Jdi na obsah Jdi na menu
 


sobota 25.7.2015 - více než kvalifikace to byla "přípravná fáze"
 
K systému: na sestavení sobotního systému předem jsem v pátek rezignoval, jelikož zdaleka všichni neměli potřebu domluvit si spoluhráče, ba dokonce, někteří že budou jen diváci. Takto bychom daleko nedošli, takže jedna dvojice (poslední devátá na letošním seznamu účastníků) vznikla až v sobotu těsně před začátkem - byl to Karel se Zdenkem. Jinak tento počet znamenal nejnižší účast ze všech dosavadních ročníků.
Před začátkem:
sraz byl ve 14h, kdy po asi hodinové přípravě kurtu a zázemí  začaly hrát mezi sebou tři přítomné dvojice. Hrálo se tak, aby si každá z dvojic alespoň dvakrát zahrála, přitom soupeře jsem sestavil jak jsem uznal za vhodné s tím, že v 16h měli přijet další 2 dvojice a pak možná i další.
Jak to probíhalo: Výborně si vedli loni čtvrtí Pavel s Tomášem, když ve třech zápasech ani jednou nezaváhali, čímž si vybojovali pozici prvních nasazených do nedělní hlavní části. Kvalitativně by se dalo jistě o tomto kroku pochybovat, ale nezdálo se mi to jako špatný nápad:-). Ve stejném duchu se stali druhými nasazenými kluci z Boskovic, kteří na závěr lehce porazili loňské finalisty. Do neděle jsem nenechal postoupit pouze Knoflíčkovi, ač si myslím, že hráli lépe než v předchozích letech, a k získání alespoň jedné hry jim moc nechybělo, ovšem na neděli to přece jen ještě nebylo:-).
záp. soupeři 1. dvojice 2. dvojice výsledek
1 A-B P.Macháček/T.Tenora Z.Křepela/K.Mudrych 6:0
2 B-C Z.Křepela/K.Mudrych P.Dufek/D.Špinar 7:6(3)
3 D-A L.Knoflíček/V.Knoflíček P.Macháček/T.Tenora 0:6
4 E-v2 A.Ryšavý/P.Těžký Z.Křepela/K.Mudrych 6:2
5 p2-D P.Dufek/D.Špinar L.Knoflíček/V.Knoflíček 6:0
6 A-E P.Macháček/T.Tenora A.Ryšavý/P.Těžký 6:4
7 F-v5 J.Křepela/R.Křepela P.Dufek/D.Špinar 6:1
8 E-F A.Ryšavý/P.Těžký J.Křepela/R.Křepela 6:1
 
neděle 26.7.2015 - "hlavní soutěž"
Systém: Jak už jsem uvedl výše, nasazení nejúspěšnějších sobotních dvojic přímo do čtvrtfinále nebylo možná nejšťastnější vzhledem k tomu, že předkolo znamenalo především možnost rozehrání se. Taky o nasazení účastníků předkola by se dalo polemizovat vzhledem ke čtyřem (jak se ale až později ukázalo) více kvalitnějším dvojicím, než ty zbývající. To pak znamenalo, že ve čtvrtfinále to někdo bude mít nepoměrně složitější. Rozhodl o tom los, že se v úvodu vyřazovací části utkali agilní Krásovi s druhými nasazenými ze soboty Alešem a Pavlem, což by (asi spravedlivější) nasazení všech osmi dvojic nedovolilo. Tím už se ale dostávám k průběhu: V předkole dopadly dva zápasy podle očekávání a vlastně stejně i ten zbývající, který výsledkem vyrovnanější být ani nemohl. Oproti loňsku, kdy proběhly tři kanáry, nebylo žádné čtvrtfinále takto jasnou záležitostí. Jedno, výše zmiňované, přineslo druhý tie-break dne a řekl bych nečekanou výhru pro Krásovi (loni Marek+Petr st. se stejnými soupeři prohráli 0:6). Ostatní už skončily podle očekávání. Semifinále se také losovalo, a to tak, aby se stejné dvojice nestřetly podruhé. Loňskou účast ve finále v prvním obhájili Křepelovi. Ve druhém byl k vidění určitě nejlepší tenis turnaje, Krásovi vedli 4:1, ale Martin s Laděm pak prokázali dostatek zkušenosti a zápas otočili. V boji o třetí místo Pavel s Tomášem stejně jako loni neuspěli, ale jejich výkon byl letos o kus dál než loni. Finále pak nebylo, alespoň v úvodu, vůbec důstojným vyvrcholením turnaje. V tomto směru se to o hodně zlepšilo ve druhém setu, ale i tak se mnohem více nevynucených chyb objevovalo stále na stejné straně kurtu. Až do stavu 4:4 si přesto, nebo spíš právě proto, všichni hráči drželi svá podání. Až pak první ztratil Laďa, ale brejk se Křepelům potvrdit nepodařilo a do konce setu už se jim pak nepodařilo opět skoro nic. Téměř identicky se tak opakoval výsledek loňského finále (to bylo 6:1,7:5) se stejným poraženým, ale průběh byl přece jen značně odlišný. Víc bych to nerozváděl, člověk určitě podobných těžkých chvil zažije ještě spoustu, není nad to si zvykat;-).
Závěrem: díky všem účastníkům minimálně za předvedené nadšení do hry, divákům za podporu (mohlo jich být za oba dny přes 20), Tondovi za přípravu výčepu. Snad se příště zase sejdem:-). V plánu je turnaj ve dvouhrách - buď v ne 22.8 nebo 6.9. to musíme ještě promyslet...
záp. kolo 1. dvojice 2. dvojice výsledek
9 1. P.Dufek/D.Špinar L.Bezděk/M.Pivoda 4:6
10 1. M.Krása/P.Krása J.Křepela/R.Křepela 6:7(5)
11 1. Z.Křepela/K.Mudrych M.Cetkovský/V.Odehnal 1:6
12 QF P.Macháček/T.Tenora P.Dufek/D.Špinar 7:5
13 QF A.Ryšavý/P.Těžký M.Krása/P.Krása 6:7(4)
14 QF J.Křepela/R.Křepela Z.Křepela/K.Mudrych 6:2
15 QF M.Cetkovský/V.Odehnal L.Bezděk/M.Pivoda 6:2
16 SF J.Křepela/R.Křepela P.Macháček/T.Tenora 6:4
17 SF M.Krása/P.Krása M.Cetkovský/V.Odehnal 4:6
18 o 3.m. P.Macháček/T.Tenora M.Krása/P.Krása 3:6
19 finále M.Cetkovský/V.Odehnal J.Křepela/R.Křepela 6:0,7:5