevno, ale s každou takto promarněnou nám začínalo být stále více úzko. O to víc, když ve druhé půli se Újezd dostal do vedení, na což sice šťastnou brankou odpověděl Lukáš Ž., když si brankář neporadil se střelou mířící na něj, ale soupeř se pak dostal znovu do vedení. Šance k vyrovnání se sice naskytly, ale zakončení už bylo horší. Až v poslední minutě po křížné střílené přihrávce se po teči míč od nejlepšího střelce turnaje odrazil do brány, čímž bylo vyrovnáno! Na v pravidlech avizované prodloužení se nikdo z přítomných neohlížel, takže se kopaly penalty, které díky jedné chycené určily vítězem turnaje domácí tým!

Letos padlo celkem 54 branek, což je v průměru 6,75 na zápas (loni při větším počtu týmů i zápasů byl průměr 6, no, a loni domácí za ním zaostali, což letos dopadlo opačně). Co jsem pozoroval, tak většina hráčů se hrou bavila, asi by se našly i výjimky, neb ne vždy všechno vyšlo podle představ, ale i to k tomu patří, že; naštvání na rozhodčího jsem zaznamenal pouze u Crhyho, když na něj Laďa nepískl držení obráncem (nevím jak moc oboustranně intenzivní), načež jeho komentář zas naštval Laďu, takže nějaké možnosti zlepšení se našly, jinak za předtím uvedený pozitivní přístup hráči zaslouží chválu! Individuální ceny: nejlepší střelec – Petr Crhák (Zbraslavec) 7 branek, nejlepší brankář – David Tenora (Újezd), nejlepší hráč – Martin Janíček(Újezd).
Zbývá opět poděkovat za účast hráčům a divákům a organizačnímu týmu - i letos se o výčep postaral Tonda Doležel, stany nám zapůjčili místní hasiči a jídlo letos připravil Zdeněk Křepela, u výčepu byli Radim Křepela a Radek Jonáš, případně pomohli i další. A za celoroční údržbu hřiště vděčíme Frantovi Tenorovi. Všem velké díky!
P.S. Loni jsem předpovídal konání letošního ročníku na 5.7., což bylo vzhledem k posunu několika akcí v okolí snaha změnit, ale na příští rok bych to už viděl jasně na sobotu 5.7.2025, neboť finále poháru mk má být o víkendu předtím;-).

Sestavy zúčastněných družstev:
Black Gate Drnovice: Radim Pavel – Lubomír Stejskal, Petr Valenčík, Lukáš Kleveta, Milan Peša, Pavel Valenčík, Jaromír Kleveta, Matěj Měcháček, Vladimír Valenčík (2 záp.)

Kripl tým Drnovice: Vladimír Matuška (2. záp. M.Husák) – Adam Novák, David Krška (2 záp.), Jaromír Komárek, Roman Dvořáček, Michal Borek, Tomáš Žáček, Martin Husák, Tadeáš Matuška, Tomáš Drahonský, Francesco Galli, David Prudil

Újezd u Kunštátu: 45 David Tenora – 3 Radek Tenora, 4 Daniel Všianský, 6 Jan Blaha (od 2. záp.), 7 Radek Janků, 8 Štěpán Motyčka, 9 Karel Truhlář, 10 Jaroslav Šmerda, 11 Martin Janíček, 19 Aleš Zámek, 20 Dominik Baňa

Zbraslavec: 4 Lukáš Rumler (od 3. záp. P.Kubíček, penalty ve fin. L.Fojt) – 2 Tomáš Trávníček, 8 Jiří Křepela, 10 Jakub Tenora, 11 Lukáš Žáček, 17 Petr Kubíček, 21 Lukáš Fojt, 36 Jiří Fadrný, 60 Pavel Doležel, 66 Petr Crhák

 

 

Náhledy fotografií ze složky Pohár STK Zbraslavec 2024