Jdi na obsah Jdi na menu
 


Laďa Švancara mi poslal mailem postřehy ze dvou turnajů, kterých se o víkendu 3. a 4. března 2018 zúčastnil, takže tady jsou.

 

Dospělí Němčice :

 

37 účastníků, kvalita slabší, z krajských hráčů Lukáš Svoboda z Blanska, v současnosti čtvrtý hráč soupisky jejich áčka, Petr Krása ml. a dva ráječtí - Honza Svoboda a Jirka Koumar.

Ve čtyřhrách jsme s Peťanem vyhráli ve finále nad dvojicí zmiňovaný Lukáš Svoboda a Michal Bezděk z Vysočan 3:2. Do té doby to byly zápasy kvalitativně o ničem (v semifinále Türk starší a mladší jednoznačně 3:0 - byl problém se vůbec motivovat).

Ve dvouhrách porazil ve finále Petr Krása Svobodu 3:2. Prohrával 2:1, od čtvrtého setu začal přebírat iniciativu, vyhrál ho tuším 11:8. V pátém už byl viditelně lepší, vyhrál jej asi 11:5. Já jsem se protrápil ke čtvrtému místu. V osmifinále jsem odvracel Fagulcovi tři mečboly v pátém setu za stavu 7:10, vyhrál jsem 12:10. Pak jsem narazil na Marka Stejskala z Bořitova - RP III (3:0, ale jeho vymlácené hladké a tvrdé potahy pro mě byly hodně záludnou překážkou). V semifinále jsem prohrál se Lukášem Svobodou třikrát 11:6. O třetí místo mě pak porazil Honza Svoboda 3:1.

 

Mládež Křetín :

 

40 hráčů, z první divize chyběli čtyři stabilní hráči, kteří byli na krajských přeborech dorostu. Tím pádem byli do první divize zařazeni i Jakub Švancara s Markem Krásou.  Z první skupiny postoupili mezi nejlepší čtyři Vojta Přikryl (Blansko) a Kuba na úkor Filipa Macháčka (Kunštát), kterého porazil 3:0. Ve druhé skupině skončil Marek třetí, takže hrál s Filipem Macháčkem ve čtveřici o celkové páté až osmé místo.

Kuba oba zápasy prohrál, s pozdějším vítězem Dominikem Chlupem (roč. 2001) z Letovic 3:1 a o třetí místo s domácím Adamem Winklerem (2000) 3:0, takže celkově skončil čtvrtý. Marek porazil Tomáše Zemánka z Opatovic a s Filipem prohrál. Zemánek pak Macháčka porazil, takže mezi těmito třemi hráči rozhodoval vzájemný poměr setů, který určil, že Marek skončil nakonec v první divizi šestý.

-- 
Díky Laďovi za jeho příspěvek! Jen chci zmínit, že jsem jej, ale opravdu drobně, stylisticky upravil tak, aby obsah zůstal nezměněn, přitom byl srozumitelnější. Doufám, že se nebude cítit dotčen, pokud jsem tím něco zvrtal, což by padalo na jeho vrub:-).