Jdi na obsah Jdi na menu
 


   Letošní ohlédnutí je o malinko jiné, než ty předchozí, neboť název duelu dostal díky zítřejší svatbě Ondry a Verči tak nějak plnější obsah. Právě kvůli tomu se (doufám) výjimečně hrálo už v pátek 17.7., což však přesto nejspíš na účast zas tak velký vliv nemělo (chyba je holt někde jinde). Takže hráčská účast byla bohužel slabá, ale jak to bývá, to není problém těch, co tam byli:-). Sraz byl v 17 h, vše se v klidu nachystalo, aby se v 18 h mohlo začít. To nevyšlo především kvůli asi půlhodinové dešťové přeháňce. Čas navíc na taktickou přípravu ani nebyl třeba, neboť se našlo všeho všudy 11 hráčů, takže všichni nastoupili od začátku. Ženáči, stejně jako loni s Joním v týmu, měli tedy na hřišti početní přesilu, ale herní kvalitou se to tak nějak srovnalo. Hrát se mělo na několikrát 10 minut (domluva byla 2x, ale to by bylo pro diváky asi málo, ač pro hráče nikoli). Po dešti se pak vyčasilo a bylo příjemně. A hrálo se bez rozhodčího, asi protože Toník D. byl na kolech na jihu.

 
Úvodní sestavy - svododní: Tomáš Tenora – Radek Jonáš, Jiří Křepela, Pavel Doležel a Vojta Krejčiřík ;- ženatí: Pavel Jonáš - Martin Jonáš, Zdeněk Křepela, Luboš Křepela, Tomáš Crhák, Laďa Švancara.
 
Tři góly padly v první části, kterou zaslouženě (dle množství gólových příležitostí) vyhráli ženatí, když na rychlý úvodní gól Jirky, odpověděli Luboš a Laďa. Těsně před koncem odstoupil Joní, čímž se počet hráčů na hřišti srovnal. Určitě i toto přispělo k tomu, že ve druhé části už to bylo na šance obráceně. A to zcela jednoznačně, i když nějakou snad měli i ženatí(?). Žádná z nich však gólem neskončila, hlavně proto, že se Sláva v brance doslova překonával, nebo měl prostě kliku, no:-). Před další částí se dohodlo, že bude jednak poslední, a navíc, že ji rozhodne jediný gól, tzn. že buď přijdou na řadu penalty, nebo zvítězí ženatí. Novou posilou ženatých byl Pavel Crhák, ale na změnu obrazu hry z předchozí části to velký vliv nemělo. Hrálo se dlouho, a když ženatí nevyužili své dvě velké příležitosti, padl konečně gól na straně opačné. Vstřelil ho Tomáš a šlo se na penalty. Ty se vyvinuly také do neskutečné podoby. Jelikož postupně přišli na řadu snad všichni přítomní a stav byl stále srovnán...
 
Shrnutí: SVOBODNÍ – ŽENATÍ 2:2 (průběh 1:0-1:2-2:2) na něco jako penalty asi 5:5.
Penalty začínali ženatí, v brance svodobných Radek Jonáš.
1) L. Křepela-dal / R.Jonáš-dal … 1:1
2) Pa. Crhák nedal /V.Krejčiřík-nedal … 1:1
3) Z. Křepela dal / P.Doležel-dal … 2:2
4) T. Crhák-nedal / T. Tenora-nedal … 2:2,
5) L.Švancara-dal / J. Křepela-dal … 3:3,
6) P. Jonáš o obě tyčky nedal /a pak už museli následovat borci z řad diváků-P.Dufek netrefil bránu ... takže pořád 3:3.
7 a dál) už si to nepamatuji ani tolik co ty první série, takže bez pořadí kde se ještě zapojil: oba Františkové Tenorové (oba úspěšně), Laďa Odehnal (ne), Ondra Kyzlink (dvakrát po sobě za svobodné i ženaté a 2x do stejného místa byli brankáři připraveni), tady mi dvě jména chybí (to bude muset přispět někdo jiný), pak Michal Štoudek suverénně proměnil a závěrečnou dvojici tvořili Radim a Joní, když oba trefili stejnou tyčku a nebyly z toho góly, zrodila se historicky první remíza v těchto měřeních sil. A to se muselo oslavit:-).
 

Náhledy fotografií ze složky Svobodní-ženatí 2015