Jdi na obsah Jdi na menu
 


Zbraslavec D - Regionální přebor III. třídy - 2018/19
                     
Déčko je na tom papírově luxusně, když se sem na soupisku dostali Laďa Š. s Jirkou S., ale oba budou prioritně nastupovat v céčku, kde toho budou mít herně myslím ažaž. Pak je tady navíc vzpomínka na loňskou sezónu, jejíž polovinu Vláďa K. promarodil a Joní toho odehrál ještě míň, ač z jiných důvodů. K více než možným ztrátám musím uvést Rudu, který nechce dál hrát ze zdravotních důvodů. Souhrnem tedy déčku ze souboru kvalitních borců zbývají co do účasti nejméně "rizikoví" hráči Laďa O. a Honza Ď., o jejichž možných strastech už radši nebudu spekulovat. Čili co se dá od déčka čekat? Pokud bude většina výše zmíněných schopna či ochotna hrát, určitě bude šance atakovat horní polovinu tabulky, když ne, ví Bůh;-).
1.kolo so 13.10. 18:00 v TJ SOKOL ŹĎÁRNÁ C 17:1
Švancara V 4:0, Odehnal 4:0, Křepela V 3:0, Ďugoš 2:1, WO 2:0, čtyřhry 2:0
Domácí: Stara David 0:4, Soldán Stanislav 0:2, Sekanina Zdeněk 1:3, Polívka Jan 0:4, sety 6:51, vývoj skóre: 0:2, 0:6, 0:10, 0:14, 1:17.
Soupeř déčka loni hrál o dvě soutěže níž (v RS 1 s naším éčkem, porazili nás 10:8), pro letošek získali výměnou tuto vyšší soutěž. Naši nastoupili včetně Ladi Š., tedy bych to nazval v téměř hrůzu nahánějící sestavě, alespoň pro tuto soutěž;-). Domácím navíc cyběli hned dva hráči základu, takže v utkání ohledně výsledku nebylo vůbec co řešit.
2.kolo pá 19.10. 19:00 d TJ VANOVICE A 12:6
Švancara V 4:0, Odehnal 2:2, Křepela V 4:0, Ďugoš 2:2, čtyřhry 0:2
Hosté: Kubín František 0:4, Klement Roman 1:3, Gonšor Michal 2:2, Lebiš Pavel 1:3, sety 42:26, vývoj skóre: 0:2, 4:2, 7:3, 9:5, 12:6, diváci 4.
Vanovice přijeli se dvěmi hráči soupisky béčka, tadičně jedním z nich byl matador Kubín. Ovšem tentokrát byl jen stínem nepříjemného vytrvalého obranáře, to druhý "náhradník" Lebiš byl pro naše větší překážkou, Honza k tomu poznamenal:ještě že jsem s ním hrál první zápas", který celkem suše 3:0 vyhrál. Po obou prohraných čtyřhrách se pro celkový výsledek ukázaly klíčovými vyrovnané douhry Ladě O. a Vládě v prvních dvou sériích proti Klementovi a Gonšorovi, které naši všechny tři vyhráli, a které znamenaly pro naše v polovině utkání celkem komfotní vedení. Zbytek utkání už už jen mírnou převahu našich potvrdil. Déčko tak odstartovalo soutěž dvěmi výhrami a usadilo se tak na čele tabulky.
3.kolo pá 26.10. 19:00 v TJ SOKOL BOŘITOV B 7:11
Švancara V 2:2, Odehnal 2:2, Křepela V 2:2, Ďugoš 0:4, Odehnal-Švancara 1:0
Domácí: Ostrý Jan 4:0, Schiffneder Pavel 1:3, Odehnal Ladislav 1:3, Stejskal Marek 4:0, sety 42:24, vývoj skóre: 1:1, 3:3, 5:5, 8:6, 11:7.
Déčko se pro mě neočekávaně zaseklo. Konkrétně to byly u Ladi Š. záda, u ostatních nevím, u Honzy prý něco jako trpělivost se svou formou, což bez tréninku není s takovým podivem. Přitom zlom přišel až stavu 6:6. Soupeř se nakonec ukázal víc houževnatý, než jsem asi nejen já čekal. Když se však sešly ony aktuální věci dohromady, tak to holt dopadlo pro naše nemile. Navíc máme Laďu Š. na nějaký čas herně odstaveného, Honzu prý nadobro (ale to bylo jistě řečeno v afektu), každopádně se mohou na přístě chystat náhradníci, resp. i další hráči základu;-).
