Jdi na obsah Jdi na menu
 


  Zápas s Hostěrádkami-Rešovem A se tentokrát odehrál v pátek ve standardním čase a Petr Krása st. tento víkend mohl hrát, takže jsme se sešli v základní sestavě. Tentokrát jsme byli v uvozovkách favorité my, takže to bylo jen dobře. I když Honza byl na oba víkendové zápasy v pohotovosti, za což mu patří dík.

  Do čtyřher jsme nastoupili jako obvykle, jedničky tentokrát Zdenek Moravec s Petrem a dvojky, já s Lubošem. Kluci rychle 0-2 prohrávali, zatím co my s Lubošem rychle 2-0 vedli a nic nenaznačovalo, že by mělo dojít k nějakému obratu, natož pak v obou. Pak se totiž stalo dosud u nás nevídané. Petr se Zdenkem zápas otočili a vyhráli svoji letos první čtyřhru!!!! Zatím co my s Lubošem dokázali pravý opak a 2-3 jsme prohráli. Může nás utěšovat snad jen to, ženaši soupeři měli dosavadní bilanci 6-0, což Luboš zmiňoval už před zápasem. Neumím ale popsat, co se u nás stalo, že se to takhle otočilo...???  Prostě, takový je sport, někdy nebo spíše často nemá logiku. Takže 1-1 po čtyřhrách!

  První kolo dvouher zahájil Zdenek s jejich jedničkou Chmelíkem a prohrál 0-3, pak Petr prohrál 1-3 s Mackem, i když v mnohem vyrovnanějším zápase. A tak za stavu 1-3 nastuopil Luboš proti Bukáčkovi a vyhrál 3-1 a já proti Kropáčkovi.  Penholder a trávař nevěstilo nic lehkého, a to se i následně potvrdilo. Po těžce vyhraném prvním setu se mi zdálo, že to půjde, ale opak byl pravdou. A já musel otáčet 1-2. Což při mé letošní bilanci pětisetových zápasů 0-10, včetně dvou zápasů za áčko vypadalo jako neřešitelný úkol. Nicméně se tak neuvěřitelné stalo pravdou a já vyhrál letos svůj první pátý set a tedy celkově 3-2. Ale stálo mě to opravdu mnoho sil. A jak se později ukázalo, každý bod byl nakonec veledůležitý!!! Takže po prvním kole 3-3.

  Druhé kolo zahájil Petr s Chmelíkem. Vedl si o něco lépe, ale stačilo to pouze na jeden set, takže 1-3. Pak Luboš hrál s Mackem a jednalo se znovu o velmi vyrovnaný zápas, který se rozhodoval až v pátém setu. Myslím, že Luboš už prohrával 7-10 a odvracel tři mečboly a to údajně za vydatné pomoci tří prasátek, nicméně zápas dokázal vyhrát 3-2.  Někdy jeto prostě i o kousku sportovního štěstíčka, což všichni známe, a to z obou stran!!! Já potom porazil 3-1 Bukáčka, když jsem si zase neodpustil v jednom setu výpadek a Zdenek prohrál bohužel celkem jednoznačně s Kropáčkem 1-3. Kdy podle vlastních slov neměl co hrát?? A tak po druhém kole pokračoval zápas velmi vyrovnaně, 5-5.

