Jdi na obsah Jdi na menu
 


Zbraslavec C - Regionální přebor I. třídy - 2018/19
                     
Céčko doznalo na prvních čtyřech místech soupisky oproti loňsku trojnásobné obměny (Peťan v béčku vyměnil Henka, s jehož účastí se však po loňském až postupně nezájmu z jeho strany ani nepočítá; po návratu Zdeňka s Honzou se Laďa s Jirkou posunuli na soupisku déčka), ovšem jde vlastně pouze o optickou záležitost, navíc když se vrátím ještě o rok zpět, tak se základní kádr vlastně nezměnil vůbec, pouze navíc jako pátý do party přibyl Jirka S. Ona "osvědčená" čtveřice předloni sice skončila poslední, ale to se už jistě nebude opakovat, nejen k jejich tehdy extrémní formě, ale i oslabení nejvyšší okresní soutěže předloňským posunem dvou celků do kraje. Takže kromě Jirky budou o navázání na loňské páté místo usilovat Roman, Laďa Š., Zdeněk K. a Honza S. Jinak systém soutěže pokračuje tentokrát beze změn oproti loňskému modelu s 22 koly a víkendovými dvojutkáními v termínech krajských soutěží.
2.kolo ne 23.9. 10:00 (v)d DDM LETOVICE A 10:3
Křepela Z 1:2, Švancara 3:0, Sekanina 3:0, Stloukal 1:1, čtyřhry 2:0
V zápise domácí: Rouchal Jan 1:2, Andrle Martin 1:1, Chlup Dominik 1:2, Mužík Martin 0:3, sety 37:36, vývoj skóre: 0:2, 0:6, 2:8, 3:10.
Céčko vstoupilo do sezóny úspěšnou domácí předehrávkou, po výměně pořadatelství za utkání z loňska. Letovice nastoupili se dvěmi hráči soupisky béčka, ale větší vliv na výsledek měla jistě jejich nerozehranost, jelikož prý si šli poprvé pinknout předchozí pátek, takže toto byl pro ně víc než co spíš druhý trénink. Naši naopak mají na kontě už tréninků požehnaně, ale favority by v letošní sestavě měli být i tak. Po vyhraných čtyřhrách (Zdeněk s Laďou ve čtyřech, Honza s Jirkou v pěti setech), porazil v první sérii dvouher Laďa soupeřovu jedničku Andrleho 3:1, přitom to byl jediný set, který soupeřovi hráči ve své rozehrávací sérii vůbec získali! I dál se velké změny nekonaly, takže naši dospěli k celkem snadné výhře.
3.kolo pá 5.10. 18:00 d SOKOL VELKÉ OPATOVICE A 5:10
Stloukal 1:2, Švancara 0:3, Křepela Z 1:2, Sekanina 3:1, čtyřhry 0:2
Hosté: Türk Petr ml. 3:1, Türk Petr st. 1:2, Veselý Ivo 2:1, Vacula Aleš 2:1, sety 27:36, vývoj skóre: 0:2, 2:4, 4:6, 5:9, 5:10.
Předehrávka 3.kola se céčku příliš nepovedla. Hosté jsou sice nováček soutěže, ale jejich vzestup je dlohodobý, když po třech předchozích sezónách v RP2, ji loni vyhráli bez ztráty bodu! Svůj agilní přístup ukázali i v tomto duelu, když se opírali především o dvojici jejich mladších hráčů - Turka (ročník 1999) a Vaculu (1995). Pozadu však nezůstali ani zbývající dva, naši patrně nějaké skvotné výkony nepředvedli (bohužel jsem se nestihl dostavit, ač jsem v očekávání zajímavého duelu, to měl v úmyslu), hosté tak mohli oslavit zasloužený úspěch. Zdeněk si stěžoval na bolest zad, což herní pohodě nepřidá, Laďa prohrál dvakrát v pěti setech, naopak Honza s Jirkou své soupeře takto v první sérii dokázali porazit, poté už však bodoval pouze dvakrát Honza a jednou Zdeněk, v souhrnu tak než o výrazném rozdílu ve výkonu našich, to u nich bylo jako obvykle možná spíš o štěstí a dnes zřejmě hlavně o chybějící kvalitě.
