Jdi na obsah Jdi na menu
 


                     

Zbraslavec A - Divize JmKSST - 2019/20

1.kolo

so 28.9. 13:00

v MK ŘEZNOVICE A

7:10

Bezděk 2:2, Křepela R 1:3, Krása ml. 2:2, Křepela L 1:2, Křepela R-Bezděk 1:0

Domácí: Horák Aleš 2:2, Uriková Monika 4:0, Pečinka Lukáš 0:2, Musil David 3:1, Filák Tomáš 0:1, sety 40:28, vývoj skóre: 1:1, 2:4, 5:5, 7:7, 10:7.

Soupeř loni usiloval o záchranu ve 3.lize ještě v kvalifikaci (v samotné soutěži skupině D skončili 9.), aby letos jako první prověřili naše áčko jakožto nováčka divize. Na soupisce domácích už chybí jejich loni nejúspěšnější hráč Novák, ale  nově je posílil loni druholigový hráč Opavy Musil, takže jejich ambice patrně budou ty nejvyšší. Do tohoto utkání nastoupili bez dvou hráčů základní čtverky, ovšem jak se ukázalo, náhrada v podobě 20-ti leté hráčky ženské extraligy byla více než obstojná. V této ženské soutěži je už letos odehráno sedm kol, ovšem jestli toto mělo na její výsledky v tomto duelu významnější vliv, já nemohu soudit. Druhý chybějící domácí hráč základu nastoupil později jako náhradník. Našim chyběl zraněný Jakub, kterého zastoupil Luboš K. a zahrál (podle Radima) velmi dobře. Našim se povedl úvod, když po prvním kole dvouher vedli! Nejspíš svou dobrou hrou domácí favority zaskočili, tito se po zápase prý vyjádřili, že až tak těžké to s našima nečekali. V půlce utkání už byl stav srovnán. Po výhrách Bezdě a Petě ve třetí sérii, drželi naši nerozhodný stav i po ní. Ta poslední jim však už nevyšla. Bezďa prohrál hladce s Musilem, který poté co v první dvouhře prohrál s Lubošem v pěti setech, už dál neztratil ani set! Stejně tak ve třech setech prohrál Radim s Horákem, jenž v předchozím průběhu vyhrál pouze jednou, to když v pěti setech udolal Luboše K., no a konečnou podobu výsledku daly prohry Luboše (ta už se do skóre nezapočítala) a Petra, který nestačil na Urikovou, když jako jediný z našich jí vzdoroval na pět setů. Radim za předvedený výkon chválil Petě a Luboše, zda i toho druhého jsem nezaslechl, sebe však jistě ne, nakonec od obou lídrů se čeká přece jen více než od ostatních, že. Takže asi to nebylo špatný, ale pro příště je přesto co zlepšovat;-).

2.kolo

so 12.10. 17:30

d OREL JEDNOTA SILŮVKY A

9:9

Křepela L 1:3, Křepela R 2:2, Krása ml 3:1, Bezděk 2:2, Křepela R-Bezděk 1:0

Hosté: Kolbert David 4:0, Pikula Radek 1:3, Záděra Luboš 0:4, Pavlicová Renata 3:1, sety 33:36, vývoj skóre: 1:1, 3:3, 5:5, 7:7, 9:9, diváků až něco přes 20.

