Jdi na obsah Jdi na menu
 


Letošní pouťový zápas v malé kopané už byl avizován ne jako klasický formát svobodní-ženatí, neb víc než ženatých se poslední roky účastní mládeže a to platilo i nyní. Dřív tedy hráli i tito mladí za ženatý, ale asi to už přesáhlo nějakou obsahovou míru, tak bylo letos dopředu ohlášeno měření sil „Mladí proti Zkušeným“. Je to jistě jedno, tato tradice není nic, bez níž by se zbořil svět resp. pokračujeme dál jak to jen jde;-). Sraz byl oznámen na sobotu 13.7.2024 v 16:45 Pod kaštany s plánovaným začátkem v 17:00 neb se trochu kalkulovalo, že by někteří pak mohli odběhnout na Arakainy na nedaleký fesťák Killiang Gang. A tací se i našli, pročež nestihli poslední třetinu mače, poněvadž se začalo nikoli překvapivě asi o půl hoďky později. Počasí se povedlo báječně – skoro jasno a docela teplo-přes den maximum až 30°C; i vše okolo bylo připraveno neméně povedeně – výčep, párky (Zdenek připravil tak, aby si je každý opekl sám), hřiště i po turnaji bylo ve výborném stavu, snad jen míč byl poněkud podhuštěn, ale s tím se dalo srovnat;-). Vypily se téměř 2 celé 30-ky bečky a končilo se k jedenácté, aby zbývající stihli ještě poslední kapelu.

K fotbálku tolik, že se hrálo na 3x15, přičemž poslední třetina byla nejspíš o něco delší, rozhodčím byl Tonda Doležel, aby jej pak nahradil Laďa Švancara, což výrazně přispělo ke konečné remíze, jelikož někteří nováčci podlehli jeho oznámením, že „se bude hrát dokud prohrávající strana nevyrovná“ a dvěma úmyslnými nahrávkami na soupeřovy hráče se pak kýžený stav dostavil záhy. Jinak by tedy nejspíš vyhráli červení, ale s jistotou to tvrdit nelze:-). Sešlo se 12 hráčů (pokud vím pouze 3 z nich ženatí, z nichž 2 hráli za červený, pokud by si to chtěl někdo přece jen takto postavit), které Zdeněk rozdělil do dvou věkově a snad i výkonnostně vyvážených týmů(?). K průběhu – hrálo se bez střídání, takže v tomu odpovídajícím tempu, herně a střelecky jsme si také zvykali, načež po úvodní třetině se dvěma góly se jejich počet poté navyšoval (k čemuž však žlutí přispěli až zásluhou dvou darovaných branek v závěru, neb nespočet šancí jsme předtím zahodili). O jen málo významném vítězi klání, tak opět rozhodly penalty.

Souhrn: červení – žlutí 7:7 (1:1, 1:3, 5:3), na penalty 3:5, sled branek: O. Vrbka 0:1, vlastní P.Vrbka 1:1, L.Koudelka 2:1, J.Křepela 2:2, P.Vrbka 2:3, O.Vrbka 2:4, L.Koudelka 3:4, Prudil 4:4, Meluzín 5:4, Pelíšková 6:4, F.Tenora (pen.) 6:5, Meluzín 7:5, F.Tenora 7:6 a O.Vrbka 7:7; penalty neproměnili Meluzín, Pelíšková, Z.Křepela – Tenora, ostatní z následujících sestav penaltu dali, z čehož vyplunula výhra žlutých; červení: Zdeněk Křepela - Ladislav Koudelka, David Prudil, Vítek Knoflíček, Žanetka Pelíšková a Jakub Meluzín; žlutí: Petr Koudelka (během 3. třetiny R. Jonáš) – Radek Jonáš, Jiří Křepela, Petr Vrbka, František Tenora ml. a Ondřej Vrbka.

 

Náhledy fotografií ze složky Pouťová malá kopaná 2024