1.kolo so 6.10. 18:00 v TJ KŘETÍN A 3:10
Illek 2:1, Sekanina 0:3, Švancara 1:2, Stloukal 0:2, čtyřhry 0:2
Domácí: Maresch Michal 3:0, Všianský Pavel 1:1, Koudelka Petr 2:1, Koudelka Ladislav ml. 2:1, sety 32:18, vývoj skóre: 2:0, 6:0, 8:2, 10:3.
Křetín obzvláště v poslední době nepatří mezi oblíbené soupeře asi nejen našeho céčka. Loni skončili druzí, když jako jediný jak takž konkurovali suverénnímu Kunštátu. I letos, při jejich stejné sestavě, by měli patřit mezi favority soutěže, jak to naplní bude záležet víceméně jen jejich přístupu. S našima ani v prvním letošním vzájemném duelu neměli podobně jako v obou loňských (to však naši vždy nasadili v dosti oslabené sestavě) větší potíže a to přestože je stále začátek sezóny, takže alespoň u domácích bych čekal, že jim přetrénovanost nehrozí. Naši přestože nastoupili v plné sestavě (včetně Zdenka jako divácká podpora) neuspěli. Holt tady už jde zkušenost a kvalita ruku v ruce. Tak snad někdy příště se to našim vydaří lépe.
4.kolo ne 14.10. 9:00 d TJ ROHOZEC A 9:9
Stloukal 2:2, Švancara 2:2, Sekanina 2:2, Illek 2:2, Sekanina-Stloukal 1:0
Hosté: Kříž Radek 4:0, Kříž Zbyněk 1:3, Suchomel Vít 2:2, Kříž Martin 1:3, sety 37:36, vývoj skóre: 1:1, 4:2, 6:4, 9:5, 9:9, divák 1.
Další tradiční soupeř čekal naše céčko v řádném nedělním termínu. Soupeř to je dokonce až tak známý, že třeba Jirka by s nimi prý radši nehrál, jelikož s nimi v předchozích dvou sezónách příliš bodů nedělal, kupodivu místo aby jej to motivovalo..., hmm, ovšem Zdeněk odcestoval na víkend pryč, takže přece jen dostal možnost se s tím poprat;-). Hosté nastoupili s jedním hráčem soupisky béčka jímž byl Martin Kříž, jinak v základu od letoška nahradil zkušeného Josefa Suchomela mladší Suchomel Vít (ročník 1995), a nevedl si vůbec špatně, i tady je vidět alespoň dílčí nástup mladých hráčů. Utkání začalo dvěma pětisetovými čtyřhrami, což mohlo předvídat vyrovnaný duel, ale zprvu tomu tak nebylo. Naši vyhráli tři dvouhry úvodní série, a v dalších dvou získali až čtyřbodový náskok! Patrně to bylo s vypětím všech sil, minimálně to určitě platilo u Jirky, který svou poslední dvouhru hrál hned po dohrání vítězné koncovky pětisetového dramatu se Suchomelem, načež proti Z. Křížovi ještě vyhrál první dva sety, ale pak už mu fyzicky definitvně došlo a zápas i díky tomu nakonec prohrál. Nedobře se v poslední sérii vedlo i Romanovi, který přesto mohl R.Kříže jako jediný z našich porazit, ale tentokrát bylo štěstí proti a i on v pěti setech prohrál. Když se pak Laďovi nepodařilo získat se Suchomelem ani set, musel přinést rozhodnutí duel Honzy s M.Křížem. Bohužel náš borec se nedokázal vydat natolik, aby s tímto soupeřem jako jediný neprohrál. Byl to svým způsobem zajímavý závěr utkání, ovšem pro naše hráče to jistě žádná radost nebyla. Holt se vždy se všechno nepovede;-).
6.kolo so 20.10. 10:30 v TJ ŠOŠŮVKA B 10:8
Křepela Z 3:1, Sekanina 1:3, Illek 4:0, Švancara 1:3, Illek-Švancara 1:0
Domácí: Šindelka Stanislav st. 2:2, Krátký Marek 3:1, Ševčík Jaroslav 0:4, Dvořák Leoš 2:2, sety 32:34, vývoj skóre: 1:1, 3:3, 5:5, 7:7, 8:10.