4.kolo so 3.11. 18:00 d TJ SOKOL PETROVICE A 10:8
Stloukal 4:0, Odehnal 3:1, Křepela V 0:4, Křepela J 1:3, čtyřhry 2:0
Hosté: Foit Miroslav 2:2, Pavlíček Ondřej 2:2, Skácel Karel 1:3, Jandus Petr 3:1, sety 38:30, vývoj skóre: 2:0, 4:2, 7:3, 8:6, 10:8, diváků 6.
Petrovice přijeli s bilancí jedné výhry ze tří předchozích kol, ale měli poměrně těžké soupeře (Velenov a Bořitov B, porazili V.Opatovice B) a stále bez Vyláška L.st., který k nim přestoupil z Orla Blansko. Mimochodem jej nahradil K.Skácel, který je na soupiskách všech tří Petrovických družstev a hlavně jak jsem se přesvěčil za ně i nastupuje! Čili já se sním mohu letos utkat ještě v RS1. Déčku chyběl Laďa Š., kterého kvalitou nahradil Jirka S., a Honzu Ď. chybějícího opravdu snad z výkonnostních důvodů jsem musel nahradit já, jelikož domluva Ladi O. s Joním se někde jaksi zadrhla. Po krátké domluvě dopadla úspěšně, jak pak ukázalo, domluva o složení čtyřher. Já v Vláďou jsme teda vyhráli až po boji 8 v pátém, když jsme myslím ještě 4:6 prohrávali, ale nebyla to haluz, rozhodně jsme nebyli horší. Laďa s Jirkou ji zvládli ještě o dost lépe. Nakonec hosté čtyřhru letos ještě nevyhráli ani jednu (soupeře k tomu tedy neměli z nejpříhodnějších, viz. výše). Dvouhry načali kluci ve dvou případech dobře, jen Vláďa neměl svůj den a se Skácelem prohrál první dva sety. Pak sice stav srovnal, ale nakonec koncovku pátého ztratil přestože v ní prý vedl 10:8. Po první sérii jsme tak pouze udrželi náskok ze čtyřher. Ve druhém kole Laďa O. s Jirkou pokračovali v dobré hře a opět celkem s přehledem oba vyhráli. Mně se podařilo porazit Skácela ve čtyřech setech, takže prohrál jen Vláďa, jenž s Pavlíčkem prohrál opět v pěti setech. V dalším kole přivedl Laďovi los do cesty soupeřovu jedničku Janduse a s tím prý nevyhrává, což se potvrdilo. Jelikož já jsem víceméně motivačně nezvládl tři z pěti setů proti Pavlíčkovi a nezlepšil se ani Vláďa, jenž prohrál s Foitem 1:3, tak vyhrál pouze Jirka a náš náskok se v celkovém skóre rázem smrskl na dva body. V poslední sérii proto museli zabojovat hlavně naše dnešní opory a jelikož to oba zvládli, tak déčko vyhrálo právě nejtěsnějším poměrem. Celkově to tedy bylo tak tak, na druhou stranu jsme ukázali i jisté rezervy, na jejichž odstranění lze zapracovat do příště. Déčko se díky třetí letošní výhře v tabulce posunulo na druhé místo, kde mají stejně bodů s třetím Bořitovem B a čtvrtými Vanovicemi. První je bez ztráty bodu před sezónou notně posílený Velenov.
5.kolo ne 11.11. 9:00 v TJ SOKOL V. OPATOVICE B 7:11
Stloukal 4:0, Odehnal 1:3, Křepela V 1:3, Křepela J 0:4, Křepela V a J 1:0
Domácí: Vrbický Patrik 3:1, Maleček Josef 2:2, Zemánek Jaroslav 3:1, Gerbrich Radim 2:2, sety 36:30, vývoj skóre: 1:1, 4:2, 7:3, 9:5, 11:7.
