Jdi na obsah Jdi na menu
 


 

Hrálo se opět v sobotu (12.7.) v podvečer. Celá akce začala za organizace převážně hasičů od 15 hodin, když měly proběhnout soutěže po děti, ale jelikož jsem se dostavil později, tak nevím co se dělo. Hrát se začalo tradičně po dlouhých přípravách, během nichž se přítomní hráči stačili řádně posilnit, asi protože jejich počet letos nebyl valný a předpokládala se od nich větší výdrž. Nuceni nastoupit byli i někteří příznivci, jenž to původně neměli v plánu a přijeli se pouze podívat. Ano, byli to bratři Fadrní z Jabloňan, kteří nakonec vyztužili sestavy obou družstev. Začalo se až ve čtvrt na sedm. Hrálo se prý na 4x15 minut. Počasí skoro jasno, teplota něco nad 20°C. Jako rozhodčí si loňské úspěšné vystoupení zopakoval Tonda Doležel - letos byl ještě úspěšnější a zaplať pánbú to v nejlepším skončilo:-).

 

Úvodní soupisky - svododní: Tomáš Tenora – 3 Martin Fadrný, 4 Radek Jonáš, 6 Petr Krása, 7 Adam Chloupek, 10 Jan Doležel, 12 Jiří Křepela, 14 Pavel Doležel a 15 Tomáš Křepela; - ženatí: 1 František Tenora – 2 Martin Jonáš, 4 Zdeněk Tenora, 8 Pavel Jonáš, 10 Jiří Fadrný, 11 Jirka Trávníček, 17 Zdeněk Křepela, 21 Radim Křepela, 36 Patrik Crhák, 60 Tomáš Crhák.

 

První gól vstřelil po chybě obránce za ženaté Patrik, podobnou situaci využil na druhé straně o chvíli později Pavel. V dalším průběhu se pravidelně stávalo, že rozhodčí ukončoval jednotlivé části během nebezpečných situací před brankou ženatých. Ovšem k překvapení všech tento postup dovedl k dokonalosti na opačné straně, když před koncem prvního prodloužení pískl konec těsně předtím, než ženatí vstřelili vedoucí branku. Poté se chvíli zdálo, že branka ještě bude uznána, ale jak říkám, nejen k našemu překvapení se tak nestaloJ. Možná to bylo pod vlivem okolností, které se přihodily předtím, jako když poslední gól předtím byl dosažen za zjevného přičinění brankáře svodobných, což radši to nebudu rozvádět, jen doufám, že se to už nebude opakovat! Dopadlo to tak, že „pán času“, jak sám sebe označil Tonda, nemusel nastavovat nad rámec dohodnuté hrací doby jak v normální hrací době, tak v prodloužení. V tom, pokud vím, už žádné branky nepadly. Tedy nějak moc jsem to už nesledoval, od toho tam nakonec byl rozhodčí. Nevím, jestli přispělo ke zdaru akce, když byla dodržena „tradice“ a o vítězi rozhodovaly penalty. No, i když nazvat by se to tentokrát dalo i jinak.

Shrnutí: Svobodní-Ženatí 4:4 (průběh asi 0:1-1:1-1:3-4:3-4:4) na něco jako penalty 4:3. Jen tak mimochodem to znamená třetí vítězství svobodných v řadě!:-)

Branky vstřelili: Doležel P. 2, Fadrný, Chloupek – Crhák P. 2, Křepela R., Crhák T.

Penalty: začínali svodobní, v brance Tomáš Tenora – Pavel Jonáš, toho na 2., 3. a 4. sérii vystřídal Laďa Švancara.
1) T. Tenora dal ... 1:0 – J. Trávníček nedal … 1:0
2) J. Doležel dal ... 2:0 – Z. Tenora dal … 2:1
3) T. Křepela do břevna ... 2:1 – prý T. Crhák a dal … 2:2
4) J. Křepela vedle ... 2:2 – P. Crhák nedal … 2:2,
5) P. Doležel dal ... 3:2 – Z. Křepela dal … 3:3,

6) R. Jonáš dal ... 4:3 a rozhodující dvojitý kop R.Křepela a J.Fadrný proti dvojici brankářů (druhým byl Honza) - ani jeden nedali … takže konečný stav 4:3.

 

Po skončení se opět trochu oslavovalo. A co dodat? Třeba srovnání s loňskem by podle mě dopadlo jednoznačně. Snad i proto, že letos nastoupilo hned několik ne zcela fit hráčů, což je pro ně chvályhodné, ale výsledný dojem byl druhá věc - hra nebyla zdaleka tak slavná. Každý rok holt není posvícení, aspoň že opět vyhráli ti lepší!:-)

 

K videu níže: k vidění je několik penalt, další jsou na fotkách, i z nich je zřejmé jak to probíhalo! Radši to nebudu víc komentovat. Ale nálada byla celkem dobrá;-).
 

 

Náhledy fotografií ze složky Svobodní-ženatí 2014