Céčko předehrávalo 6.kolo v netradičním termínu sobotního dopoledne. Domácí nastoupili bez své jedničky Š.Kutila, kterého nezastoupil poněkud překvapivě A.Zouhar, ale S.Šindelka. Ani to však naše nezaskočilo, přestože nakonec Šindelka získal dva body, možná i s tím domácí kalkulovali, neboť co si pamatuju, tak dělal našim starosti i loni u nás, přestože uhrál jen jeden bod, tentokrát to bylo ještě lepší resp. pro naše horší;-). Naši uspěli opět především (stejně jako v onom loňském těsném duelu, který naši také vyhráli 10:8) díky Romanovi, který po pětisetové výhře nad Ševčíkem následné tři zápasy vyhrál ve čtyřech setech, však taky na večerní narozeninové oslavě byl v náležité náladě;-). Po dvoutýdenní přestávce se dosud nebývale dařilo i Zdenkovi, k výhře už pak stačilo, aby zbývající kluci přidali po bodu, což přesně vyšlo.
5.kolo so 4.11. 11:00 v TJ VYSOČANY A 9:9
Křepela Z 1:3, Sekanina 4:0, Stloukal 2:2, Švancara 1:3, Sekanina-Stloukal 1:0
Domácí: Kellner Aleš 3:1, Žáček Michal 3:1, Zouhar Ondřej 0:2, Janáč Daniel 2:2, Bezděk Michal 0:2, sety 34:39, vývoj skóre: 1:1, 3:3, 5:5, 7:7, 9:9.
S dalším tradičním okresním soupeřem se odehrál opět skoro tradičně vyrovnaný souboj (za předchozí dvě sezóny mají oba soupeři vyrovnanou bilanci 1 výhra-2 remízy-1 prohra). Tento trend se potvrdil i tentokrát. Na straně našich zabodoval výtečným výkonem Honza, jenž body nahradil chybějícího Romana i po předchozím společně stráveném večeru řekněme unaveného Zdenka. Laďa s Jirkou si udrželi jakýsi svůj aktuální standard. U domácích se tentokrát více dařilo jejich třem mladším hráčům, než zkušenému O.Zouharovi. Na pětisetové zápasy vyhráli domácí 5:3, což není velký rozdíl. Remíza je tentokrát pro céčko o dost více přijatelná než ta předchozí;-). V tabulce jsou naši po šesti kolech v neúplné tabulce s bilancí 2-2-2 šestí.
7.kolo so 10.11. 18:00 v OREL BOSKOVICE A 4:10
Křepela Z 0:3, Sekanina 3:0, Stloukal 1:2, Odehnal 0:3, čtyřhry 0:2
Domácí: Zachoval Leoš 3:0, Pařízek Jiří 2:1, Harna Václav 1:2, Vlach Marek 2:1, sety 34:18, vývoj skóre: 2:0, 4:2, 7:3, 10:4.
Na céčko čekalo pouze jedno víkendové utkání, neboť Svitávka se před začátkem sezóny ze soutěže odhlásila. Naši museli na rozdíl od domácích v sestavě improvizovat, se zády laborujícího Ladě Š. měl nahradit Roman, ale jelikož ochořel, byl povolán Laďa O. Pro Zdenka a Honzu to bylo poměrně pikantní utkání, když nastoupili proti alespoň části svých loňských spoluhráčů, Pařízek a Vlach přišli do Boskovic až před touto sezónou, aby trojici odcházejících hráčů (včetně Martina Svěráka) nahradili. No a celé utkání se jak vidno vydařilo pouze jednomu z našich borců, to když Honza rozvážnou, ale precizní hrou, přehrál všechny tři své soupeře. Zdeněk se k němu ani nepřiblížil, asi toho měl po předchozích dvou vystoupeních za béčko dost. Jirka porazil pouze Harnu v první sérii a Laďa proti aspirantům na přední příčky v soutěži sbíral jen dílčí úspěchy v podobě dvou vyhraných setů. Naši mohli domácí potrápit rozhodně víc, na alespoň remízu by za daných okolností asi ani tak nemohli pomýšlet. V odvetě to snad bude vypadat jinak;-). V tabulce je céčko osmé, Boskovice druhé.
