Zápis z valné hromady Stolně tenisového klubu Zbraslavec, z.s.
konané dne 27. dubna 2024 v KD Zbraslavec

Program valné hromady Stolně-tenisového klubu Zbraslavec, z.s.,  IČ: 478 85 742, sídlem Zbraslavec 77, konané v pátek dne 27.dubna 2024 v 18:00 hodin v KD – herně stolního tenisu ve Zbraslavci

a/ zahájení, volba zapisovatele a ověřovatelů zápisu

b/ schválení programu valné hromady

c/ hospodaření klubu

• zpráva o činnosti za uplynulé období za rok 2023, 24 část.

• informace o hospodaření 2024

• schválení hospodaření klubu

d/ zhodnocení sezóny 23/24, aktivity, sportovní cíle pro sezonu 2024/25

e/ výběr příspěvků za 2023, 24 , projednání návrhu VV o nevýběru příspěvků za 2023 a striktním trvání na výběru za 2024 do 30. 6. 2024

f/ projednání organizace prací a na akcích pořádaných, nebo spolupořádaných klubem (kurt, srub, bouda, sběr železného šrotu)

g/ různé

h/ usnesení

i/ závěr

a/ Zahájení, volba zapisovatele a ověřovatelů zápisu

Vladimír Odehnal zahájil valnou hromadu Stolně tenisového klubu Zbraslavec, z.s., Přivítal starostu obce Milana Vaněrku a starostu SDH Zbraslavec Zdeňka Tenoru a konstatoval, že je přítomno 17 členů z celkového počtu 26 dospělých osob, tj. 65,38 %, což je nadpoloviční většina všech členů spolku a tedy valná hromada (dále jen VH) je usnášení schopná a navrhl za zapisovatele pana Zdeňka Křepelu a za ověřovatele zápisu pány Lubomíra Křepelu a Pavla Jonáše

Usnesení:

Jmenovaní byli všichni zvoleni jednohlasně všemi přítomnými hlasy členů klubu.

Hlasování : PRO 16 přítomných členů, PROTI 0, ZDRŽELI SE 1

Návrh ustavení zapisovatele a ověřovatelů zápisu byl přijat.

b/ Schválení programu valné hromady

Ing. Odehnal navrhl program jednání dnešní řádné valné hromady, který je uveden výše.

Usnesení:

Program valné hromady byl schválen bez doplnění všemi přítomnými hlasy členů klubu.

Hlasování : PRO 17 přítomných členů, PROTI 0 , ZDRŽELI SE 0

c/ Hospodaření klubu - zpráva o činnosti za uplynulé období za rok 2023 a 2024

Bylo předneseno zhodnocení hospodaření klubu za rok 2023 a informace o hospodaření klubu za rok 2024 (viz Zprávy o hospodaření). Schválení hospodaření klubu za 2023, včetně komentáře k výnosům a nákladům: příjmy 23 300,95 výdaje 20 699,- . Stav finančních prostředků ke konci roku byl na účtu 71 236,27. Daňové přiznání za 2023 bylo podáno přes datovou schránku, kterou musí klub spravovat.

Příjmy za 2024: 5 177,40 (z toho RSST za turnaje mládeže 2476,- Kč) výdaje za 2024: 400,- Stav finančních prostředků na účtu Unicredit Bank 76 013,67 Kč.

Pavel Jonáš, jakožto předseda revizní komise uvedl, že stávající revizní komise souhlasí s přednesenými výsledky hospodaření spolku za rok 2023 a průběžnými výsledky hospodaření spolku za rok 2024.

Usnesení:

Schváleno hospodaření spolku za rok 2023 a aktuální období kalendářního roku 2024 – schváleno 100 % hlasů přítomných členů spolku

Výsledek hlasování: PRO 17, PROTI 0, ZDRŽELI SE 0

d/ Zhodnocení sezóny 23/24, aktivity, sportovní cíle pro sezonu 2024/25

Byly předneseny zprávy vedoucích družstev pro VH o výsledcích za 2023/24 a diskutována příprava soupisek na sezónu 2024/25.

Většinový názor výkonného výboru byl potvrzen i diskusí na VH a to znamená nerozšiřovat počet družstev, ale ani neredukovat. Byla diskutována možnost vytvoření družstva mládeže, s účastí dvou starších hráčů. Tato záležitost bude uzavřena na jednání výkonného výboru s rozšířenou účastí o vedoucí družstev příp. dalších hráčů. Hodnocení sportovních cílů a výsledků bylo pozitivní. Družstva vyšších soutěží dosahují dlouhodobě dobrých výsledků, problémy jsou u družstev nižších soutěží, kde se potýkáme se stárnutím hráčů a malou účastí mladých hráčů a mládeže. Významným úspěchem v historii klubu je postup do nejvyšší krajské soutěže - divize KSST Jm.

