Jdi na obsah Jdi na menu
 


  Jako už v posledních letech tradičně na pouťovou sobotu, která letos připadla na 13.7., se konala od dvou odpoledne hasičská soutěž – 3. ročník Memoriálu Toníka Křepely a následně byl fotbal - v programu na plakátu byl uveden začátek v 18:30. Nutno dodat, že organizátorem akce byli hasiči a ti se také za pomoci obecních činovníků, postarali o zajištění průběhu celé akce.

  Průběh dne doznal časového posunu především patrně proto, že se hasičské soutěže zúčastnili pouze tři sbory mužů a dva žen. K fotbalu se tak schylovalo už po páté hodině, aby se skutečně začalo asi v šest. Hráčů se dostavilo nepříliš, ženatých včetně svodobného Radka bylo akorát, svobodní na tom byli na začátku stejně, na střídání měli až trojici později příchozích. Role rozhodčího se ujal Dolfa Crhák a vedl utkání podle očekávání ve spravedlivém duchu. Hrací doba byla letos, pokud se nepletu, 3x 15 minut, na níž stejně jako na delegaci rozhodčího měl snad podíl i starosta, jenž se jakési oficiální role patrona zhostil i občasným obligátním glosováním průběh utkání do mikrofonu. Ještě co se počasí týče, po úvodním zataženu se vyčasilo až na polojasno s teplotou podle mě něco nad 20 °C.

  Skóre se měnilo až poté co si střelecké obutí nandal i později dorazivší místní keramik Miro Ivanov. Ten ač mající rodinu, ovšem nevím, zda jest sezdán, se bez jakýchkoli okolků přidal na stranu svobodných. Třeba že zrovna hráli na bližší straně hřiště!? Takže ten se zapsal jako první do střelecké listiny, čímž se svobodní ujali vedení. Hned vzápětí však skóre srovnal Radim a rychle po sobě jdoucí gólovou sekvenci ukončil podruhé Miro, který efektní patičkou změnil směr kolmé přihrávky, čímž dokonale překvapil Radka v bráně, takže to bylo 2:1 pro svobodné. Tímto výsledkem skončila první třetina. Ve druhé posílili řady svobodných ještě oba kluci Krásovi, nevím, jestli i proto, ale kopačky jejich hráčů nejspíš obalila přílišná bohorovnost, alespoň do té míry, že se průběh hry načež i skóre změnilo v jejich neprospěch. Radim totiž ve druhé části vstřelil tři branky(!), čili před poslední částí vedli ženatí 4:2. Když pak přidal i pátou (!!), nemohl nezaznít ironický komentář soupeřů k jeho následnému přesunu do brány, že toho zesměšňování stačilo. Svobodní nejprve snížili na rozdíl dvou branek třetí trefou Miry, s trochou štěstí za pomoci Zdenkovy teče. K ještě většímu zdramatizování utkání přispěl Patrik, jenž jakýmsi volejbalovým rexlefem odrazil pryč rukou míč mířící před vlastní branku, načež z následné penalty Tomáš snížil na 5:4. Snaha o vyrovnání však u svobodných značně postrádala efektivitu. To na druhé straně se Patrikovi podařil druhý spektakulární kousek a to zablokováním (opět z volejbalového ranku, hm) obranného odkopu, z čehož odraz skončil v bráně! Do konce už se stav nezměnil, i proto že poslední minuta trvala skutečně pouze minutu (což, kdyby o to šlo, mohlo svobodné nemile překvapit);-).

  Souhrn: Svobodní – ženatí 4:6 (2:1, 0:3, 2:2), branky: 3 Ivanov, Tenora – 5 R. Křepela, P. Crhák. Asi pobavení diváků, či pro útěchu hráčům se kopaly ještě penalty: Radim 1:0 – Petr X, Radek X – Vlasta 1:1, Tomáš C. 2:1 – Marek 2:2, Zdeněk K. 3:2 – Miro 3:3, Patrik X – Bob X, Zdeněk V. X – Dominik 3:4, a další pak už do výsledku neprohovořili, takže na penalty vyhráli svobodní. Sestavy - svododní: Tomáš Tenora - Pavel Doležel, Dominik Špinar, Tomáš Trávníček, Vlastimil Halma, Luboš Pořízek, Miro Ivanov, Marek Krása, Petr Krása (David Křepela – „navíc“ v 1. třetině) - ženatí: Zdeněk Křepela (pak se vystřídali v bráně i Patrik, Radek a Radim) – Radek Jonáš, Zdeněk Vilt, Radim Křepela, Patrik Crhák, Tomáš Crhák.

 

Náhledy fotografií ze složky Svobodní-ženatí 2019