8.kolo volno - SVITÁVKA odstoupila ze souteže
9.kolo so 17.11. 18:00 d TJ SOKOL ŽĎÁRNÁ B 10:0
Křepela Z 2:0, Stloukal 2:0, Sekanina 2:0, Illek 2:0, čtyřhry 2:0
Hosté: Slaný Petr 0:2, Grmela Marek 0:2, Polívka Martin st. 0:2, Sekanina Zdeněk 0:2, sety 30:4, vývoj skóre: 2:0, 6:0, 10:0, diváci 3.
Céčko proti poslednímu celku tabulky, který nevíc přijel bez dvou svých nejlepších hráčů, od začátku dominovalo. Vskutku to byl povětšinou tréninkový mač, s jistě větším přínosem pro hosty. Víc asi není co dodat.
10.kolo st 21.11. 18:30 d TRIANGL o.s. RÁJEC B 10:6
Křepela Z 3:1, Stloukal 3:0, Švancara 1:2, Sekanina 2:2, Křepela-Švancara 1:0
Hosté: Malach Martin 3:1, Dudek Michal 2:2, Falta Jiří 0:3, Vodák Jiří 0:3, sety 37:19, vývoj skóre: 1:1, 4:2, 7:3, 9:5, 10:6, diváků asi 5.
Hosté dosud všechna utkání prohráli, neboť jim v sestavě i dnes chyběl Koumar st. a obvykle nastupující Dudek s Faltou dosud nevyhráli ani jednu dvouhru. Dnes tedy jeden z nich konečně bodoval, což nebylo zas takové překvapení, jelikož Dudkovi se u nás patrně daří, když loni taky proti céčku uhrál tři body (mj. si připsal skalp Romana). Přesto naši získavali od začátku bodový náskok a přes vyrovnanější střední část utkání, kdy hosté stav korigovali, naši překvapení na svůj účet nepřipustili. Céčko je v tabulce na šestém místě.
11.kolo st 5.12. 18:00 d KST BLANSKO D 1:10
Sekanina 1:1, Křepela Z 0:2, Stloukal 0:3, Krása M 0:2, čtyřhry 0:2
Hosté: Skoupý Michal 2:0, Zukal Aleš 2:0, Pokorný Martin 1:1, sety 14:32, vývoj skóre: 0:2, 0:6, 1:9, 1:10, diváci snad jen 3.
Céčko bylo šesté a hrálo proti osmému Blansku, ovšem ve výsledku a hlavně v předvedené hře byl rozdíl snad třídy. Nevím zda-li soupeřovi mladíci (ročníky 2001 a 3x 2002) hráli tak dobře, nebo jen naši tak špatně, že na ně očividně nestačili. No tak i to se stává, že. Céčko je tak nově (po polovině soutěže) osmé a Blansko sedmé.
12.kolo so 12.1. 18:00 v KST BLANSKO D 8:10
Sekanina 1:3, Křepela Z 2:2, Švancara 3:1, Krása M 0:4, čtyřhry 2:0
Domácí: Skoupý Michal 3:1, Zukal Aleš 4:0, Přikryl Vojtěch 1:3, Pokorný Martin 2:2, sety 38:30, vývoj skóre: 0:2, 3:3, 5:5, 6:8, 10:8.
Céčko odehrálo odvetu v Blansku o poznání lépe, než první vzájemný duel. V sestavách došlo vždy k jedné změně, což lépe prospělo našim, když Laďa Š. si připsal tři výhry! Jinak se naši ve třetí sérii, díky třem pětisetovým výhrám dostali do vedení, ale to ztratili v poslední sérii, v níž uhráli pouhé dva sety. I tak to pro ně jistě byla kvalitní příprava na další průběh sezóny. V tabulce je céčko osmé.
13.kolo so 26.1. 10:00 d TJ KŘETÍN A 8:10
Sekanina 3:1, Křepela Z 1:3, Stloukal 2:2, Illek 2:0, WO 0:2, čtyřhry 0:2
Hosté: Maresch Michal 0:3, Všianský Pavel 1:2, Koudelka Petr 3:1, Koudelka Ladislav ml. 2:2, sety 30:40, vývoj skóre: 0:2, 2:4, 6:4, 7:7, 8:10, diváci 2.
