Jdi na obsah Jdi na menu
 


  Účast, systém: Tentokrát s počtem účastníků nebyl takový problém, přestože jich mohlo být víc - trochu zamrzí, že z domácích borců a taktéž domovského oddílu nás příliš nebylo. Sešlo se nás sedm, když jednoho hráče přizval Zdenek jakožto kolegu z práce a jeden resp. ten vzal i ještě jednoho přijeli po náhodném objevení konání turnaje na webu, což vyrovnalo maximální počet z posledních několika ročníků... Jedno specifikum letošní turnaj přece jen měl, vzhledem k výše popsanému složení účastníků zas tolik nepřekvapí, že mezi nimi chyběl jakýkoli předchozí vítěz turnaje. O to vyšší mohla být motivace hrajících... Hráli jsme každý s každým na super tie-break do 10 bodů, když jeden (byl to shodou okolností poslední z pořadí základní části) odjel, tak čtvrtfinále hráli šestý proti třetímu a čtvrtý s pátým, následovalo semifinále a finále, vyřazovací část na jeden set, finále na dva.

  K průběhu, výsledky: Jelikož se začalo hrát až v jedenáct, plán byl od 10h, za což nesu vinu já, když jsem si špatně nastavil budík..., tak se turnaj protáhl do asi 18:20, kdy byl znám vítěz. Naštěstí nám počasí přálo v tom duchu, že zprvu bylo zataženo, aby pak nakrátko vysvitlo slunko, a k večeru bylo za závojem oblačnosti, takže se dalo i navečer hrát bez toho, aby jakkoli omezovalo hráče svícením do očí. Průběh většiny duelů (nakonec nejen) základní části byl vyrovnaný a celá třetina jich v základní části) skončila nejtěsnějším rozdílem. Vyrovnanost potvrdilo i play-off, v němž se nakonec prosadili hráči ne z čela pořadí úvodní části. Pořadí po základní části: 1. Pavel Macháček (bydliště Kunštát) 5v:1p (skóre 62:38), 2. Lukáš Khýr (Boskovice, původem ze Štěpánova) 5:1 (53:44), 3. Kryštof Palbuchta (Vanovice) 4:2 (60:48), 4. Tomáš Tenora 3:3 (42:41), 5. Jiří Křepela 3:3 (52:51), 6. Petr Holík (Kunštát) 1:5 (36:55), 7. David Chalupa (V.Opatovice, pinec hraje i v Blansku) 0:6 (33:61). Čtvrffinále: (3-6) Palbuchta – Holík 6:1, (4-5) Tenora-Křepela 6:3, semifinále: (2-v3-6) Khýr - Palbuchta 3:6, (1-v4-5) Macháček - Tenora 6:7(5), finále: Palbuchta - Tenora 7:6(5), 6:4.

  Závěrem: Ještě ke kurtu, jež nebyl zrovna v nejlepší kondici, jak by jo, když se na něm prakticky nehraje, takže se letos holt musel průběžně srovnávat povrch o něco častěji:-). Tentokrát jsem žádné významně neblahé reakce k vlastním výkonům nezaznamenal, ale měl jsem jiné starosti, jež započaly s tím vůbec se dostavit. Pak už se to jen vezlo. Asi přispělo i to, že hráčské pole bylo až nebývale vyrovnané, takže se daly chyby ještě docela dobře napravit. Takže opět platilo, že si každý mohl zahrát do sytosti;-). I letos nezbývá než všem zúčastněným poděkovat za herní zápal, za přípravu výčepu tentokrát Michalu Štoudkovi, jež tam o den dříve slavil narození potomka, máti za pomazánku a těm opravdu málo divákům za podporu a hlavně místnímu keramikovi Mirovi Ivanovovi za báječnou trofej pro vítěze, již si žel odvezl Kryštof do Vanovic – i proto jej neváhejte podpořit nákupem na nadcházejícím Kunštátském jarmarku! Pokračování, pokud ještě nějaké neoficiální nebude letos, tak snad zase příští rok!

 

Náhledy fotografií ze složky Tenisový turnaj Zbraslavec 2023 dvouhry