Jdi na obsah Jdi na menu
 


     SVOBODNÍ - ŽENATÍ 3:5 (1:0,1:2,1:2, 0:1)

     Tradiční zápas se hrál v pátek 17.7.2009 něco po šesté vpodvečer, na čtvrtiny po patnácti minutách.
     Branky: Honza 1-0, David 1-1, Laďa Š. 1-2, Martin C. 2-2, Radim 2-3, Laďa Š 2-4, Honza 3-4, David 3-5. Rozhodčí Křepela Václav.

K průběhu: úvodní oťukávací tempo bylo oboustranné, možná ze strany ženatých ještě o něco vlažnější, což si pamatuji že mě v té chvíli překvapilo, ale asi taktická varianta: „počkáme a uvidíme“. Byli jsme to my svobodní kdo si vytvořil zepár šancí, ale finální přihrávka vždy skončila ve skrumáži před bránou. Na druhé straně bylo horko výhradně po našich chybách, kterých tedy naštěstí nebylo moc, Radim a David se při nich teprve zastřelovali. Gól přišel na druhé straně, když znenadála odražený míč trefil do šibenice Honza a vedli jsme.
Ve druhé čtvrtině se toho událo o dost víc, což bylo poznat i na skóre. V naší zahajovací sestavě se proti nám ženáči nemohli prosadit, tak jim to vyšlo až jsme vyměnili dva hráče. Davidova střela sice pěkná byla, ale v síti skončila jen díky našemu špatnému pokrytí středu hřiště. Další nedůslednost přišla o chvilku později, tentokrát dostal příliš prostoru Laďa Švancara a zblízka překonal Zdeňka. Naše reakce nemohla být jiná než že jsme nasadili opět nejsilnější sestavu a snažili se vyrovnat. Po několika šancích se to Ceďákovi přeci jen podařilo, ale říkal jsem si že jestli se takhle nadřem na každej gól, tak dneska budem těžko slavit úspěch.
Třetí třetina pak ukázala, komu že je štěstěna nakloněna. Ženatí vstřelili opět dvě rychlé branky, jednu po rohu, s následnou Radimovou střelou z úhlu k bližší tyči a pak rychlý protiútok zakončil střelou mezi Zdeňkovi nohy tuším opět Laďa Švancara. Naše naděje pozvedl druhým gólem Honza, když sebral balón Pavlu Crhákovi a z úhlu prostřelil Petě. Nicméně jsme se herně hodně trápili a přes herní převahu ve středu hřiště jsme se nedokázali dostat ke kloudnému zakončení, soupeřova defenzivní taktika s rychlými útoky tak sklízela ovoce.
Poslední čtvrtina, mimochodem trvala podle mě minimálně o set minut víc než měla, přinesla podobný obrázek jako ta předchozí, pouze s tím, že únava byla na hře výrazně znát, přesto jsme nevyužili minimálně tři výborný šance na vyrovnání. Na druhé straně přicházely další brejky čím dál častěji v přečíslení a po jednom z nich padl také pátý gól. Bylo to po odraženém míči a Davidově střele z dálky, která možná s tečí Dolfy Crháky, možná bez ní, prošla Zdeňkovi opět mezi nohama. Poté se hrálo ještě dost dlouho, ale sil už nezbývalo, vlastně až pak nás párkrát podržell Zdeněk, jednou i se štěstím, když střelu ztečoval na tyčku. Takže vlastně závěr směrem k vyrovnání už ani příliš vzruchu nepřinesl, myslím nejen já, jsem se tam spíš už jen motal ze setrvačnosti, než s nějakým odhodláním něco na výsledku změnit... No nic, prohráli jsme si to sami, především strašně laxní koncovkou a těch gólů jsme taky nemuseli dostat tolik, třeba kdyby se Zdeněk rozchytal dřív než v nastavení:-).
Na závěr byly ještě penalty, které jsme tedy vyhráli my 4-3. Stříleli je: Dolfa 1-0, Zdeněk nedal-trefil Peťe, Petr 2-0, Honza 2-1, Laďa O. o tyčku 3-1, Jirka T. nedal, Libor nedal-myslím vedle, Jirka K. placírkou 3-2, Sláva nedal-střelil mimo, Joní 3-3, David nedal-napálil to do Zdenka, Tomáš Tenora 3-4-ač nehrál rozhodl.
Sestavy: Svobodní: Zdeněk Křepela - Honza Doležel, Radek Jonáš, Martin Cetkovský, Jiří Křepela, Martin Jonáš, Patrik Crhák, Pavel Doležel, Jirka Trávníček, Luboš Pořízek.
Ženatí: Petr Krása – Dolfa Crhák, Pavel Jonáš, Pavel Crhák, Radim Křepela, David Kuna, Luboš Křepela, Vladimír Švancara, František Tenora, Vladimír Odehnal, Libor Knoflíček.
 

Náhledy fotografií ze složky svobodní-ženatí 2009