Sportovní cíle zůstávají pro většinu mužstev obdobné, jako v uplynulé sezóně. Hlavním cílem je důstojná reprezentace družstva A v nadcházející sezóně v divizní soutěži a pokračování práce s mládeží.

Vedoucí družstev: A - Radim Křepela, B - Luboš Křepela, D - Zdeněk Křepela, E - Jiří Křepela. Otázka vedoucího družstva C s návazností na D nebyla dořešena. Bude také ještě předmětem jednání VV.

Valná hromada vzala informace o aktivitách klubu na vědomí

e/ Výběr příspěvků

Vladimír Odehnal informoval o tristním výběru členských příspěvků za 2023 a 2024. Byl předložen aktualizovaný seznam členů klubu, který čítá 26 členů. Projednal se minulý stav i některými členy navrhované navýšení příspěvků.

Vladimír Odehnal navrhl na základě rozhodnutí výkonného výboru STK vzhledem k nedobré situaci s výběrem příspěvků a přechodu placení příspěvků na období za kalendářní rok a jedna sezóna se v době Covidu neplatila (resp. platba byla vrácena) upustit od výběru členských příspěvků za rok 2023 a trvat striktně na výběru příspěvků za rok 2024 nejpozději do podání přihlášek do soutěží 2024/25, tj. do 30.6.2024. V případě, že někdo neuhradí členské příspěvky pozbude členství v klubu. Těm nemnoha, kteří uhradili za rok 2023, by byl příspěvek převeden na rok 2024.

Vladimír Švancara navrhl, aby termín pro úhradu příspěvku byl stanoven kratší - po diskusi do 31.května 2024. Bylo tedy hlasováno o tomto protinávrhu

Návrh usnesení:

VH upouští od výběru členských příspěvků za rok 2023 a striktně trvá na jejich výběru za rok 2024 do 31.5.2024, tj. s předstihem před podáním přihlášek do soutěží 2024/25. V případě, že někdo neuhradí členské příspěvky pozbude členství v klubu.

Hlasování: PRO 15, PROTI 1, ZDRŽELI SE 1

Návrh usnesení byl přijat.

Dále Vladimír Odehnal navrhl, aby výše příspěvku byla od roku 2025 800,- Kč pro dospělého hráče a 200,-Kč pro mládež.

Vladimír Švancara navrhl, aby výše příspěvku byla od roku 2025 900,- Kč pro dospělého hráče a 200,-Kč pro mládež, vzhledem k výraznému navýšení výše příspěvku dle poslední konference ČÁST. Bylo tedy hlasováno o tomto protinávrhu

Návrh usnesení:

VH stanovuje výši příspěvku počínaje rokem 2025 na 900,- Kč pro dospělého hráče a 200,-Kč pro mládež.

Hlasování: PRO 16, PROTI 0, ZDRŽEL SE 1

Návrh usnesení byl přijat.

Připomínáme, že členské příspěvky za rok 2024 je možno platit jak hotovostně Radimovi Křepelovi, tak bezhotovostně na účet klubu vedený u Unicredit Bank č. ú.: 902897005/2700

f/ Projednání organizace prací a na akcích pořádaných, nebo spolupořádaných klubem

Dále se předsedající opětovně obrátil na všechny členy o pomoc při organizaci prací na antukových kurtech a na akcích pořádaných nebo spolupořádaných klubem.

Na VV bylo rozhodnuto oslovovat všechny členy klubu místní a také přespolní cestou členů výboru a na VH o možnosti jejich pomoci při přípravě sportovišť a pomoci při akcích pořádaných STK, např. první jarní práce – kurt Pod Kaštany, turnaj v malé kopané (jeho termín byl oproti domluvenému na předchozím jednání VV nyní po diskusi změněn na sobotu 29. 6. 2024), „ženatí svobodní“ atd.

Letos vyvstaly náměty na potřebu opravy srubu a oplocení kurtů; materiál k uvedeným opravám po dohodě se ZO zajistí Obec Zbraslavec. Byla dohodnuta schůzka za účasti zástupců obce a klubu na soupis potřebných prací a stanovení jejich postupu.