Déčko letos směřuje, resp. to má v plánu, jinam než tomu bylo loni, kdy měli po pěti kolech na kontě zisk pouhé jedné remízy! Proto i nadále využívá služeb na soupisce majících hráčů céčka, v podstatě však ani není příliš jiných hráčů na výběr, takže nastoupilo v sestavě z předchozího kola. Bohužel tentokrát chyběla větší podpora ostatních tří hráčů, kteří dohromady uhráli méně bodů než Jirka S.! Domácí na tom v tabulce nebyli nejlépe, dosud pouze jednou vyhráli, paradoxně porazili Bořitov B, se kterým déčko prohrálo a naopak s Vanovicemi a Petrovicemi oni prohráli, kdežto naši je porazili. No tak asi aby se to docela vyrovnalo, tak oni v přímém souboji porazili nyní nás. Byla to každopádně škoda, hrát a tudíž bodovat se dalo s každým z jejich hráčů, jen na to bylo zapotřebí podat poměrně nadstandardní výkon. Nakonec Jirka S. se taky zapotil, přestože celkově prohrál pouhý jeden set! Domácí nastoupili v asi dosud nejsilnější sestavě, když za ně letos poprvé nastoupil Vrbický a ukázal se jako velmi platný hráč. U něj bylo zajímavý, že ve dvouhrách prvních pět setů v řadě prohrál a následných devět vyhrál. Jistě že to byla náhoda daná pořadím v zápise, až potom možná taky, že jsem ho kvalitně rozehrál. To už se dostávám ke svému "výkonu". Byl jsem právě proti němu ve čtvrtém setu dva míčky od výhry. Byl to však můj jediný náznak úspěchu ve dvouhrách, jinak jsem v nich byl marnej, v těch dvou posledních úplně. Že to se mnou šlo z kopce jsem cítil už během tohoto zápasu. Zaujalo mě při něm po několikerém užití božího jména nadarmo, že mi hlavou proběhla myšlenka - teď je příhodná možnost začít pořádně klít a vůbec se nad svou hrou rozčilovat. Skoro až s údivem, jak to bylo snadné, jsem se ovládl. Nejspíš přispělo, že jsem na to neměl prostou sílu. V dalším zápase jsem vážně zvažoval jestli se mám hecnout a pokusím se vůbec snažit, ale nenašel jsem k tomu odhodlání. Omluvil jsem si to, že radši pošetřím energii na odpolední utkání éčka (nakonec tento důvod taky zrovna nedošel naplnění, ale o tom jinde). Nemohl jsem tudíž na sebe být zrovna hrdý. Ostatní krom Jirky na tom však byli podobně. Laďa si stěžoval na prostředí (teplota, světlo), jak jinak, asi prostě neměl svůj den, podobně jako Vláďa. Později alespoň Laďa předpověděl krutou pomstu v odvetě, tak snad na ni dojde;-). Déčko je v tabulce páté, Opatovice sedmé, zatím, jelikož naše v dalším kole čeká duel s velefavoritem soutěže Velenovem.
6.kolo ne 25.11. 9:00 v HASIČI VELENOV A 4:14
Stloukal 0:3, Švancara 1:2, Odehnal 0:4, Křepela V 2:2, WO 0:2, Stlouk.-Švanc. 1:0
Domácí: Peterka David 3:0, Fagulec Martin 4:0, Musil Josef st. 3:1, Písařík Michal 1:2, sety 47:18, vývoj skóre: 1:1, 4:2, 8:2, 11:3, 14:4.
Déčko mělo jistě v úmyslu jasného favorita soutěže potrápit, což vzhledem k okolnostem neproběhlo. Domácí nasadili obě elitní posily ze Svitávky, také jednoho hráče béčka. Naši patrně bojovali každý sám se sebou, resp. aktuálními tíživými faktory, které se u tří našich papírově nejlepších hráčů ukázaly jako nadmíru omezující, takže nakonec jediným pro domácí konkurenceschopným naším hráčem byl Vláďa. Stačí uvést kolik kdo z našich vyhrál setů-Jirka jeden (ve třech dvouhrách), Laďa Š. pět včetně jedné výhry (poslední zápas ovšem taky vzdal), Laďa O. jeden až v poslední sérii, Vláďa 8 (včetně dvou výher a s nevyužitým mečbolem proti Falgulcovi). No, holt ne vždy se věci daří. Dostat se do první šestky po základní části však chce déčko stále, s posledními neúspěchy jejich odhodlání snad ještě roste. Zatím jsou šestí ve čtveřici týmů na 5. až 8. místě se stejným bodovým ziskem, přitom s nejlepšími třemi celky už hráli, tak by to jít mohlo;-).
