Jdi na obsah Jdi na menu
 


Účast, systém: Až na jednu výjimku (Radima bolelo koleno) se všichni přihlášení dostavili, bohužel žádného „náhradníka“ jsme nesehnali (na Kryštofa, který mi v týdnu psal mail, právě že nemá spoluhráče, jsem úplně zapomněl...), takže Zdeněk nehrál a měli jsme jen 4 dvojice, což bylo o jednu méně než loni, přestože tři hráči se na turnaji ve Zbraslavci představili vůbec poprvé. Počasí nám letos žádné potíže nenachystalo (bylo skoro jasno ale ne zas vedro max. 27°C; horší to bylo s kurtem, neb po ořezu dubů, tam vzniklo spousta děr, které nikdo nespravil a jelikož se na kurtu nijak často nehraje, a prší jen málo více, tak na straně silnice byl kurt na více místech měkký, boty se zde bořily a míčky neodskakovaly, přesto si myslím, že naši amatérskou hru to zas tolik neovlivňovalo... Hrálo se každý s každým na jeden set, následovaly zápasy o 3. místo a finále. Nakonec se to celé protáhlo, což mělo čím více po páté hodině na jedné ze stran díky zapadajícímu slunku jen stěží hratelné podmínky.

K průběhu, výsledky: Začalo se s více než půlhodinovým zpožděním, ale zápasy byly celkem hladké, takže to zprvu pěkně odsýpalo. Před půl čtvrtou se začalo poslední 3. kolo základní části, aby do hodiny byla tato část dohrána. Právě v posledním zápase se rozhodovalo o druhém místě a tedy postupujícím do finále. Pořadí po základní části: 1. Marek a Petr Krásovi 3v-0p (sety 18:1), 2. Jiří Křepela, Pavel Macháček 2-1 (13:8), 3. Lukáš Khýr, Jakub Strejček 1-2 (7:13), 4. Tomáš Kazda, Tomáš Mazal 0-3 (2:18). Zápasy o umístění už nabídly nesrovnatelně vyrovnanější duely, než předchozí průběh – u zápasu o 3. místo to na výsledku ještě znát nebylo – Khýr, Strejček – Kazda, Mazal 6:1, ale finále už drama nabídlo, ovšem že tomu tak být nemuselo (někdo se tomu dokonce podivoval, neb to prý mělo dopadnout podobně jako když o 3 roky zpět Krásovi ve finále prohráli celkem jasně ve dvou setech) neb jsem při prvním mečbolu zbytečně hrál balón míříce do autu, ale zpátky to už vzít nešlo a ani dva další mečboly nám k výhře nestačily, to soupeř svůj třetí proměnil, takže se především Peťa měl důvod radovat – Krásovi – Křepela, Macháček 6:7 (8), 7:5, 1:0(8), průběh, jak si jej pamatuju 0:1, 1:2, 2:4, 5:4, 5:6, t-b: setboly se střídaly na obou stranách, 0:2, 1:3, 2:5, 7:5; stb: 3:3 (proti slunci Křep, Mach), 7:5 (Krásovi), 8:5, 8:6, 9:6, 9:8, 10:8 (po změně opět K,M).

Závěrem: Přes veškeré obvyklé neduhy (u hráčů netrénovanost a tedy herní nevyrovnanost, či všelijaké popíjení) se přidala i jedna nedobrá strana kurtu, tak se odehrál až urputný boj a to nejen ve finále, ale všichni mohli ukázat, co v nich je, neb mezi výkony všech nebyly nijak propastné rozdíly, přesto finále v tomto gradovalo. Rozhodně se letos nedá mluvit o vítězství po zásluze, spíš rozhodlo o malinko víc chyb na straně poražených. Z výsledku žádné trauma nemám, naopak z toho jak jsme si myslím báječně zahráli, mám radost. Snad jen kdyby se nás příště sešlo více, nebylo by to taky na škodu. Každopádně díky Tondovi za výčep, těm několika málo divákům za podporu a hráčům za chuť si zahrát.

 

Náhledy fotografií ze složky Tenisový turnaj Zbraslavec 2024 čtyřhry