Jdi na obsah Jdi na menu
 


neděle 1.8.2021 - průběh a výsledky turnaje

Účast, systém: Způvodních šesti přihlášených dvojic, jich ve stejném složení hrály pouhé 2, když 3 se svou účast zrušili a jedna se rozdělila na 2 a jedna přibyla navíc, takže bylo celkem 5 startujících dvojic (o 1 více než loni). Vzhledem k nepříznivé předpovědi, jež odradila patrně 2 ze tří výše uvedených nedostavivších se, když mělo po většinu dne pršet a především k na to navazující hráčskému zájmu, jsem žádný herní systém dopředu nestanovil - řekl bych však, že tomu tak nebylo poprvé, neb s hráčskou účastí to je slabší už nějakou dobu;-(. Takže začali hrát ti, kdo první přijeli a pak ti co přijeli po nich. Krásovi se dostavili poslední a jejich zapojením už jsem v systému improvizoval téměř na maximum. Úvodní část se proto dá označit spíš než za základní skupinu, za přípravnou a trochu také kvalifikační fázi. Nakonec složení úvodního kola vyřazovací části jsem podle pořadí ani zcela nesestavil, když proti sobě nastoupili dvojice ze vzniklého pořadí 4.-5. a 2.-3., aby vítězové těchto duelů se v semifinále utkali o vyzvání nejlepší dvojice ve finále.
K průběhu: Oproti loňsku se začalo hrát asi o hodinu dříve v 10:30, poté co asi kolem osmé drobně sprchlo, aniž by antuka dostatečně zvlhla. Úvodní duely zprvu průběhem ani výsledky příliš nepřekvapily. Nejprve se hrálo na jeden set, poté co přišli Krásovi, tak na 4 hry. Marek a Petrem přišli po včerejší noční oslavě, takže bylo těžko říct jak na tom budou, každopádně chuť do hraní jim nechyběla, i proto nakonec odehráli před play-off nejvíc zápasů! Vzhledem k třetí dešťové přeháňce (té nejvydatnější-přesto kurt byl snad 10 min po jejím skončení už zase zcela bez louží) během které hned několik hráčů (většinou těch přespolních) odjelo domů, se pak odehrál ještě vložený (exhibiční zápas) v němž už se začínala projevovat u Krásových jakási herní nepohoda, asi toho na ně začínalo být dost, aniž si to připouštěli, a když pak asi po hodině a čtvrt nastoupili k finále, kam jsem je jako jasné favority nasadil, tak se děly věci, který nemohl čekal snad nikdo. Ale to hodně předbíhám. Při pohledu na úvod play-off se musím zpětně pokárat, neb nevím proč mi přišlo atraktivní či soucitné nasadit do jakéhosi předkola nebo spíš Lucky loosers round dvojice, které dosud vše prohrály, a vítěz z tohoto duelu jsem posunul do semifinále proti vítězi duelu mezi dvěma nepoměrně dosud úspěšnějšími dvojicemi. No co už, taky kdo ví, jaký by to mělo na průběh vliv, každopádně Zdeněk s Petrem H. se prvním poměrně snadným vítězstvím dostali na úplně jinou vlnu (především asi psychickou). V druhém čtvrtfinále mělo jít o druhého finalistu, jelikož jsem zjednodušeně předpokládal, že následný duel s vítězem souboje outsiderů bude pro vítěze druhého čtvrtfinále pouze formalitou. Sice jsem musel vyměnit spoluhráče neb Laďa O. už toho měl dost, říkal, že ho bolely záda, načež během dešťové přestávky odjel dom, a taky jsem snadno přešel poměrně urputný boj o výhru, jež jsme právě se Zdernkem a Petrem H. svedli. O co snadněji sme se tedy dostali do semifinále, o to větší zklamání nám připravil náš duel s opravdu se zlepšující dvojkou Holík-Z.Křepela, jež na rozdíl od nás nekazili snadné údery a v boji o každý míč s množstvím shod v poslední hře nás zdolali. Co následeovalo ve finále lze s nejen odstupem pochopit stěží, neb výsledkově měli od začátku překvapivě navrch outsideři. Krásovi se nedokázali vzchopit ani v jednom ze dvou odehraných setů, takže výsledek by se mohl považovat za šokojucí, neznat aktuální rozpoležení soupeřících dvojic.
Závěrem: Že turnaj letos dospěl k jednoznačně nejpřekvapivějším vítězům v jeho dosavadní historii je samo o sobě zajímavé. Někdo v tom může vidět překvapení nepříjemné, já spíš opak. Opravdu jsem koukal, jak vítězové v semifinále proti nám dokázali skoro nekazit, a ač finále jsem skoro nesledoval, tak jeho výsledek mě proto až tolik nezaráží. Díky všem za účast a snahu, za pomoc Tondovi s výčepem, máti s jídlem, za podporu těm několika divákům:-). Pokud to bude opět možné, tak koncem srpna by se měl odehrát turnaj ve dvouhrách. Možná nebude náhodou, že zrovna letos mě napadlo ještě toto: NENÍ DŮLEŽITÝ, ŽE ČLOVĚK PROHRAJE, ALE ŽE TO NEVZDÁ. A tenhle příspěvek je určen všem, kteří se o to aspoň pokusili!!!! Doufám, že příště se zas na vás budu moci těšit!

záp.

kolo

1. dvojice

2. dvojice

výsl.

1

skup.

P.Macháček/T.Tenora

P.Holík/Z.Křepela

6:2

2

 

J.Křepela/V.Odehnal

J.Švancara/V.Švancara

6:0

3

 

P.Holík/Z.Křepela

J.Křepela/V.Odehnal

5:7

4

 

M.Krása/P.Krása

P.Macháček/T.Tenora

4:3

5

 

J.Švancara/V.Švancara

M.Krása/P.Krása

1:3

6

 

M.Krása/P.Krása

P.Holík/Z.Křepela

4:0

Pořadí: 1. M.Krása/P.Krása 3:0, 2.J.Křepela/V.Odehnal 2:0, 3. P.Macháček/ T.Tenora 1:1, 4.-5. J.Švancara/V.Švancara 0:2 a P.Holík/Z.Křepela 0:3

7

exhib.

M.Krása/P.Krása

J.Křepela/T.Tenora

4:3

8

QF1

P.Holík/Z.Křepela

J.Švancara/V.Švancara

4:1

9

QF2

J.Křepela/P.Bělěhrádek

P.Macháček/T.Tenora

4:2

10

o umíst.

P.Macháček/T.Tenora

J.Švancara/V.Švancara

4:0

11

SF

P.Holík/Z.Křepela

J.Křepela/P.Bělěhrádek

4:1

12

finále

M.Krása/P.Krása

P.Holík/Z.Křepela

3:6,4:6

 

 

 

 

Náhledy fotografií ze složky Tenisový turnaj Zbraslavec 2021 čtyřhry