7.kolo so 8.12. 17:00 d KST KUNŠTÁT C 13:5
Křepela V 2:2, Stloukal 3:0, Odehnal 3:1, Švancara 4:0, WO 0:1, Stlouk.-Švanc. 1:0
Hosté: Sojka Petr ml. 1:3, Michele David 1:3, Záboj Miloš 1:2, Macháček Filip 0:4, sety 45:24, vývoj skóre: 1:1, 4:2, 7:3, 10:4, 13:5, diváků nejmíň 6.
Déčko si chtělo pojistit postavení v první šestce, pročež muselo desátý Kunštát bezpodmínečně porazit. Naši tedy nastoupili v nejsilnější sestavě, což v tomto směru platilo i pro hosty. Naši, dalo by se zjednodušeně říct, rozhodli o své výhře víceméně už v úvodu utkání. Po dvou sériích dvouher už jasně vedli. V té první sice Vláďa prohrál se Sojkou, ale ostatní naši vyhráli včetně Jirky v pěti setech nad Michelem a Ladi Š. hladce nad mladíkem Macháčkem, od kterého prý očekával, že jej minimálně notně potrápí. Dál už jen Jirka vyhrál i podruhé v pěti setech a hosté dokázali získat pouze po jednom bodu v každé další sérii. Déčko tak splnilo povinnost a drží se nadále šesté o bod před sedmými Voděrady a osmou Okrouhlou, se kterými se utkají po Novém roce.
8.kolo út 11.12. 18:00 v SK BRUMOV B 15:3
Stloukal 3:0, Švancara 4:0, Křepela V 4:0, Odehnal 2:2, WO 0:1, čtyřhry 2:0
Domácí: Šrámek Miroslav 1:3, Dítě Pavel st. 0:4, Nečas František 1:3, Nečas Marek 0:3, sety 17:48, vývoj skóre: 0:2, 0:6, 1:9, 1:13, 3:15.
Déčko si jelo pro povinnou výhru do herny devátého celku tabulky. Jinak to snad při sestavě našich ani dopadnout nemohlo. Na straně domácích zaujal podle výsledků výkon Šrámka, který uhrál ceklem 8 setů včetně čtyřhry, což sice stačilo pouze na jednu výhru, ale dalo to téměř polovinu vyhraných setů celého týmu. Nyní mají konečně naši dva nejvytíženější hráči (nejen oni teda, že) vánoční přestávku během níž je déčko stále šesté, ale jelikož oba jejich nejbližší pronásledovatelé prohráli - Voděrady s Petrovicemi a Okrouhlá s Bořitovem, tak na ně mají už čtyř resp. šesti bodový náskok. Nyní právě s oběma těmito soupeři naše čeká vzájemné utkání, v nich se ukáže;-).
9.kolo po 7.1. 18:00 v TJ BABYLON NĚMČICE A 12:6
Křepela V 1:3, Jonáš M 2:2, Odehnal 3:0, Švancara 4:0, WO 0:1, čtyřhry 2:0
Hosté: Krátký Pavel 2:2, Ondroušek Alois 1:3, Sedlák Vítězslav 2:2, Filouš Martin 0:3, sety 40:27, vývoj skóre: 2:0, 5:1, 8:2, 11:3, 12:6.
Déčko hrálo proti předposlednímu celku tabulky, takže bylo záhodno vyhrát. Pro problémy s kolenem však nemohl nastoupit Jirka S., ovšem už byl letos poprvé konečně schopen a patrně proto i přemluven Joní, takže díra v sestavě se zdála dobře zacelena;-). Kluci od začátku šlapali, po pětisetové výhře v jedné čtyřhře (Ladě O. s Vláďou) prohráli pak v prvních dvou sériích dvouher pouze po jedné dvouhře, když naše o body obral vždy Krátký. Jinak v ostatních šesti zápasech naši ztratili pouhý jeden set! Nemuselo to však nutně znamenat, že soupeř za našimi tolik zaostával, že, ale o něco určitě, že ano. Zbývající dva body k výhře se našim podařilo získat hned v další sérii, takže si připsali šestou výhru v letošním roce a jelikož v tomto kole oba jejich pronásledovatelé (Voděrady i Okrouhlá) prohráli, mají tak naši již dvě kola před koncem základní části zajištěnu účast v první šestce pro nadstavbovou část!
