Jdi na obsah Jdi na menu
 


 Ohlédnutí za průběhem a výsledky napsal Zdeněk Křepela, jenž byl na dvou z turnajů.

 V sobotu 13. dubna hrály mezi 58 krajskými účastníky turnaje kategorie U11 v Lednici naše Kamila Křepelová a Kristýna Jonášová. Kamča byla jako 23. z žebříčkového postavení z)účastněných zařazena mezi 24 hráčů turnaje A. Kristýnka pak hrála mezi zbývajícími turnaj B. Kamča podle předpokladů všechny 3 zápasy ve skupině prohrála, přičemž uhrála alespoň jeden set, načež v útěše prohrála hned v 1. kole, takže se oproti žebříčku nijak neposunula a obsadila celkové 21. - 24- místo. Kristýnka hrála ve tříčlenné skupině, kde jí jedna výhra stačila na postup do play-off, kde vyhrála ještě jednou, takže obsadila konečné 33.-40. místo, což i u ní odpovídalo žebříčkovému nasazení (38.).

es20240413_wa0006_ktm-u11_lednice.jpg

es20240413_wa0013_ktm-u11_lednice.jpg

es20240413_wa0022_ktm-u11_lednice.jpg

 Ve stejný den se hrál taktéž krajský turnaj kat. U15 v Mikulčicích, kde hrál i David Křepela. Jakožto žebříčkově 58. ze zúčastněných celkem 78 hráčů, hrál turnaj B. Los mu přisoudil do tříčlenné skupiny dva lepší hráče (žebříčkově 25. a 51.), s nimiž David prohrál, první bez rozehry se slabším soupeřem a druhý, kdy ještě bojoval se svou technikou utíkání od míčků. Naštěstí se na krajských turnajích hraje útěcha i u Béčka, kde do 1.kola dostal stejně "bojovného" Radovana Teleckého z Orla Šlapanice, kterého udolal 3:2, 10 v pátém. V osmifinále jej pak čekal duel proti slabšímu z bratrů Sýkorů z Hodonína, ale na Tomáše mu první dva vyhrané sety nestačily, a tak po prohře 10 ve třetím setu se už nezmohl na větší odpor a oba zbývající prohrál už výrazným rozdílem. Z tohoto tempa už Tomáš Sýkora neslevil a ve třech zbývajících zápasech prohrál jediný set, čímž celou útěchu turnaje B vyhrál.

es20240413_132723_ktm-u15_mikulcice.jpg

 V neděli 14.4. Kristýnka hrála tenisový turnaj, takže na republikovém turnaji U11 ve Valticích náš oddíl reprezentovala už jen Kamilka. Ve dvouhře dívek hrála ve skupině K se soupeřkami z Královéhradeckého, Moravskoslezského a Zlínského kraje. V prvním duelu proti jedné z nasazených soupeřek Julii Dostálové se překvapení nekonalo, když prohrála jasně 3:0. Její sebevědomí tím však nijak neutrpělo, takže její prohlášení při prvním zápase zbývajících soupeřek, že tu Žanetu porazí se také v zápase s hráčkou Sokola Vsetín vyplnilo. Po třetím zápase proti ve skupině druhé z nasazených Nikol Kubečkové ukápla nejedna slzička, což značilo jak moc Kamča chtěla vyhrát. Přestože výsledek vypadá opět jasně, už to byl mnohem vyrovnanější souboj. V následném pavouku útěchy, který se u republikových turnajů hraje právě pouze v kat. U11, měla Kamilka první kolo jako třetí ve skupině volné. Ve druhém se utkala se Sašou Karešovou, která předtím suverénně přehrála Beátu Zouharovou z Blanska, ale Kamilka na to naznala, že tu by porazil každý:-). V prvním setu se proto do zápasu vložila naplno a soupeřku nekompromisně přehrála, možná i proto druhý set začala laxně a pomalé nahazování do ruky soupeřce dovolilo více bodovat a po dvou prasátkách v koncovce bylo srovnáno na 1:1. Tady stačilo málo a sebevědomí by bylo pryč, jenže zkušenosti už zřejmě nějaké Kamilka má a navíc se rozhodla - pro tentokrát;-) - poslechnout moji radu a po sérii několika pinků si počkala na správný míček, aby přitvrdila, načež se soupeřka v dalších dvou setech zmohla už jen na 4 body. Tato herní euforie se přenesla i do začátku čtvrtfinále proti hráčce, která byla už z řady těch lepších. Anna Fabiánová se pomocí svých nekompromisních forhendových úderů nakonec probojovala až do finále, kde prohrála až v pěti setech. Jedinou její slabší stránkou byl bekhend, čehož však Kamča postupně přestala úplně využívat, neboť jí to soupeřka nedovolila. Bylo to pro ni přesto nádherné zakončení republikového turnaje, který trval až do šesti hodin v podvečer.

es20240414_wa0012_rtm-u11_valtice.jpg

es20240414_161423_rtm-u11_valtice.jpg

 I v neděli se konal druhý turnaj, jímž byl opět v Mikulčicích krajský U13 a opět za nás startoval David. Mezi zúčastněnými 64 hráči a hráčkami (včetně 2 kluků z Blanska a 3 z Kunštátu) byl David v žebříčkovém žebříčkově 15. a hrál tedy v turnaji A pro 24 nejvýše postavených. Ve skupině sice třikrát prohrál, poslední zápas i proti žebříčkově níže postavěnému Eliáši Veselému z Vyškova, jehož zná z krajského centra talentované mládeže, v tomto zápase alespoň uhrál jeden set a následný boj o každý další ho dovedl k následné výhře v pavouku útěchy. Mimochodem Eliáš ve čtvrtfinále pavouka vypadl z Tomášem Sýkorou po bitvě 3:1, takže je vidět, že se David výkonností začleňuje mezi kluky a hledá si zde svoje místo. Zpět k 1. kolu a výhře Davida 3:1 nad Patrikem Pohnánem ze Šlapanic. O den dříve tento hráč fandil proti Davidovi hrajícímu oddílovému spoluhráči Radovanu Teleckému. S nadsázkou by se tedy dalo konstatovat, že to byl pro Šlapanice takový černý víkend. Ve čtvrtfinále pak David prohrál s Michalem Tučem ze Sokola Brno I hladce 0:3, čímž celkově obsadil 17.- 20. místo.
es20240414_wa0010_ktm-u13_mikulcice.jpg

 Závěrem můžu jen říci, že celý víkend přinesl novou chuť u Davida i Kamilky více trénovat a více vyhrávat do budoucna. Tak snad jim to vydrží.