Áčko čekal v jejich prvním domácím divizním utkání loni osmý celek této soutěže, tudíž papírově jeden z nejpříznivějších soupeřů. Naši se stále musí obejít bez Jakuba, který své spoluhráče samozřejmě podporoval z hlediště; hosté nastoupili se všemi hráči základu, tedy v nejsilnější sestavě a poté co dopoledne odehráli utkání s MK Řeznovicemi (8:10). Úvod mohl pro naše dopadnout lépe, kdyby Bezďa neprohrál s Pavlicovou čtvrtý a pátý set, takto byl stav srovnán. Ve druhé sérii se mu vedlo lépe, když otočil zápas s obranářem Záděrou z 0:2 na sety. I ve třetí sérii nevedl žádný z celků o více než jednu výhru a i po ní byl stav srovnán. Ve čtvrté korunoval svůj dnešní povedený výkon hostující Kolbert třísetou výhrou nad Bezďou, navíc předtím prohrál pouhé dva sety, což bylo vzhledem k všeobecné vyrovnanosti většiny nejen jeho zápasů docela s podivem. Naopak Pikula vyhrál poprvé až napočtvrté, když hladce přehrál už notně znaveného Luboše. Naši tak alespoň k remíze potřebovali vyhrát oba zbývající zápasy. Radim ten první proti Záděrovi zvládl celkem s přehledem, pokud se to o pětisetové výhře dá vůbec kdy říct. Rozhodl tak poslední zápas mezi Petrem a dosud neporaženou Pavlicovou. Ta mimo dopolední duel stihla ještě odpoledne odehrát 1.ligu žen za Blansko, což se na její hře nějak výraznějí projevilo teprve až v tomto duelu, díky čemuž Petr celkem snadno vyhrál první dva sety. Že jeho soupeřka ještě nebyla se silami úplně na dně, přivedlo zápas až k dramatickému závěru. Nejprve vyrovnala stav na sety a v tom rozhodujícím dotáhla i Petrův náskok 10:5! Šestý mečbol však už k naší radosti odvrátit nedokázala, čož znamenalo konečnou remízu. Radim ani Bezďa se svými výkony spokojeni ani tentokrát příliš nebyli, na rozdíl od Petě, ale podle mě soupeř předvedl značnou kvalitu, takže se nikdo z našich nemusel za předvedenou hru nijak stydět.

3.kolo

ne 13.10. 10:00

d SOKOL BRNO I A

10:7

Křepela L 0:4, Křepela R 3:1, Krása ml 2:1, Bezděk 4:0, Krása-Křepela L 1:0

Hosté: Telecká Jana 1:3, Palát Jiří ml. 2:2, Charitonov Vitalij 2:2, Jakubčík Roman 1:2, sety 39:31, vývoj skóre: 1:1, 2:4, 5:5, 8:6, 10:7, diváků 15.

Ve druhém domácím utkání čekal doma áčko loni třetí celek divize. Tito však letos výrazně obměnili sestavu, když tři z jejich loňského základu už v tomto družstvu nejsou, včetně nevím jak se dá provést, aby loni nejlepší hráč oddílu Kolůch byl na soupisce béčka, snad že hrají ve stejné soutěži, nebo že jsou z Brna? No, konec vtipkování, stejně tak v začátku utkání měli naši k němu dosti daleko. Radim ve čtyřhře vyloženě nenašel herní rytmus a marně jej hledal i v prvním kole dvouher. Hosté díky tomuto a dvěma pětisetovým výhrám Telecké a Charitonova v úvodu vedli. Klíčové pro konečný výsledek pak bylo nesporně Radimovo herní procitnutí. Proti Telecké sice prohrál první set, ale další tři už odehrál natolik lépe, aby je dokázal vyhrát. V posledním kole navíc pětisetovou výhrou nad Charitonovem získal pro áčko vítězný desátý bod. Petr přes prohru v prvním kole nadále hrál výborně, pročež oba své zbývající zápasy vyhrál 3:1. Dostatečně precizním výkonem se přidal i Bezďa, když ve druhém kole udolal v pěti setech Charitonova, ve třetím se sice docela protrápil k čtyřsetové výhře nad Palátem, aby si na závěr spravil chuť třísetovou výhrou nad Teleckou. Nejméně spokojeným tak z našich mohl být Luba, který nakonec třikrát prohrál v pěti setech a zápas s Jakubčíkem mu nevyšel více, přesto bojoval a se svými soupeři se mohl směle měřit. Naši tak zaznamenali poměrně nečekanou, každopádně zaslouženou první letošní výhru!

4.kolo

so 26.10. 16:00

v TTC KORAL TIŠNOV A

2:10

Bezděk 0:1, Pačínek 1:2, Krása ml 1:1, Křepela L 0:2, WO 0:2, čtyřhry 0:2

Domácí: Antoš Jiří 2:0, Vitula Josef 1:0, Hruška Pavel 0:2, Dospíšil Jiří ml. 3:0, sety 30:13, vývoj skóre: 2:0, 5:1, 8:2, 10:2.