Céčko hrálo s jedním z trojice vedoucích celků tabulky a připravilo si na něj jedinou možnou silnou sestavu, jelikož Laďa Š. je mimo herní provoz. A naši sice prohráli obě čtyřhry, ale ve dvouhrách se po dvou sériích, v nichž nezaváhali Honza a Roman, dostali do vedení! Ve třetí se však Roman nešťastně zranil, když snad prý přetrhl šlachu nad kotníkem, tudíž v utkání nemohl pokračovat. Jeho potenciální body pak našim jednoduše chyběly. Pro výsledek to byla smůla, kluci každopádně podali určitě jeden ze svých lepších výkonů, přestože třeba Zdeněk se mohl předvést i lépe. Hosty výhra udržela na špici tabulky (Boskovice mají o čtyři body a utkání méně).
14.kolo ne 27.1. 10:00 d DDM LETOVICE A 8:10
Křepela Z 2:2, Stloukal 2:2, Odehnal 1:3, Sekanina 3:1, čtyřhry 0:2
Hosté: Andrle Martin 3:1, Rouchal Jan 3:1, Chlup Dominik 1:3, Mužík Martin 1:3, sety 36:38, vývoj skóre: 0:2, 2:4, 4:6, 5:9, 8:10, diváci 2.
Céčko hájilo osmou pozici proti soupeři jen o jedno místo v tabulce níže. Naši však museli povolat za dva zraněné záskok s céčka, dal se tedy očekávat vyrovnaný duel. V prvním vzájemném utkání hned zkraje sezóny naši jasně triumfovali (10:3, na straně našich hrál navíc Laďa Š., hosté měli stejnou sestavu). I tentokrát našim nevyšly čtyřhry, a jen o málo lepší to bylo ve dvouhrách, když v první sérii vyhráli dvakrát-Laďa O. porazil Chlupa a Honza Mužíka. Stejný poměr výher se udál i ve druhé sérii, v níž byla škoda Jirkovy prohry s Andrlem v pěti setech. Když pak ve třetí nezvládl Honza koncovku pátého setu s Rouchalem a z našich vyhrál pouze Jirka, měli hosté komfortní čtyřbodový náskok. Až pak naši předvedli alespoň ve třech případech jim hodné výkony a stav stáhli, aby o konečné podobě výsledku rozhodoval poslední zápas mezi Laďou O. a Mužíkem. Ten byl ve všech čtyřech setech vyrovnaný, ale náš borec, přestože vyhrál několik pohledných útočných výměn, nakonec soupeři podlehl. Céčko tak tentokrát za očekáváním o něco zaostalo a bylo nuceno svému soupeři přepustit osmou příčku, zaostávají však o jediný bod a oba zbývající celky pod nimi už na ně mají výraznou ztrátu.
16.kolo čt 7.2. 19:00 v TJ ROHOZEC A 10:3
Švancara 1:2, Sekanina 3:0, Stloukal 3:0, Křepela Z 2:0, Sekanina-Křepela 1:0
Domácí: Kříž Radek 1:2, Kříž Martin 0:2, Suchomel Vít 1:2, Suchomel Josef 0:3, sety 19:33, vývoj skóre: 1:1, 2:4, 2:8, 3:10.
Céčko hrálo proti soupeři v tabulce na sedmém místě-o dvě místa lepšímu než naši, který však nastoupil se dvěmi hráči béčka, a hlavně naši si už, přestože musejí letos ve zbytku sezóny oželet účast Romana, nenechali s tímto soupeřem při dobře rozehraném utkání ujít výhru jako v utkání u nás, kdy vedli 9:5. Chtělo by se říct, že Jirka našel svého oblíbeného soupeře, ale myslím, že to je i tady prostoduché zjednodušování (a že se tomu spousta lidí často neubrání, že), nakonec o tom vypovídá to, že v předchozích letech sám tvrdil, že s nimi nehraje rád, jelikož proti nim nevyhrával;-). Všichni naši, s výjimkou Ladi Š., jež stále laboruje s bolestivými zády, podali dostatečně dobrý výkon, aby domácím nepovolili bodovat!
15.kolo pá 8.2. 18:00 v SOKOL VEL. OPATOVICE A 6:10
Sekanina 2:2, Stloukal 1:3, Švancara 1:2, Křepela V 0:3, čtyřhry 2:0
Domácí: Türk Petr ml. 4:0, Türk Petr st. 2:1, Šafář Patrik 1:2, Veselý Ivo 3:1, sety 34:26, vývoj skóre: 0:2, 4:2, 5:5, 8:6, 10:6.
