Jdi na obsah Jdi na menu
 


Tenisový turnaj Zbraslavec 2023 čtyřhry

27. 7. 2023

 

Účast, systém: Většina přihlášených se nakonec i dostavila, takže chyběli jen ti, co řekněme účast přislíbili, no a Peťa Krása, kterému prý (na poslední chvíli) vypadl spoluhráč a jiného nesehnal, což v našem (přestože poměrně početném) oddíle není s podivem;-). Nakonec 5 dvojic lze považovat za slušnou účast:-). Opět (stejně jako předloni) předpověď počasí hlásila prakticky celodenní déšť (procentuální pravděpodobnost deště byla od 85 v 11h později až 95 ke čtvrté hodině pak jen k 60%), ovšem oblačnost se přes Vysočinu jaksi nepřevalila resp. tam asi vypršela, takže u nás pouze drobně poprchalo, aby odpoledne (na zápasy o umístění) bylo skoro jasno! Hráli jsme každý s každým na super tie-break do 10 bodů, poté čtvrtý s pátým z tabulky o postup do semifinále, kam postoupily první tři dvojice. Semi a o 3. m. se hrálo na jeden set, finále na dva. I tak to proběhlo docela rychle (poslední zápas začal asi v 15:10) neb některým (i přes základní rozehrávací část) se nevedlo dostat do patřičného rytmu, načež se výsledek dostavil opravdu rychle.

K průběhu, výsledky: Začalo se opět s menším zpožděním, jen Radim jako poslední se dostavil až byly dohrány čtyři duely, což jsme dohnali třemi tie-breaky v řadě... Několik překvapení se událo už v této úvodní fázi, největší když Aleš s Pavlem nestačili na jinak pouze prohrávající dvojici Petr-Libor a pouze jeden duel se natáhl nad deset vítězných bodů, v něm Zdeněk s Kubou porazili mě s Radimem 15:13. Pořadí po základní části: 1. Aleš Ryšavý, Pavel Těžký 3v-1p (rozdíl skóre +10), 2. Jiří Křepela, Radim Křepela 2-2 (+10), 3. Zdeněk Křepela, Jakub Pačínek 2-2 (+3), 4. Pavel Macháček, Tomáš Tenora 2-2 (-3), 5. Petr Holík, Libor Prokeš 1-3 (-20). Předkolo play-off: (4-5) Macháček, Tenora – Holík, Prokeš 10:?, semifinále: (2-3) J. a R. Křepelovi – Z.Křepela, Pačínek 0:6, (1-vp) Ryšavý, Těžký - Macháček, Tenora 3:6, finále: Z.Křepela, Pačínek – Macháček, Tenora 6:0, 7:6(3), exhibice: Ryšavý, Těžký - Holík, Prokeš 1:0(10:6),  o 3. místo: J. a R. Křepelovi - Ryšavý, Těžký 7:6(7).

Závěrem: I letos se mnozí potýkali s nedostatečným tréninkem, tudíž se pak byli třeba nuceni vyrovnat frustrací z vlastního nedostatečně kvalitního výkonu, ale nebylo to poprvé a opět se to dalo přežít, nebo třeba i propít. Úroveň myslím i přesto nebyla zlá a nakonec i oba závěrečné zápasy přinesly zajímavé zápasy a aktéři si při nich zahráli myslím vydatně, o což taky šlo;-). I letos mohu poděkovat všem za účast a snahu, Tondovi za přípravu výčepu, máti za pomazánky a těm několika málo divákům za podporu! Turnaj dvouher je v plánu v srpnu – buď v ne 13. nebo 27. Tak se snad opět uvidíme.

 

Náhledy fotografií ze složky Tenisový turnaj Zbraslavec 2023 čtyřhry