Áčko tentokrát nepotkal šťastný víkend. Po zranění lokte Bezdi minulý týden na fotbale, s čímž jel zkusit, jak to pude, se přidala indispozice Radima, snad v jeho případě potenciálně ještě kratšího trvání, čímž jeden náhradník našim v tomto duelu nestačil. Poprvé naopak nastoupil Jakub a vzhledem k uvedeným okolnostem to nebyl až tak ostrý start jak se očekávalo. Tak snad příště;-). Domácí nastoupili sice také s jedním hráčem béčka, ale tentokrát měli vzhledem k aktuálnímu rozpoložení Bezdě a Jakuba, jak se ukázalo, jasně navrch. Petr s Lubošem prohráli čtyřhru v pěti setech, v prvním kole dvouher prohrál v pěti také Kuba s Vitulou, takže jediný bod našich v první sérii získal "povinnou" výhrou Petr. Ve druhém kole se bodový zisk obou celků zopakoval, když Hrušku porazil i Jakub. Domácí si pak už došli pro výhru v nejkratším čase. Za domácí zahrál nadstandardně Dospíšil, který našim ve třech zápasech nepovolil ani set! Ostatní jejich hráči byli dle Radima o poznání snadněji k poražení, bohužel dnes v tom víceru z našich bránilo více než jen otázka sportovní formy.

5.kolo

ne 27.10. 10:00

v TJ SOKOL VRACOV A

2:10

Krása ml 1:2, Křepela L 0:3, Pačínek 0:2, Těžký 0:2, Krása-Křepela L 1:0

Domácí: Nikl Pavel 1:1, Kouřil Vít 2:0, Trcala Michal 3:0, Vašíček Pavel 3:0, sety 32:13, vývoj skóre: 1:1, 4:2, 8:2, 10:2.

I proti loni 5. celku divize naši nastoupili v torzu sestavy, tj. bez Radima a Bezdě, které nahradili z béčka Luboš a Pavel. Domácí nastoupili s jedním náhradníkem-Trcalou, který však bodoval naplno. Naši začali jen o malinko lépe, než předchozí den, a po prvním kole dvouher prohrávali 2:4, přitom Jakub prohrál v pěti setech právě s Trcalou. Ve druhé sérii prohrál i Petr, v pěti setech s Kouřilem, což bylo nejblíže, co se naši ve zbytku utkání přiblížili zisku dalšího bodu. Na tento víkend tedy kluci jistě nebou vzpomínat rádi, ale i takové věci se dějí, a tyto se dají řekněme odčinit, pokud se zranění dají do pořádku atd. Po pěti odehraných kolech je áčko předposlední 11. za stejně bodů majícím Tišnovem a o tři před Silůvkami.

6.kolo

so 9.11. 17:30

d SOKOL BRNO I B

10:4

Pačínek 1:2, Křepela R 3:0, Krása ml 1:2, Bezděk 3:0, čtyřhry 2:0

Hosté: Poledňa Martin 2:1, Herník Miloslav 0:3, Laicman Petr 2:1, Kolůch Jaroslav 0:2, Prachař Marek 0:1, sety 34:22, vývoj skóre: 2:0, 4:2, 8:2, 10:4, diváků 16.