Céčko proti pátému celku tabulky muselo oželet za béčko v ten den hrajícího Zdenka, kterého nahradil Vláďa. Domácím chyběl také jeden hráč základu-Vacula. Čtyřhry vyšly na jedničku našim, když obě hladce vyhráli! Dvouhry však vzápětí stav zcela otočili, protože všichni naši své úvodní prohráli ve čtyřech setech! Ve druhé sérii se naši ještě vzchopili a díky dvěma pětisetovým výhrám Honzy nad Türkem st. a Ladi Š. nad Veselým (mimochodem byla to dnes jeho jediná prohra a naopak jediná Laďova výhra!) dokázali stav utkání srovnat. Ve zbytku utkání už však z našich dokázal vyhrát pouze Honza, když porazil jejich náhradníka, takže domácí si nakonec připsali celkem přesvědčivou výhru. Céčko zůstává v tabulce deváté.
17.kolo út 12.2. 18:00 d TJ VYSOČANY A 4:10
Stloukal 1:2, Křepela Z 1:2, Švancara 0:3, Sekanina 1:2, Sekanina-Křepela 1:0
Hosté: Žáček Michal 2:1, Janáč Daniel 2:1, Kellner Aleš 2:1, Masařík Radim 3:0, sety 17:35, vývoj skóre: 1:1, 3:3, 4:6, 4:10, diváků 5.
Céčko hrálo proti reálně čtvrtému celku tabulky (jelikož mají v těsném středu tabulky o nějaké to utkání odehráno méně), takže je pro případný úspěch čekal tuhý boj. Naši začali lépe, když úvodní dvě dvouhry vyhráli, nejprve Jirka a po boji i Zdenek. Pak se ovšem ukázalo, že Laďa Š. ještě není v otimální formě, což se odrazilo na všech třech jeho zápasech, v nichž neuhrál ani set. Na konci první série nastoupil Honza agilně na zkušeného a několikatetou zkušeností v krajské soutěži zoceleného Masaříka, který k nim letos přestoupil z Adamova, za nějž měl loni v KS2 velmi slušnou bilanci 37:29, když vyhrál první set, ale pak soupeř přidal a Honza naopak na jeho zlepšení nedokázal reagovat a další tři sety vyhrál jeho soupeř. Tady to ještě nevypadalo marně, horší to bylo poté, co přišlo pak. Naši v druhé sérii uhráli pouze bod, když se Honza z předchozí prohry přece jen trochu oklepal a porazil Kellnera. To však byla labutí píseň našich, neboť další kolo prohráli kompletně celé, což znamenalo konečnou prohru. Toto utkání se ani jednomu z našich borců úplně nepovedlo a až viditelně nedokázali soupeřovým hráčům, kteří ukázali sebevědomou převážně útočnou hru, více konkurovat.
18.kolo st 20.2. 18:00 v TJ ŠOŠŮVKA B 3:10
Stloukal 1:2, Křepela Z 0:2, Švancara 0:3, Sekanina 1:2, Sekanina-Křepela 1:0
Hosté: Dvořák Leoš 3:0, Kutil Šimon 3:0, Krátký Marek 3:0, Ševčík Jaroslav 0:2, sety 22:32, vývoj skóre: 1:1, 2:4, 3:7, 3:10, diváci 4.
Céčko hrálo proti pátému v tabulce a chtělo s ním potvrdit svoji výhru z prvního vzájemného utkání (10:8). To se však vzhledem k několika okolnostem hrubě nevydařilo. Především hosté přivezli koplet svoji základní sestavu (prve jim chyběl Š.Kutil), naopak naši se museli obejít bez ve zmiňovaném utkání stoprocentního Romana. Taky bilance hostů po Novém roce 4 výhry ku 1 prohře je téměř opačná než našich 1:5. Úvod duelu se zdál vyrovnaný, když naši vyhráli jednu čtyřhru a všechny čtyři dvouhry první série se hrály na pět setů, z nich však naši tři prohráli, ale jen Zdeněk mohl v pátém setu pomýšlet na výhru, jelikož s Kutilem měl mečbol, ostatní dva naši pátý set výrazně prohráli, jediný uspěl Honza výhrou nad veteránem Ševčíkem. V dalším průběhu se ale obrat nekonal, naopak naši začali povětšinou ještě více zaostávat a utkání skončilo poměrně rychle jasnou výhrou hostů. Při výsledkové mizérii posledních kol je céčko v tabulce alespoň stále neohroženě deváté s třináctibodovým náskokem na desátý Rájec B, na postup výš to pak přes ztrátu jen nějakých čtyř bodů právě nevypadá;-). Zato na špici tabulky se zdá se ještě může dojít na drama, jelikož Vysočany po čtyřech výhrách v řadě ztrácí na vedoucí Křetín reálně už "jen" pět bodů. 