  Třetí kolo začal Luboš s Chmelíkem a ten den jako jediný ho mohl, respektive měl porazit. Prohrál 1-3 a to ve druhém i ve čtvrtém setu vedl 10-8. Bohužel však nezvládl koncovky těchto setů, a to spíš psychicky, než technicky nebo chcete-li herně. Na konci zápasu mi pan Chmelík řekl, že to měl s Lubošem prohrané...??? V dalším zápase jsem nastoupil já proti Mackovi. A rychle jsem prohrával 0-2. Ve druhém setu jsem vedl již 8-2 a dokázal ho prohrát 9!!! A to asi díky tomu, že jsem neustále po očku sledoval, jak se vede Lubošovi. Nepochopitelné a taky nás to málem stálo bod. Naštěstí jsem pak dva sety celkem pohodlně vyhrál. A jak řekl v hledišti přihlížející a fandící Jakub Pačínek, samozřejmě s kusem nadsázky,  „pátý sety neprohráváš“, tak se mi podařilo dokončit úspěšný obrat. Teď mě zpětně tak napadá, že to byl vlastně celkově takový zápas plný obratů...Když pak porazil Zdenek 3-1 Bukáčka a Petr 3-0 Kropáčka, nasadili jsme konečně k trháku... 8-6 po třetí sérii!!!

  Čtvrtou sérii, o které jsem už dlouho v mých komentářích našich zápasů neměl možnost psát , jsem začal já s Chmelíkem. A ač mi po zápase pan Chmelík lichotivě řekl, že se mně bál, když viděl mé zápasy v Drnovicích, dal si mě 3-0, suše! Po mně prohrál i Zdenek svůj zápas, a to s Mackem 2-3 a začalo se to zamotávat, 8-8. To mohlo dopadnout všelijak. Naštěstí Petr si poradil rychle 3-0 s Bukáčkem a Luboš nastoupil k rozhodujícímu utkání proti Kropáčkovi. První set vyhrál se štěstím 12 a když se ve druhém rozjel, už jsme se téměř radovali. Ale soupeř to ještě zdramatizoval a vyhrál třetí set. Nicméně Luboš už další drama nepřipustil a tak jsme se mohli po předchozích pěti porážkách konečně radovat z vítězství a z kýžených čtyř bodů!!!!!!!!!!

  A tak závěrem lze říct, že náš soupeř podal jako nováček velmi dobrý výkon a především panu Chmelíkovi je nutné složit poklonu za jeho výkon v poměru k jeho věku, na který mimochodem vůbec nevypadá. Z nás už v jeho věku někdo bude hrát jen stěží a určitě ne tak dobře...Je třeba ještě poděkovat za vydatnou podporu divákům, mezi nimiž byli tentokrát i hráči našeho A týmu a určitě nám i jejich podpora pomohla k tomuto důležitému vítězství!

- - - - - - - - - -

K důležitému zápasu s Hlubočany B jsme nastoupili opět v základní sestavě. Tentokrát to bylo hned ráno asi v půl deváté, neboť jsme museli ve dvanáct skončit, protože v herně začínala nějaká další akce. Soupeř nám vyšel vstříc a dorazil dřív, a tak se po krátké rozcvičce mohlo začít. U některých nebylo vskutku moc sil na rozdávání.

  Do čtyřher jsme nastoupili jako v pátek, Tentokrát to ale dopadlo obráceně.  Zdenek Moravec s Petrem prohráli 0-3, zatím co my s Lubošem vyhráli 3-1. Sice jsme si v jednom setu opět vybrali slabší chvilku, ale jinak to byly dva celkem jednoznačné zápasy. Po čtyřhrách 1-1. A bylo jasné, že to dnes bude zase tuhý a vyrovnaný boj!!!

  První kolo dvouher opět zahájil Zdenek s jedničkou Kobolkem, a vedl si mnohem lépe než včera a možná trošku překvapivě vyhrál 3-2. Pak Petr prohrál 0-3 se Šmétkem. Tento zápas jsem rozhodoval u stolu a nemohu se ubránit pocitu, že se Petr viděl celý zápas někde jinde, než za stolem. A výsledek tomu odpovídal. 0-3 (4,3,3)??!! Pak Luboš nastoupil proti Procházkovi a po velmi dobrém výkonu ho 3-1 porazil. Ve čtvrtém zápase jsem nastoupil proti Šafaříkovi a bohužel jsem 1-3 prohrál. Nutno dodat, že pouze vlastní vinou, neboť jsem nezvládl ze čtyř setů tři koncovky, kdy jsem pokaždé vedl o dva míčky. Sice jsem v koncovkách dostal nějaké to prasátko, ale na to se nelze vymlouvat. Myslím, že hlavní příčinou byla moje špatná koncentrace právě v těch koncovkách setů. To není výmluva, ale ani omluva!!! Byla to moje hrubá chyba a já tušil, že to bude v konečném účtování jeden ze stěžejních bodů, což se také později ukázalo!!! Takže 3-3!?

