Jdi na obsah Jdi na menu
 


béčko 3. a 4.kolo d Řeznovice C, Kuřim A

 Je sobota 17.10.2015 10.00 hod a my se připravujeme na první domácí zápas v této sezoně. Jako první jsme přivítali MK (Moravský Krumlov) Řeznovice C posílené o Libora Štěpána, který pravidelně startuje i v áčku MK ve třetí lize, nám dobře známého z doby, kdy startoval za Ivančice, což se nakonec ukázalo jako jeden z klíčových momentů zápasu.

Opět jsme se celý týden připravovali na variantu, že nenastoupí Petr Krása, kvůli pracovním povinnostem. Nakonec však měl volno, a tak jsme mohli nastoupit v plné síle. Začátek zápasu byl poznamenán několika okolnostmi, řekl bych technického charakteru. Jednak nesvítilo nějaké světlo, pak byly nějaké problémy s rozhodčím a nakonec při rozehře uklouzl na zbytku vody po očistě podlahy jeden ze soupeřových hráčů a chvíli to nevypadalo dobře. Nakonec však přes všechny nesnáze bylo pořízeno povinné foto a zápas mohl začít. Bohužel tyto události, dle jeho vlastních slov, rozhodily Luboše tak, že se to velmi negativně promítlo do jeho výkonu.

Již čtyřhry, do kterých jsme nastoupili v letos tradičních sestavách, nedopadly pro nás dobře. Obě jsme prohráli 1-3, a to jen předznamenalo, že to dnes nebude lehké. Jen škoda, že jsme s Lubošem v prvním setu dotáhli z 6-10, na 10-10 a nedotáhli obrat. Po druhém vyhraném setu by to bylo 2-0 a třeba by byl konečný výsledek jiný. A možná, jak se později ukázalo, ne jenom naší čtyřhry, ale i celého zápasu. A když Zdenek podlehl Štěpánovi 1-3 (škoda, že za stavu 1-1 vedl ve třetím 10-7 a nedokázal v něm zvítězit) a Luboš Jedličkovi 2-3 (z 0-2 srovnal na 2-2 a vypadalo to na obrat), bylo ještě hůř. 0-4!!?? To zrovna dorazil první divák, Radim a prý nevěřil svým očím. Pak vyhrál Petr po boji 3-2 a já svůj první zápas 3-0 a stav 2-4 byl po první serii přijatelný.

Ve druhém kole postupně Luboš s velmi dobře hrajícím Štěpánem 0-3, Petr opět 3-2, já 3-1 a Zdenek 3-2, na ukazateli stavu „svítilo“ 5-5, což po tom hrozném začátku bylo celkem nadějné a i naše celé publikum, Radim, se už tvářil líp.

Třetí kolo začal Petr se Štěpánem 1-3, já jsem porazil Jedličku 3-1, Zdeněk podlehl Netoličkovi 2-3, když vedl v pátém setu už 8-4. Velká škoda, protože následně udělal Luboš první a bohužel ten den svůj taky poslední bod, když porazil Poláka. Mohlo tedy být 8-6 pro nás, což by bylo do posledních čtyř zápasů velmi nadějné. NO, nicméně 7-7 dávalo také solidní možnost na výhru.

A tak začala čtvrtá serie. Já jsem po zásluze podlehl ten den skutečně výborně hrajícímu Štěpánovi 0-3. Zdenek v napínavém zápase porazil Jedličku 3-2, když tentokrát on utekl soupeři ze dvou mečbolů ve čtvrtém setu, a pak dokonal obrat v pátém setu a odčinil tak předchozí prohru. Pak Luboš bohužel nedokázal porazit Netoličku 0-3 a tak Petr už v závěrečném zápase opravdu musel, aspoň na remízu. A Petr, jak jinak než 3-2 po boji, to dokázal!!!