22.kolo pá 8.3. 18:00 v TRIANGL o.s. RÁJEC B 10:4
Sekanina 2:1, Švancara J 0:3, Švancara V 3:0, Křepela Z 3:0, čtyřhry 2:0
Domácí: Kala Vojtěch 0:3, Kopecký Jaroslav 1:2, Malach Martin 2:1, Dudek Michal 1:2, sety 19:33, vývoj skóre: 0:2, 1:5, 2:8, 4:10.
Céčko proti předposlednímu celku tabulky, ač jsou jen o jedno místo nad nimi, ovšem s rozdílem 13 bodů, potvrdilo toto jasně dané vzájemné postavení. Domácí postavili dva hráče céčka, naši přijeli s jedním náhradníkem, když indisponovaného Jirku zastoupil Jakub. Naši od začátku neponechali nic náhodě, když jednotlivých zápasech byl rozdíl čtyř soutěží znát, čili jen pět dvouher mezi hráči základních sestav resp. třech néhradníků hrajících shodou okolností RS1, bylo herně nepoměrně více vyrovnaných. Naši však prokázali o něco lepší formu i v těchto, tudíž si odvezli jasnou výhru.
19.kolo so 9.3. 14:00 (d)v OREL BOSKOVICE A 5:10
Švancara 2:1, Křepela Z 2:1, Odehnal 0:3, Sekanina 1:3, Sekanina-Křepela 1:0
V zápise hosté: Zachoval Leoš 3:1, Pařízek Jiří 2:1, Vlach Marek 1:2, Harna Václav 2:1, sety 25:38, vývoj skóre: 0:2, 2:4, 3:7, 5:9, 5:10.
Céčko hrálo proti aktuálně pátému v tabulce a jednak mu mělo oplácet prohru z prvního vzájemného utkání (4:10), ale hlavně asi chtěli ukázat, že jejich forma není tak bídná, jak ukazují jejich poslední výsledky, přestože nebo právě proto (?) v předehrávce o den dříve v Rájci vyhráli. Bohužel už v týdnu se opět ozvalo bolavé koleno Jirky S., takže jej musel nahradit Laďa O., jenž mimochodem hrál proti Boskovicím i v tom prvním utkání. A nehrálo se u nás, kde se konala nějaká akce, ale i podruhé u nich. V utkání se pak ukázalo, že čtyřhry letos nejsou silnou stránkou našich, a ve dvouhrách se vedlo lépe Laďovi Š. a Zdenkovi, kdežto za očekáváním tentokrát zaostal Honza porazivší pouze Vlacha. Druhý Laďa sice uhrál několik setů, ale výhrou naše neopodpořil, takže to v souhrnu bylo i tentokrát na soupeře tuze málo. Céčko tak stále zůstává na bezpečné deváté pozici.
20.kolo volno    
21.kolo st 20.3. 17:00 v TJ SOKOL ŽĎÁRNÁ B 10:1
Sekanina 3:0, Stloukal 2:0, Křepela V 1:1, Křepela Z 2:0, čtyřhry 2:0
Domácí: Sekanina Zdeněk 0:2, Vlček Josef 0:2, Pavlů Bedřich 1:2, Grmela Marek 0:2,, sety 5:31, vývoj skóre: 0:2, 1:5, 1:9, 1:10.