  Druhé kolo zahájil Petr s Kobolkem. Vedl si již o poznání lépe, ale opět prohrál, tentokrát 2-3. Ve druhém zápase nastoupil Luboš proti Šmétkovi. A je již trochu tradicí, že jejich zápas skončil 3-2, 9 v pátém setu, tentokrát pro Luboše. Ve třetím zápase jsem nastoupil já proti Procházkovi. A ačkoli tři sety byly celkem vyrovnané, čtvrtý vyhrál 6 můj soupeř a po zásluze i celý zápas 3-1. Ve čtvrtém zápase Zdenek rovněž prohrál se Šafaříkem 0-3, z čehož byli hráči soupeře zjevně rozveseleni a my znovu překvapeni, tentokrát ale bohužel v opačném slova smyslu...A i proto jsme po druhém kole 4-6 „tekli“!!!

  Třetí kolo začal Luboš s Kobolkem. Potvrdil svoji velmi dobrou formu a vyhrál 3-0. Po té já porazil Šmétky 3-1. Zdenek nestačil na Procházku 0-3, ale Petr se konečně probral a porazil 3-0 Šafaříka. Takže všechno celkem jednoznačné zápasy, což u nás nebývá zvykem. A tak se nám podařilo ve třetí sérii vyrovnat na 7-7 a vrátit se tak do zápasu!!

  Myslím, že kdybychom tady vedli 8-6 jako v pátek (můj první zápas!!), dotáhli bychom zápas alespoň k remíze. Nicméně na ale se nehraje!!!

  Čtvrtou sérii, jsem začal já s Kobolkem. A ač jsem s tímto hráčem, který nastupuje i v divizi měl negativní bilanci 0-2, vyhrál jsem první set. Ve druhém jsem měl jeden setbol a třetí vyhrál. Mohlo být tři nula, ale...(a zase to ale) nebylo!!! Vedl jsem sice 2-1, ale nedokázal jsem zápas dotáhnout do vítězného konce!? A to nebylo dobré!!! Pak totiž Zdenek prohrál suše 0-3 se Šmétkem a Petr s Procházkem 1-3 a byl rychle konec. Luboš ve svém čtvrtém zápase sice prohrával už 0-2, pak 1-2, ale věřím, že by ten den potvrdil svoji formu a udělal čtvrtý bod. No, škoda, opět jsme se bodově nesešli! Já, Petr i Zdenek pouze po bodu je velmi málo a na vítězství to logicky nemohlo stačit!!!! 7-10 je pro nás velmi nepříjemná porážka, bez dalšího komentáře.

  Závěrem si nemohu odpustit poznámku, na naprosto nevhodné chování jednoho z hráčů hostí. Když jsme my nebo naši fanoušci povzbuzovali našeho spoluhráče, který nastoupil proti tomuto hráči, ohrazoval se proti tomu velmi nevybíravými slovy i způsoby. Emoce sice patří ke sportu, ale takhle přímé urážky si u žádného jiného ze soupeřů nevybavuji. (Až tedy na jednu výjimku).

  Je jen s podivem, že dle slov jeho spoluhráčů tento hráč ještě nikdy nebyl za toto chování potrestán rozhodčím, a že to někdy pro něj nedopadlo třeba i hůře než pouhým napomenutím. Nicméně na celkovém výsledku to pro nás nic nemění a nezbývá, než se zaměřit každý sám na sebe a zabojovat v posledních dvou podzimních kolech... 

Mar´C