10.kolo po 14.1. 17:00 v TJ VODĚRADY A 6:12
Švancara V 3:0, Odehnal 1:2, Křepela V 1:3, Švancara J 0:4, WO 1:1, čtyřhry 0:2
Domácí: Kyrcz Miroslav 2:1, Prokop Lubomír 1:3, Švancara Radim 3:1, Trčka Petr 3:0, sety 39:30, vývoj skóre: 2:0, 4:2, 7:3, 10:4, 12:6.
Déčko už mělo pro nadstavbu jistotu postupu do první šestky, proto hrál místo Jirky, kterého stále trápí koleno, Jakub. Naši nezačali dobře, když prohráli obě čtyřhry v pěti setech, což však nebylo velkým překvapením. Hůře bylo, když se ve dvouhrách lépe nevedlo Laďovi O. a Vláďovi, každý vyhráli pouze jednou. Vláďa prohrál v pěti setech dvakrát, Laďa jednou. Nakonec nedošlo ani na souboj dvou neporažených hráčů Trčky s Laďou Š., což jen podtrhlo o jak moc v tomto utkání šlo. Největší přínos to tedy mohlo mít pro Jakuba, který duely s podobně těžkými soupeři, pokud se má zlepšit, potřebuje. Zatím v nich stále sbírá pouze zkušenosti, když vyhrál pouze jeden set. Snad to jednou přinese ovoce.
11.kolo so 26.1. 16:00 d AC OKROUHLÁ A 9:9
Švancara J 3:1, Křepela V 3:1, Odehnal 3:1, Krása M 0:4, čtyřhry 2:0
Hosté: Vlach Ivo 1:3, Tichý Radek 3:1, Čapka Petr 1:3, Bašný Josef 2:2, sety 32:37, vývoj skóre: 0:2, 3:3, 5:5, 7:7, 9:9, diváci 3.
Déčkouž mělo pro nadcházející nadstavbu účast první šestce jistou, a jelikož v níž plánují nechat hrát naše dva mladé hráče, tak k tomuto mohli přistoupit už o kolo dříve. Soupeř byl na osmém místě, takže favorita bylo spíš těžko tipovat. Naši vyzkoušeli nové složení čtyřher, když propojili zkušenost s mládím, ale aniv jednom případě to napoprvé úspěch neslavilo. Jsem zvědav co si z toho ti zkušení vemou pro příště, protože o nich by tato dispiclína měla být především. Ve dvouhrách však naši hned v první sérii stav srovnali, když pro mě až překvapivě Jakub hladce porazil s trávou hrajícího Vlacha. V dalších sériích oba soupeři vyhrávali po dvou zápasech, k čemuž vydatně přispěl i nadále Jakub, což bylo pro mě přece jen překvapující, i když jsem cítil na tréninku, že hraje o dost lépe než v předchozí části sezóny. Nakonec se mohl směle měřit i s Tichým, ovšem toto herní nasazení mu vydrželo v tomto zápase pouze asi polovinu doby, což stačilo právě tak na zisk jednoho setu. Marek v tomto za Kubou o dost zaostal, přestože také hrál lépe než v některých předchozích utkáních. Nakonec jisté herní výkyvy předvedli i oba naši lídři, Vláďa prohrál s Bašným hrajícím podle Ladi Š. s hobby pálkou, což nepochápu, jaký styl vlastně chce praktikovat? Nakonec s tímto soupeřem se v posledním duelu zapotil i Laďa O., který s ním první dva sety prohrál, ale pak se ukázalo právě ono, že soupeř žádný herní plán nemá a jen v zásadě čeká, co mu dovolí soupeř, resp. co zkazí, což v případě, že se Laďa vzchopil, nemělo šanci na úspěch. Naši tak vybojovali alespoň remízu, která jistě má svoji hodnotu, přestože do nadstavby vstupují z šestého místa s tří a vyšší bodovou ztrátou na své soupeře. I nadále bude právě ta předvedená hra víc než výsledky v hodnocení žádoucí;-).