Céčko končilo letošní boje proti poslednímu celku tabulky, a že toto jejich umístění není náhodné se ukázalo i v tomto duelu, jež naši zcela přesvědčivě vyhráli. Céčko obsadilo až deváté místo, které vzhledem k síle obou soupeřů, kteří skončili v tabulce pod nimi, je jistě pod jejich možnosti, bohužel pouze spekulativní otázkou je jak moc;-). Ještě musím uvést zajímavou zmínku o dění na čele tabulky, které vyvrcholilo přímým soubojem o vítězství a postup do KS2 mezi dosud vedoucím Křetínem a ve druhé půlce sezóny mocně se na ně dotahujícími Vysočany. Křetín nejprve promarnil šanci na jistotu postupu remízou s Šošůvkou, aby pak ještě bolestněji (pokud o to samozřejmě stáli) prohráli právě s Vysočany. Hups, tomu říkám sportovní obrat!:-)
Odkaz na STIS zde.
Konečná tabulka RP-I 2018/19
poř. mužstvo utk. V R P K záp. body
1. Vysočany A 20 15 2 3 0 186:109 67
2. Křetín A 20 15 2 3 0 189:117 67
3. Boskovice A 20 14 1 5 0 170:120 63
4. Šošůvka B 20 12 2 6 0 183:120 58
5. Blansko D 20 11 1 8 0 147:139 54
6. V. Opatovice A 20 10 2 8 0 160:139 52
7. Rohozec A 20 9 1 10 0 146:146 48
8. Letovice A 20 8 1 11 0 136:151 45
9. Zbraslavec C 20 7 2 11 0 143:153 43
10. Rájec B 20 1 1 18 0 82:194 24
11. Ždárná B 20 0 1 19 0 45:199 21
  Svitávka A - odstoupila
 
Céčko odstartovalo do sezóny poněkud vlažně, když se od začátku drželo na konci vyrovnaného středu tabulky. Že měli na víc ukázali už v druhé čtvrtině soutěže výhrou nad Šošůvkou a remízou s Vysočany, tedy s těmi ze silnějších celků v soutěži. Definitivní posun výše mohly přinést utkání 13. a 14. kola, ovšem naši obě těsně prohráli, s vedoucím Křetínem opravdu smolně, totiž kvůli zranění Romana. Poté kluci jakoby ztratili velkou část motivace a z dosavadního devátého místa se už výše neposunuli. Kvalita dvou celků pod nimi, navíc před sezónou odhlásivší se Svitávka, je zbavila ohrožení sestupem, tudíž z tohoto pohledu je jejich letošní umístění opravdu minimem, co mohli dosáhnout.
Něco k jednotlivcům - Roman si uržel podobnou výkonnost jako loni, avšak odehrál o 8 utkání méně, i vlivem zranění, které jej vyřadilo minimálně z poslední čtvrtiny soutěže. Po posunu Peťana do béčka s ním letos výkonnostně krok nedržel nikdo, přestože se do céčka po roční krajské zkušenosti vrátili Zdeněk s Honzou. Dalo by se říci, že čtveřice zbývajících stabilně nastupujících borců, byla výkonnostně vyrovnaná, i přes různě intenzivní výsledkové výpadky, které potkaly každého z nich, načež jich v součtu bylo až příliš, a na výsledcích družstva to bylo znát. Každopádně z jedné ne úplně povedené sezóny, nakonec bylo i hůř (viz. předloňské 12. místo), není třeba dělat tragédii; spíš naopak - na vyrovnanosti hráčů lze do budoucna stavět. Zvláštní uznání si zaslouží Honza S., který, pokud mě moje záznamy neklamou, nastoupil do všech utkání sezóny!
Hráčská statistika Zbraslavec C 2018/19 (neoficiální)
poř. hráč       utk. Z V P % 4-hry
1 Illek Roman   5 15 12 3 80,00 2 - 3
2 Sekanina Jan   20 68 40 28 58,82 12 - 8
3 Křepela Zdeněk   17 52 26 26 50,00 10 - 7
4 Henek Dominik   0 0 0 0 0,00 0 - 0
- Stloukal Jiří   16 49 24 25 48,98 6 - 10
- Švancara Vladimír   14 46 19 27 41,30 6 - 8
- Křepela Vladimír   2 5 1 4 20,00 2 - 0
- Odehnal Vladimír   3 10 1 9 10,00 0 - 3
- Krása Marek   2 6 0 6 0,00 1 - 1
- Švancara Jakub   1 3 0 3 0,00 1 - 0

es2019_cecko-800x533.jpg
Na obrázku čtyři z pěti nejčastěji nastupujících hráčů céčka: zleva Honza Sekanina, Laďa Švancara, Zdeněk Křepela a Jirka Stloukal.