Áčko letos poprvé nastoupilo v základní sestavě a přestože vše s dispozicemi hráčů umožňujícími jim navození herní pohody není ještě ok, tak kluci zabojovali a soupeře majícími dosud dvě výhry po poměrně tuhém boji udolali. Hosté nastoupili v základní sestavě, tedy i s jedničkou Kolůchem, který však prý delší dobu laboruje se zraněním ruky, což, jak se ukázalo, mělo na jeho výkon nemalý vliv. Naši začali výborně, když vyhráli obě čtyřhry, Bezďa s Radimem proti Kolůchovi s Laicmanem v pětisetech, přičemž museli předvést opravdu mimořádné útočné údery, aby překonali výtečnou obranu svých soupeřů. V dalším průběhu se sice trochu hledali Jakub a Petr, i proto se svými soupeři v prvním kole dvouher prohráli, ale tyto ztráty vyvážili Radim hladkou výhrou nad zkušeným Herníkem a Bezďa otočením nepříznivého vývoje po ztrátě prvních dvou setů v duelu s Kolůchem. Poté co naši vyhráli další dva zápasy v pěti setech (Radim nad Poledňou a Petr nad Herníkem) bylo našim už docela hej. Navíc Bezďa dnes pokračoval v suverénním výkonu vyústivším ve své dvě třísetové výhry nad soupeřovými obranáři postupně Laicmanem a Herníkem. V závěru druhé série si ještě na Kolůcha vyšlápl i Jakub, když jej porazil ve čtyřech setech, byli naši už jen kousek od celkové výhry. Tu ve třetí sérii sice ještě oddálili Poledňa výhrou nad Petrem a Laicman nad Jakubem, ale Radim proti vystřídavšímu Prachařovi nezaváhal a utkání čtyřsetovou výhrou ukončil. Každopádně to byl vyrovnanější duel než napovídá celkové skóre, když naši vyhráli nespočetně více vyrovnaných zápasů, naši však v souhrnu podali dostatečně kvalitní výkon a jejich výhra je zasloužená.

7.kolo

ne 10.11. 10:00

d TJ JISKRA STRÁŽNICE A

10:8

Pačínek 2:2, Křepela R 2:2, Krása ml 2:2, Bezděk 2:2, čtyřhry 2:0

Hosté: Morávek Zdeněk 4:0, Morávek Jindřich 3:1, Jamný Petr 0:4, Zukal Aleš 1:3, sety 39:33, vývoj skóre: 2:0, 4:2, 5:5, 7:7, 10:8, diváků 11.

Druhý soupeř áčka měl dokonce na svém kontě z dosavadních pěti duelů tři výhry. Jinak loni skončili 10. ve 3.LMD, oproti loňské sestavě jim odešel jeden z rodinného klanu Morávků (šestnáctiletý Radim) hrát do TJ Ostrava. K nám přivezli jednoho náhradníka, jímž byl na střídavý start z Blanska hrající Aleš Zukal. Našim opět vyšly čtyřhry, tentokrát obě zvládli hladce ve třech setech! Ve dvouhrách tentokrát taková herní spokojenost mezi našimi nevládla, když Radim i Bezďa nehráli úplně nejlíp, ale zase se jejich výkonu o to více přiblížili Petr a především Jakub, který byl z našich ke zlepšeným výkonům motivován evidentně nejvíc. Ve dvouhrách naše zle trápili především oba Morávkové, zkušený Zdeněk a (zřejmě) jeho syn Jindra (ročník 2007). Po první sérii si naši ještě drželi náskok ze čtyřher, ve druhé však o něj přišli, když Jakub prohrál se Zukalem po třech těsných koncovkách 0:3. Jak je navozeno ve schematu výše po dvou výhrách si oba celky připsaly i ve třetí sérii. To už naši poprvé v utkání prohrávali. Vyrovnání přinesla i těsná výhra Jakuba nad Jamným 10 v pátém setu. Drama vyvrcholilo v poslední sérii. V prvních dvou souběžně hraných zápasech měli Bezďa i Jakub ve stejný okamžik k dispozici nad oběma Morávky shodně v pátém setu po čtyřech mečbolech, aby až ten čtvrtý využil pouze Jakub, naopak Bezďa zápas prohrál. Tolik to nám to vadit nemuselo, neboť Radim suverénním výkonem hladce porazil už dosti znaveného Jamného a Petr přece jen prokázal více zkušenosti, díky níž sedmnáctiletého Zukala porazil ve čtyřech setech. Kluci se tak poprali nejen se soupeři, ale i s vlastními neduhy či obtížemi a vybojovali svou letošní třetí výhru, která je v tabulce řadí na šesté místo, hned před svého posledního soupeře.