12.kolo st 6.2. 18:30 d HASIČI VELENOV A 5:13
Švancara J 1:3, Odehnal 1:3, Křepela V 2:2, Krása M 1:3, čtyřhry 0:2
Hosté: Peterka David 4:0, Fagulec Martin 3:1, Musil Josef st. 4:0, Musil Josef ml. 0:4, sety 32:37, vývoj skóre: 0:2, 1:5, 3:7, 4:10, 5:13, diváků snad 7.
Déčko v prvním kole nadstavby přivítalo suverénně vedoucí celek soutěže a nakonec i podle vzájemného postavení obou celků v tabulce utkání i dopadlo. Oproti prvnímu vzájemnému utkání si naši přece jen o jeden bod polepšili, přestože tehdy nastoupili s Jirkou S. a Laďou Š. V tomto utkání se výhra každého z našich dá považovat za úspěch, takže jim mohu pogratulovat všem;-). Více vyzdvihnout mohu dva zápasy, jelikož měly co do sebe-Vládě, který v pěti setech porazil Fagulce a Jakuba, který se stejným hráčem stejným poměrem setů prohrál. Déčko po prohře nemohlo v tabulce jinak, než zůstat šesté.
13.kolo st 13.2. 19:00 v TJ SOKOL PETROVICE A 4:14
Křepela M 1:3, Švancara V 1:1, Křepela V 1:3, Křepela J 1:3, WO 0:2, čtyřhry 0:2
Domácí: Pavlíček Ondřej 3:0, Vylášek Libor st. 4:0, Skácel Karel 0:4, Jandus Petr 3:0, sety 46:17, vývoj skóre: 2:0, 5:1, 8:2, 11:3, 14:4.
Déčko hrálo proti čtvrtému celku tabulky a protože byl Marek na horách a Jakub má zlomený palec na noze, museli je zastoupit jiní. Domácí nastoupili komplet, snad jen nám mohli přivodit starosti o uhrání jakéhokoli bodu, kdyby nasadili tam přítomného Foita, ale možná nás nechtěli trápit víc než bylo třeba. Jinak já jsem si dva zápasy zahrál pěkně, po těch prvních dvou víceméně odevzdaných. Laďa Š. na tom byl bídně už včera za céčko, ale náhradu se za něj sehnat nepodařilo, tak si to musel protrpět, resp. to co snesl. Víc to asi netřeba rozvádět, přestože jsem toho příliš neuhráli, tak to byla jistě pro nejednoho z nás kvalitní příprava na další boje, ač třeba v jiné soutěži;-). Déčko je pořád šesté.
14.kolo po 18.2. 18:45 d TJ SOKOL BOŘITOV B 7:11
Krása M 0:4, Křepela V 2:2, Křepela J 1:3, Švancara V 3:1, Křepela J-Krása 1:0
Hosté: Tun Karel 3:1, Ostrý Jan 2:2, Stejskal Marek 3:1, Odehnal Ladislav 2:2, sety 26:40, vývoj skóre: 1:1, 2:4, 5:5, 7:7, 7:11, diváci 2.
Déčko hrálo proti třetímu celku pořadí soutěže a při trvající absenci Jakuba Š. a navíc neúčasti Ladě O., jsem byl povolán spolu s Laďou Š. i já, když hráči kteří by hrát mohli (správně měli) asi nechcou! Jako mě to je jedno (možná právě proto), jak bude výsledek vypadat, a pokud sbírat zkušenosti, tak s tímto mým herním přístupem to nevede zrovna k velkému přínosu. Ostatní se snad snažili o něco víc, takže nějaké výhry jsme si i připsali, tudíž před poslední sérií jsme drželi vyrovnaný stav, navíc jsme měli podle mě hodně příznivé nalosování, aby jsme mohli reálně vyhrát i všechny čtyři zbývající zápasy! Jenže aktuální pohoda a dost možná i mě nepřekvapivá houževnatost hostů byla pro každého z nás větší překážkou než bylo příhodno, načež jsme v součtu uhráli pouhé čtyři sety (já žádný). Ale zas v tomto utkání nebyla samotná výhra vlastně ani tak moc důležitá, jako spíš zachování si maxima možného fyzického či psychického zdraví, což se snad podařilo nejen mně;-). V příštím kole s Vanovicemi půjde krom překonání uvedených nástrah i o možnost posunout se na páté místo - v případě výhry!
