Jdi na obsah Jdi na menu
 


Tenisový turnaj dvouhry - neděle 5.9.2021

Před turnajem jsem řešil nejprve termín, a to podle účasti, když ze 3 srpnových nedělí se jevila nejpříhodnější ta poslední 29.8. Ovšem ii na ni sem měl v pátek přislíbeny pouze 4 hráče, což mi přišlo málo a když tito mohli i tu další, tak jsem jako definitivní termín konání určil 5.9. Že se nakonec k nám čtyřem přidal už jen Zdeněk, může vypadat neslavně, ale z pohledu, že spoustu kluků trápí dlouhodobější zdravotní obtíže, které se nespraví za dva tři týdny, jako třeba u Jakuba P., Radima, Laďů dokonce dvou, Martina S. a nakonec i Tomáše T. Že část z nich nechtěla riskovat zhoršení je pochopitelné i vzhledem k nadcházející pinecové sezóně. Jiní v hledáčku zase nemohli, či upřednostnili jinou zábavu, což jim sice mohu trochu zazlívat, ale to je tak vše, co s tím nadělám, že:-). Na druhou stranu většina z výše místních jmenovaných se přišla alespoň na chvíli na nás podívat, za což je chválím. Oproti loňsku tady nastoupilo o jednoho hráče míň a pouze dva jsme si účast zopakovali. Jinak počasí bylo příznivé, když po celý den bylo skoro jasno a teplota odpoledne dosahovala snad k 25°C.

  Systém byl podobný jako v předchozích letech, kdy se hrála základní část (každý s každým) tentokrát na set a posléze na 4 hry (i když já jsem prosazoval ještě kratší verzi na super tie-break třebas do i 12) a následně ta vyřazovací, do níž postoupili všichni. Od semifinále se hrálo zas na jeden set, finále na dva s případným super tie-breakem (finalisté se na to letos cítili). Přitom všechny zápasy se hrály bez výhod.

  Úvodní část nepřinesla, jak už bývá zvykem, příliš překvapení, snad ani to, že jsem já po dlouhé době prohrál se Zdenkem, ale hrál jsem stylem, na který jsem neměl ani letos dost odehráno. To naopak Zdeněk tentokrát ubral z razance, ač ne úplně, takže z jeho hry vznikla postupně nepříjemná kombinace celkem razantních, ale především přesných úderů. Letos to vůbec snad víc než jindy bylo o jistotě, takže většina duelů byla opravdu vyrovnaných. Iv takových ale vyhrávají častěji holt ti lepší, či vyhranější hráči;-). V play-off nejprve Zdeněk porazil mě a v semifinále se pak postaral i o největší překvapení turnaje, když s Aldou držel krok až do tie-breaku, v němž po zásluze vyhrál.První semifinále bylo vyrovnané jen do stavu 2:2, pak zkušenější Pavel zvládl na rozdíl od toho druhého, pokračovat bez vícero chyb a vyhrál tak přece jen snadněji. Ve finále Zdeněk povětšinou prohrával, v prvním setu 5:2, ve druhém 2:1, tam ještě stav dokázal otočit na 2:3, ale víc už nezvládl, takže z výhry se mohl radovat podruhé v historii turnaje Pavel Těžký.

  Závěrečné poděkování patří jako obvykle zúčastněným hráčům, diváků, hasičům za zajištění bečky, Tondovi za údržbu výčepu, máti za pomoc s přípravou pokrmů. Nyní po skončení turnaje mám už docela jiné pocity, než ty z dnů před jeho konáním... Tak myslím, že bysme v tom mohli pokračovat i příští rok!

poř.

stupeň

1. hráč

2. hráč

výsledek

1

I

Pavel Macháček

Zdeněk Křepela

6:4

2

 

Pavel Těžký

Aleš Ryšavý

3:6

3

II

Z.Křepela

Jiří Křepela

4:0

4

 

A.Ryšavý

P.Macháček

4:3(5)

5

IV

J.Křepela

P.Těžký

3:4(4)

6

III

P.Macháček

J.Křepela

4:1

7

IV

Z.Křepela

A.Ryšavý

1:4

8

III

P.Těžký

Z.Křepela

4:3(4)

9

V

P.Macháček

P.Těžký

2:4

10

 

A.Ryšavý

J.Křepela

4:1

Pořadí: 1. Aleš Ryšavý 4-0, 2. Pavel Těžký 3-1, 3. Pavel Macháček 2-2,
4. Zdeněk Křepela 1-3, 5. Jiří Křepela 0-4.

11

QF(4-5)

Z.Křepela

J.Křepela

4:2

12

SF

P.Těžký

P.Macháček

6:2

13

SF

A.Ryšavý

Z.Křepela

6:7(4)

14

Finále

Pavel Těžký

Zdeněk Křepela

6:4,6:4

 

Náhledy fotografií ze složky Tenisový turnaj Zbraslavec 2021 dvouhry