8.kolo

st 20.11. 19:00

v TJ SOKOL REBEŠOVICE A

8:10

Bezděk 3:1, Křepela R 1:3, Krása ml 1:3, Pačínek 1:3, čtyřhry 2:0

Domácí: Fischer Karel 3:1, Tůma Karel 0:4, Černý Radek 3:1, Lučko Martin 4:0, sety 37:35, vývoj skóre: 0:2, 2:4, 5:5, 7:7, 10:8.

Áčko v předehrávce čekal druhý celek tabulky, dosud ztrativší body pouze za dvě remízy. Oba celky nastoupili v základních sestavách. Úvod vyšel lépe našim, když potvrdili svoji dosud lepší bilanci ve čtyřhrách, v následných dvouhrách za naše bodovali Bezďa a Radim, naopak prohráli Petr a Jakub, čímž naši stále vedli. Ve druhém z našich uspšl už jen Bezďa. Radim prohrál s Černým ve čtyřech setech a na závěr série i Jakub s Fischerem v pěti. Tudíž byl stav srovnán. Bezďa pak vyhrál i ve třetí sérii a v tomto jej podpořil Jakub, který stejně jako všichni naši porazil Tůmu. Radim s Petrem oba prohráli v pěti setech, naši tak neuspěli v žádném ze tří pátých setů hraných ve dvouhrách. V poslední sérii v souboji jedniček svých týmů porazil Lučko Bezďu 3:1, Radim a Jakub prohráli ve třech setech, takže pouze výhra Petra porážku odvrátit nestačila. Naši se tedy musejí spokojit snad s dobrým pocitem, jak moc favorizovaným domácím dokázali konkurovat. Ani to není málo;-).

9.kolo

pá 22.11. 19:00

v KST S.ZNOJMO-O.ÚNANOV B

8:10

Bezděk 2:2, Křepela R 1:3, Krása ml 3:1, Pačínek 1:3, Pačínek-Krása 1:0

Domácí: Andorko Pavel 2:2, Adam Petr 1:3, Marek Jaroslav 4:0, Vybíral Matouš 2:2, sety 40:34, vývoj skóre: 1:1, 5:1, 7:3, 9:5, 10:8.

Áčko ve druhé předehrávce hrálo proti osmému celku tabulky, který měl jen o dva body méně než naši. Domácí nastoupili se dvěma náhradníky, ale jelikož tito celkem často nastupují, tak to pro ně asi velké oslabení nebylo. Naši byli kompletní v základní sestavě. Po jedné vyhrané čtyřhře, kterou ubojovali Jakub s Petrem v pěti setech se našim úvodní kolo dvouher vůbec nevyvedlo, když všichny čtyři zápasy prohráli! A to poměrně hladce, pouze set uhrál Bezďa a v pěti setech (9 v posledním) prohrál Jakub. Ve druhém kole si naši připsali alespoň dvě výhry-Bezďa porazil Adama a Petr Vybírala. Ve třetí sérii nestačil na dosud suverénního Marka ani Bezďa, když s ním prohrál 3:1, a vzápětí dnes potřetí prohrál Radim, čím domácí vedli 9:3! Naši se však nevzdali a začli ztrátu mohutně stahovat. Nejprve Petr a Jakub vyhráli oba v pěti setech, v úvodu poslední série vyhráli Bezďa a Radim ve třech a osmý bod našich vybojoval Petr pětisetovou výhrou. Rozhodnout tak musel až úplně poslední zápas mezi domácím Markem a Jakubem. Náš hráč dvěmi vyhranými koncovkami třetího a čtvrtého setu dovedl zápas do setu pátého, v němž však prohrál 9, takže se z výhry přece jen mohli radovat domácí. Jak se asi kluci cítili nemusím nijak rozvádět. V příštím dvoukole si tento neúspěch v domácím prostředí doufám vynahradí. Áčko je na 9. místě tabulky.

10.kolo

so 7.12. 17:30

d SKST HODONÍN C

10:7

Křepela R 2:2, Pačínek 3:1, Krása ml 2:1, Bezděk 1:3, čtyřhry 2:0

Hosté: Svoboda Petr 4:0, Mesaroš Petr 1:3, Buriánek Patrik 0:4, Melichar Libor 2:1, sety 37:25, vývoj skóre: 2:0, 4:2, 6:4, 8:6, 10:7, diváků až 25.