15.kolo ne 10.3. 9:30 v TJ VANOVICE A 4:14
Křepela V 3:1, Švancara J 0:4, Odehnal 1:0, Krása M 0:4, Křepela J 0:3, čtyřhry 0:2
Domácí: Tajovský Zbyněk 4:0, Dokoupil Jiří 3:1, Kubín František 2:2, Gonšor Michal 3:1, sety 45:18, vývoj skóre: 2:0, 5:1, 8:2, 11:3, 14:4.
Déčko hrálo v souboji o páté místo, když jejich soupeř byl na tom na této pozici o tři body lépe. Domácícm chyběl jeden hráč základu, kterého zastoupil prakticky pravidelně takto v této soutěži zaskakující matador Kubín. V naší sestavě se necítil zdravotně nejlépe Laďa O., možná i díky vydaným silám o den dříve za céčko, tak mně řekl, abych jel s nimi a později jej vystřídal. No, průběh nebyl z naší strany žádná sláva. Přitom když jsem při rozpinku a při čtyřhře sledoval naše mladý, tak to vypadalo, že potenciál hrát dobře mají, chtělo to jen, aby to předvedli v zápasech. Což potom bohužel nenastalo. Už čtyřhry našim nevyšly a nezdary pokračovaly i následných dvouhrách. Jediným, kdo z našich vyhrál v první sérii, byl Laďa O. Vláďa totiž prohrál s Tajovským až v koncovce pátého setu, což jej mohlo zpětně mrzet o to víc, že další tři zápasy vyhrál! Byl to však náš jediný hráč, když druhý Laďa nechal hrát od druhé série mne, kdo domácím dokázal více než zdatně konkurovat. No nic, každopádně to mohla být další dobrá zkušenost, více než promarněné dopoledne;-). Déčko už tak v tabulce zůstane pro letošek definitvně šesté.
16.kolo st 20.3. 18:00 d TJ SOKOL V. OPATOVICE B 2:16
Švancarová 2:2, Krása 2:2, Švancara J 1:3 a Křepela J 2:2, Křepela-Švancarová 1:0
Hosté: Gerbrich Radim 3:1, Zemánek Tomáš 4:0, Lysoněk Filip 0:4, Chalupa David 1:3, vývoj skóre: 1:1, 3:3, 5:5, 7:7, 8:10.
Déčko jelo usilovat v přímém souboji o deváté místo, když na svého soupeře ztrácelo jeden bod (záchrana už byla jistá). Nejel Honza, takže jsem byl opět povolán já, přestože si nedělám iluze, že kvůli důvěře v kvalitní výkon;-). Domácí nastoupili se dvěmi hráči béčka, kteří však v této soutěži nastupují pravidelně, a navíc si nevedou vůbec zle. Začátek nám zrovna nevyšel. Už naši čtyřhru jsem totálně pokazil, že už na to Laďa téměř nestačil nic říkat:-(. Že jsem zahrál bídně i v první dvouhře, mě tolik nepřekvapilo, jako to, že prohráli všichni naši přede mnou. Ve druhé sérii jsme se pomalu zvedali, zůstali jsme v naději dvěmi výhrami Ladi a Vládi, i já se kupodivu celkem rozehrál. Dokonce jsem s Havelkou v pátém setu vedl 9:7, ale pak jsem zkazil dva topspiny, v tu chvíli mi přišlo úsměvné, že téměř stejně dvakrát také v pátém setu minul stůl Radim proti Bezďovi, pročež jsem podobně jako on prohrál. Ve třetí sérii jsme se ještě zlepšili a vyhráli dokonce třikrát, včetně konečně i mě! Dotáhnout to aspoň k remíze se nám však v posledních čtyřech zápasech nepodařilo, neboť Laďa i Ruda prohráli v pěti setech. Že se během pátého setu tito dva naši borci hrající souběžně malinko nepohodli, vypovídé především o tom, že oba hráli s maximálním nasazením. Později si to také v dobrém vyříkali. A tak to má být, poněvadž není ctihodné svádět svoji prohru (i kdyby to tak bylo) na druhé, z mého pohledu bych dodal, že o prohru nejde vůbec, ale dobrá když chcete, tak jde o to zachování nezbytné míry slušnosti a fair play v každém směru;-). Déčko tak skončilo letos až desáté, aspoň bude příště co zlepšovat;-).
Odkaz na STIS (tabulka soutěže) zde.