Takže po dramatickém zápase plném zvratů a pětisetových zápasů, nakonec asi spravedlivá remiza!?! Oba týmy byly blízko výhře, ale i prohře. I když nutno dodat, že jsme pomýšleli v tomto zápase na vítězství. Ale Libor Štěpán (4,5b ) byl proti a byl tím rozdílovým hráčem. Podal výborný, sebevědomý výkon a ukázal, že určitě patří o nějakou tu soutěž výš. Jako kuriozitu bych zmínil, že v zápisu je v kolonce míčků uvedeno 667-667!!! Takže šachově řečeno, TUPLOVANÁ REMIS!!!

-----------

 V neděli odpoledne jsme se opět sešli v naší herně, abychom poměřili síly s našim již tradičním soupeřem - Kuřimí. Až v neděli proto, že Kuřim vetovala náš páteční domácí termín. Tentokrát žádné technické problémy, a tak zápas mohl v půl třetí v poklidu začít. Náš soupeř přijel bez své nové letní posily Vlčka, který minulou sezonu hrál za Mor. Knínice, a to velmi úspěšně, tuším kolem 80 %. I to dávalo jakousi naději na slušný výsledek. Nicméně jak se později ukázalo, opak byl pravdou!!!

 Čtyřhry začaly a i bohužel skončily tak jako v sobotu. Petr se Zdenkem 1-3, my s Lubošem 1-3, když ve čtvrtém setu jsme měli několik setbolů a nakonec jsme prohráli asi 15. Takže 0-2 po čtyřhrách.

 V prvním kole Zdenek podlehl hostujícímu Šípkovi 1-3, když někdy v půlce zápasu to vypadalo, že si soupeř se Zdenkovou obranou neporadí. Několik nepřesností ho však připravilo o naději na lepší výsledek. Luboš pak otočil svůj zápas s Fučíkem z 0-2 na 3-2 a jeho výkon byl nesrovnatelně lepší než v sobotu!!?? Pak ale Petr prohrál 2-3 slibně se vyvíjející zápas s Jízdným, když 2-1 vedl a když já jsem prohrál se Šťastným také 2-3 svůj první zápas (a to jsem měl jeden nebo dva mečboly), bylo skóre hrozivých 1-5.

 Druhé kolo začal Luboš se Šípkou a ve svém nejpovedenějším letošním zápase ho porazil 3-2, prý poprvé v životě. Já viděl po dlouhé době, že Luboš, ač v koncovce pátého setu nevedl, zvládl koncovku za stavu 9-9, byť z hluboké obrany a s notnou dávkou štěstí, ale jak se říká, to se většinou přiklání na stranu lepších a tak Luboš asi zaslouženě vyhrál. V dalším zápase Petr prohrál s Fučíkem 1-3, já 2-3 s Jízdným (opět vedení 9-6 v pátém setu a několik mečbolů). Alespoň Zdenek porazil svého soupeře 3-0 a tak bylo po druhé sérii 3-7.

 Ve třetí sérii Petr podlehl Šípkovi 0-3, já i potřetí 2-3 Fučíkovi a Zdenek 0-3 Jízdnému. Bylo vymalováno 3-10???? Letos zatím nejhorší výsledek, navíc proti oslabenému soupeři. Nutno podotknout, že to tentokrát nebylo ani moc tím, že by soupeř podal nějak mimořádný výkon, z čehož plyne, že my jsme podali mimořádně slabý, až na Luboše. Škoda že jsme se tento víkend, jak se říká, výsledkově nesešli. Mohlo z toho být alespoň jedno vítězství a klidný střed tabulky. Tak snad příště..?

 Jediným pozitivem snad bylo, že počet diváků stoupl o 200 procent, a to na 3, nicméně jsme rádi, že se přišli podívat. A následně pak osobní úspěchy těch, kterým se sportovně tuto neděli příliš nedařilo....což jsme pak v pátek řádně oslavili.

 

 (Poznámky admin. 1) k poslednímu odstavci – počet diváků se stanovuje různě, jak vidno, ač se jich většina nezdrží dlouho, tak nelze brát jen ty, co hrají min. KS2, že :B, já jsem jich v sobotu napočítal 6; 2) Martinovi se začátkem minulého týdne narodila dcerka, Anička, takže ještě jednou gratuluji!)

 

Náhledy fotografií ze složky béčko 3. a 4.kolo d Řeznovice C, Kuřim A