Áčko přivítalo desátý celek tabulky, se kterým měli stejně bodů. Hostům chyběl jejich letos druhý nejúspěšnější hráč Trgo (bil.18:15), naši nastoupili v základní sestavě, ač některé z nich (Bezďu a Petě) trápili drobné zdravotní neduhy, které je však při hře prý nijak zásadně neomezovaly. Naši začali výborně, když vyhráli obě čtyřhry, Jakub s Peťem 9 v pátým. V první sérii naši náskok udrželi, když nejprve Radim prohrál s jedničkou hostů  Svobodou v pěti setech, naopak vyhráli Jakub a Petr a na závěr série svůj úvodní duel prohrál Bezďa, když nestačil na dnes velmi dobře hrajícího Melichara. Ve druhém kole opět bodovali stejní dva hostující hráči, čímž se dvoubodový náskok našich nezměnil. Ani ve třetí sérii si naši nepřišli na Svobodu, tentokrát ve čtyřech setech s ním prohrál Petr a hned vzápětí dnes podruhé prohrál Bezďa, když také ve čtyřech setech nestačil na Mesároše. Naše však do vedení opět vrátili důležitými výhrami Radim a hlavně Jakub nad Melicharem. V poslední sérii ještě Bezďa v dnes pouze druhém pětisetovém zápase v celém utkání prohrál se Svobodou, ale dvě následné hladké výhry Radima a Jakuba utkání ukončili ve prospěch našich. Tentokrát se ukázala kvalitativní vyrovnanost naší čtveřice, třebaže dnes v ní malinko svým výkonem zaostával Bezďa, v té soupeřově obdobnou kvalitu prokázali víceméně pouze dva hráči, pročež naši podle mě vyhráli po zásluze.

11.kolo

ne 8.12. 10:00

v KST BLANSKO B

6:10

Krása ml 1:3, Bezděk 1:2, Křepela R 1:2, Pačínek 2:2, Křepela-Bezděk 1:0

Hosté: Petr Michal 3:1, Svoboda Lukáš I 4:0, Polívka Ondřej 1:2, Zukal Adam 1:2, sety 30:36, vývoj skóre: 1:1, 3:3, 6:4, 6:8, 6:10, diváků asi 15.

Áčko první polovinu soutěže ukončilo se čtvrtým celkem tabulky, který měl jen o málo lepší bilanci (4-2-3) než naši a o čtyři body víc. Hosté přijeli v základní sestavě, čili i se svou jedničkou Freedomem, který před tímto víkendem odehrál pouze dvě utkání. Naši notně posilněni den starou výhrou včetně její následné zapití nastoupili taktéž v nejsilnějším složení. Nechybělo mnoho, aby naši vedli už po čtyřhrách, bohužel Petr s Jakubem dobře rozehraný pátý set prohráli 8. Podobně se vedlo našemu Petrovi i v prvním kole dvouher, když nad M. Petrem vedl 2:0 na sety, ale nakonec taky prohrál. Bezďa se proti Svobodovi v prvních dvou setech držel do koncovky, ale tam mu opravdu kvalitně podávající soupeř nedal šanci, stejně jako v celém čtvrtém setu. Následně však stav dorovnali celkem hladkými výhrami Radim a Jakub. V úvodu druhé série Bezďa udolal v pěti setech celkem nenápadně, ale postupně stále více odhodlaně hrajícího Petra, což byla jediná pětisetová výhra našich v utkání. Celkově se jich takto dlouhých moc nehrálo, poté už pouze jeden, v němž Zukal porazil v "Šošůvsko-Vysočanském derby" právě Bezďu. Toto byl jeden z několika dnešních zápasů v nichž naši nepředvedli právě to nejlepší, čeho jsou podle mě schopni. Podobně se nevydařil duel Radimovi proti Petrovi a našemu Petrovi proti Polívkovi, Shodou okolností všechny tyto tři uvedené zápasy hosté vyhráli během třetí série, čímž otočili vývoj utkání ve svůj prospěch. Navíc když s Petrem prohrál v úvodu poslední série i Jakub, mohl naše od prohry zachránit už jen malý zázrak v podobě prohry Svodoby v zápase s Peťou. Peťa vsadil na riskantní příjem a nebyl daleko od zisku prvního setu, který však prohrál 10, třetím vyhraným pak snižoval na 1:2, aby rozhodla koncovka čtvrtého setu, kterou opět lépe zvládl hostující hráč, čímž jednak dotáhl bilanci Svobodů proti našim o tomto víkendu na 8:0, ale hlavně naši poprvé letos doma okusili hořkost porážky! Byla stejně jako loni se stejným soupeřem pochmurná, ale co se dá dělat, ani život není samá radost;-). Áčko je v tabulce před novoroční pauzou osmé s bilancí 4-1-6, což není vůbec špatné umístění! P.S. Ještě k jedné prosbě Bezdi, který chtěl, ať napíšu jak (ne)dobře teto víkend hrál, to však nemůžu, hlavně protože sem nemíním psát sprostě!:-)

