Jdi na obsah Jdi na menu
 


Opět o předpouťové sobotě, tentokrát to bylo 18.7., proběhlo v areálu Pod kaštany soutěžní odpoledne zahrnující od 14h Kýblkap alias 4. ročník Memoriálu Antonína Křepely a po 18h zahájený zápas malé kopané mezi svobodnými a ženatými, následoval večerní hudební program, letos v podobě reprodukované hudby. Organizátorem akce byli hasiči, kteří se postarali o zajištění průběhu celé akce.

K první části stručně tolik, že se hasičské soutěže v útoku a (pivní) štafetě zúčastnily tři sbory mužů a pouze domácí žen (loni bylo jen o jedno družstvo žen vice). Akce proběhla hladce, tedy rychle a asi ve čtyři měli hasiči odsoutěženo, snad i proto, že počasí v podobě zatažené oblohy bez deště aktérům přálo. Do šesti byla přestávka, během níž přišla asi v půl šesté krátká dešťová přeháňka, která nijak průběh příprav na fotbal nenarušila, neb ty sestávaly pouze v přinesení branek a u hráčů v popíjení piva a před samotným duelem převlečení, či přezutí se. Hráčů se letos dostavilo až nezvykle dost, tedy pouze na straně svobodných, kterých i po přenechání dvou svobodných Radka J. a loňského třígólového kanonýra Miry I. ženatým, zůstalo do pole neskutečných deset! Ženatí nakonec později získali ještě jednu svobodnou posilu – Jakuba T., čímž vytvořili dostatečně konkurenceschopný tým snad nejen pro tuto příležitost;-). Pískat ani letos neodmítl Dolfa Crhák a svými výroky nijak nenarušil klidný průběh duelu. O větší rozruch se starali svými ať už motivačními k vlastním svěřencům či směrem k soupeři lehce provokativními pokřiky nehrající trenéři obou celků Honza Doležel a Robin Buchta. Hrací doba byla letos 4x 15 minut a počasí bylo poměrně příznivě, když nepršelo a nebylo ani příliš zima ani teplo.

K průběhu jen krátce – vedení se ujali ženatí, během prvního střídání svobodných, které se v podobě výměny celé pětky neopbešlo bez menšího zmatku a já sem se jaksi nesoustředil na hru, díky čemuž se zmocnili míče ženatí a zásluhou Fadrce otevřeli skóre. Svobodní srovnali taktéž poměrně lacino, když Radim nastoupivší pro nespecifikované zdravotní omezení pouze v bráně patrně podcenil situaci a Peťa uklízel míč do prázdné brány. Ve druhé části skóroval Fadrc podruhé, aby vyrovnal Dominik a pak Vítek dostal do vedení svobodné. Ve třetí polovině, jak sveřepě čtvrtiny utkání nazýval komentátor do mikrofonu;-), přidal Peťa K. čtvrtý gól svobodných. V poslední části ženatí změnili přístup a Žanetku, hrající za ně od začátku, už nepočítali do pětičlenné sestavy, ve snaze přeci jen posílit herní přítomnost na hřišti. Že to nakonec podařilo, bylo spíše než čím, až příliš exhibičním způsobem hry svobodných, kteří se v útoku už nedokázali prosadit a naopak v zádu dovolili Fadrcovi dovršit hattrick a už ve zcela odlehčeném duchu závěru zápasu i vyrovnat právě Žanetce. Prodloužení se nekonalo, takže o vítězi rozhodly penalty. Prvním úspěšným exekutorem byla opět Žanetka, ovšem další pokusy ženatým už Jenda Z. v bráně suverénně likvidoval, přitom svobodní trefovali bez výjimky všichni přesně k tyči, na což sebevědomě Radima nahradivší Zdeněk K. povětšinou jen koukal, tudíž pokud vím až když druhým úspěšným střelcem ženatých byl (po odrazu o obě tyčky) Laďa Švancara, vedli svobodní na penalty 6:2! Další se možná ještě kopaly, ale na výsledku už to nic změnit nemohlo, takže tento stav zde beru za konečný;-).

Souhrn: Svobodní – ženatí 4:4 (1:1, 2:1, 1:0, 0:2) pen. 6:2, branky: 2 P. Krása, Špinar, Knoflíček – 3 Fadrný, Pelíšková. Sestavy - svododní: Jan Záboj - Tomáš Tenora, Petr Koudelka, Dominik Špinar, Jiří Křepela, František Tenora (1. pětka), Pavel Doležel, Petr Krása, Marek Krása, Ondřej Sokol, Vítek Knoflíček (2.); ženatí: Radim Křepela - Radek Jonáš, Zdeněk Vilt, Zdeněk Křepela, Patrik Crhák, Miro Ivanov, Vladimír Švancara, Martin Fadrný, Žanetka Pelíšková, Jakub Tenora. 

 

Náhledy fotografií ze složky Svobodní-ženatí 2020