Sběr železného šrotu provede STK na podzim 2024 nebo jaře 2025, dle množství a ceny za šrot.

Tento apel byl po diskusi přijat celkem pozitivně s následným doplněním termínů dalších plánvaných akcí:

- tenisové turnaje – čtyřhry 28. 7 a singly předběžně 18. 8.

- cyklovýlet (letní soustředění) 30. 7. – 3. 8., přičemž osoba organizátora, ani cílová destinace dosud nebyly definitivně určeny

Valná hromada vzala informace na vědomí

g/ Různé

Vladimír Odehnal poděkoval obci Zbraslavec za podporu, Františku Tenorovi za údržbu travnatého hřiště, všem, kteří se podílejí na práci s mládeží a dále všem, kteří pomáhají s chodem klubu.

Informace o práci s mládeží: s aktuální situací seznámil VH Zdeněk Křepela, informoval o účasti a výsledcích hráček a hráčů na mládežnických turnajích pořádaných ČAST, KSSTJm a RSST Blansko. Informace doplnil Radim Křepela.

Starosta obce Milan Vaněrka ve svém vystoupení poblahopřál k úspěchu družstva A, tedy k postupu do divize. Vyjádřil potěšení, že se v obci po delší době pracuje s mládeží a současně také vyjádřil naději, že tak bude v mnoha směrech i nadále.

Starosta SDH Zdeněk Tenora rovněž poblahopřál k postupu áčka a soustředil se ve svém vystoupení na možnost dobudovat infrastrukturu a zázemí areálu Pod kaštany, k čemuž bude též snahou ucházet se o podporu některého z dotačních programů, např. „Kabina 2025“ apod. V následné diskusi bylo dohodnuto zahájit sběr námětů z pohledu potřeb všech spolků a obce a následně vyvolat jednání k přípravě tohoto projektu. Dále nabídl recipročně se podílet na akcích pořádaných klubem.

Pavel Jonáš ve svém vystoupení připomněl začátky stolního tenisu ve Zbraslavci, které začínají v roce 1953 a dále se věnoval začátkům účasti mužstev v okresních soutěžích okresu Blansko. Vypracoval materiál, který byl na VH k dispozici a vyzval k získaní dalších podkladů jako fotografií , tabulek atd., které budou sloužit k dopracování s cílem vytvoření brožury o stolním tenise ve Zbraslavci. Vladimír Odehnal Pavlu Jonášovi poděkoval za tuto přínosnou aktivitu.

Valná hromada vzala informace na vědomí

i/ usnesení

Posledním bodem programu bylo přednesení a schválení usnesení.

Návrh usnesení:

valná hromada spolku stolně-tenisový klub Zbraslavec konaná 27. 4. 2024:

1) Schvaluje zprávu o činnosti a hospodaření klubu a zprávu o stavu majetku klubu za rok 2023 a průběžné výsledky hospodaření za rok 2024

2) VH bere na vědomí sportovní aktivity klubu

3) Schvaluje upustit od výběru příspěvků za rok 2023 a striktně trvat na výběru příspěvků za rok 2024 do do 31. 5. 2024, tj. v předstihu před podáním přihlášek do soutěží 2024/25. V případě, že někdo neuhradí členské příspěvky (letos 600,-/150,- Kč) pozbude členství v klubu.

Dále schvaluje, že výše příspěvku bude počínaje rokem 2025 činit 900,- Kč pro dospělého hráče a 200,- Kč pro mládež.

4) Valná hromada vzala i na vědomí:

informaci o projednání organizace prací a na akcích pořádaných nebo spolupořádaných klubem, včetně termínů konání těchto akcí

Informaci o práci s mládeží a výsledcích na turnajích

Informaci o záměru dobudování areálu Pod kaštany

Informaci o materiálu k historii stolního tenisu ve Zbraslavci a záměru jejího dopracování

Hlasování: PRO 17, PROTI 0, ZDRŽELI SE 0.

VH schvaluje usnesení 100 % hlasů přítomných členů klubu.

j/ Závěr
Předsedající poděkoval všem přítomným za aktivní účast a ukončil konání valné hromady Stolně tenisového klubu Zbraslavec, z. s.

Ing. Vladimír Odehnal
Zapsal: Zdeněk Křepela
Ověřovatelé zápisu: Pavel Jonáš, Lubomír Křepela – podpisy jmenovaných jsou součástí originálního dokumentu.

Přílohy zápisu: 1) Prezenční listina

vh-stk_20240427_prezencni-listina-podpsana.jpg