Konečná tabulka RP-III 2017/18
poř. mužstvo utk. V R P K záp. body
1. Velenov A 16 15 0 1 0 225:63 61
2. V. Opatovice B 16 13 0 3 0 182:106 55
3. Bořitov B 16 11 0 5 0 162:126 49
4. Petrovice A 16 10 0 6 0 167:121 46
5. Vanovice A 16 8 1 7 0 132:156 41
6. Zbraslavec D 16 6 1 9 0 134:154 35
7. Voděrady A 16 6 4 6 0 150:138 38
8. Brumov B 16 6 3 7 0 147:141 37
9. Němčice A 16 5 0 11 0 104:184 31
10. Kunštát C 16 4 2 10 0 131:157 30
11. Okrouhlá A 16 3 5 8 0 126:162 30
12. Ždárná C 16 1 0 15 0 68:220 19

Déčko vstupovalo do sezóny se stabilní trojicí borců, jež měl doplňovat někdo další buď z vyššího, či nižšího celku. Po třech kolech sice vyklidil pozice Honza Ď., ale déčko jaksi dostalo nápad uhrát si pro nadstavbu první šestku. Při krátké zdravotní indispozici Ladi Š., tak musel naskočit i Jirka S., načež se toto dílko podařilo už dvě kola před koncem základní části. Dál už tak mohli, jak bylo v úmyslu, snášet větší herní zátěž a zvykat si na kvalitu přece jen jiné soutěže mladí Jakub s Markem. Déčko, přestože v nadstavbě všech pět utkání prohrálo, předtím dosáhlo o co usilovalo, a samotné výsledky už pak nebyly tím hlavním, z tohoto pohledu lze sezónu hodnotit pozitivně.
Podle očekávání nesli hlavní výsledkovou tíži Laďa Š. a vynuceně také Jirka S., nakonec oba dosáhli na pěkná procenta, a mohlo být i líp, kdyby jim cestu nekřílžili dva bývalí hráči Svitávky hrající od letoška ve Velenově, s kterými oba naši jednou hráli a prohráli. Dále si velmi dobře vedl i Vláďa K., bylo až s podivem, že jen výjimečně podal slabší výkon, přestože oproti loňsku má procenta o více než 14 horší. Toto podle mne jen deklaruje mnohem vyšší úroveň letošní RP3, případně znatelný kvalitativní rozdíl mezi celky první a druhé šestky, jelikož mezi tou nižší hrálo déčko loni. U Ladi O. je to složitější, alespoň on svou letos poměrně častou nespokojeností se svými výkony tento dojem navozuje, přitom výsledky zas tak špatné neměl, např. oproti loňsku si v úspěšnosti pohoršil jen asi o 4%. Víc jej rozvádět nebudu alias psychologický rozbor tentokrát nebude:-). Honza Ď. svůj brzký konec odůvodnil nedostatkem času na trénink a tudíž nemožnosti propracovat se k uspokojení svých herních představ. Déčko tedy rozhodně nemělo žádnou fádní sezónu:-). Ostatní se zapojili víceméně do počtu, přestože tahle soutěž by mohla pro ty méně zkušené být svou dostupnou kvalitou dobrou motivací něco ukázat, tak zatím se jim to příliš nezdařilo.
Hráčská statistika Zbraslavec D 2018/19 (neoficiální)
poř. hráč       utk. Z V P % 4-hry
1 Švancara Vladimír 10 36 30 6 83,33 6 - 4
2 Stloukal Jiří 5 17 14 3 82,35 4 - 1
3 Křepela Vladimír 15 60 32 28 53,33 6 - 9
4 Jonáš Martin 1 4 2 2 50,00 1 - 0
- Odehnal Vladimír 13 47 26 21 55,32 6 - 7
- Ďugoš Jan 3 11 4 7 36,36 1 - 2
- Švancara Jakub 5 20 5 15 25,00 1 - 4
- Křepela Martin 1 4 1 3 25,00 0 - 1
- Křepela Jiří 6 23 5 18 21,74 4 - 1
- Krása Marek 5 20 3 17 15,00 2 - 3

es2019_decko-800x533.jpg
"Nadstavbová" sestava déčka (po utkání ve Vanovicích): zleva Jakub Švancara, Marek Krása, Laďa Odehnal a Vláďa Křepela.