12.kolo

so 11.1. 17:30

d MK ŘEZNOVICE A

10:6

Bezděk 4:0, Křepela R 2:1, Krása ml 0:3, Pačínek 2:2, čtyřhry 2:0

Hosté: Musil David 3:1, Horák Aleš 2:2, Filák Tomáš 1:2, Pečinka Lukáš 0:3, sety 38:27, vývoj skóre: 2:0, 5:1, 7:3, 9:5, 10:6, diváků 19.

Áčko se na úvod druhé poloviny soutěže utkalo s vedoucím celkem tabulky, ten přivezl svou víceméně obvyklou sestavu, takže v ní chyběla Uriková, což naši po zkušenosti z prvního vzájemného utkání nejspíš uvítali;-). Čtyřhry našim vyšly i tentokrát a šli po nich do vedení. Toto k naší radosti v úvodním kole dvouher ještě navýšili, na čemž měl největší zásluhu Bezďa, který porazil nejúspěšnějšího hráče soutěže Musila (jeho dosavadní bilance byla 35:3), když nejprve nevyužil dva mečboly ve třetím setu, aby se mu to povedlo až při dalším v setu pátém! Radim i Kuba předvedli podobně velmi dobré výkony, takže jediným z našich komu se tolik nevedlo nejen v první sérii byl dnes Peťa. Luba byl ve zbývajících třech zápasech doslova k neudržení a už v nich neprohrál ani set! V každém dalším kole se k němu druhou výhrou našich přidali buď Jakub nebo Radim, což našim k výhře bohatě stačilo! Pro náš oddíl je to nad vedoucím celkem divize doslova NESKUTEČNÁ VÝHRA, kdo by se tomu před několika roky nadál?! V tabulce je áčko sedmé ve vyrovnaném středu tabulky, kde je naskládáno mezi 3. a 9. místem sedm celků v rozmezí čtyř bodů.

13.kolo

so 25.1. 17:30

v OREL JEDNOTA SILŮVKY A

1:10

Bezděk 0:3, Pačínek 0:2, Křepela R 1:1, Krása ml 0:2, čtyřhry 0:2

Domácí: Cvrkal Rudolf 2:0, Pavlicová Renata 2:0, Záděra Luboš 2:1, Kolbert David 2:0, sety 31:14, vývoj skóre: 2:0, 5:1, 9:3, 10:1.

Áčko v prvním venkovním utkání zavítalo do herny dosud předposledního celku tabulky, ovšem ten z předchozích čtyřech utkání tři vyhrál (včetně nad druhými Rebešovicemi) a hlavně po Novém roce je výrazně posílil zkušený R.Cvrkal, takže naše čekal veletěžký duel. Toto pak dokonce překonalo jistě i očekávání našich, když domácí po několika těsných výhrách - nad Radimem a Bezďou ve čtyřhře 9 v pátým, v první sérii dvouher Cvrkal nad Bezďou 11 v pátým, Kolbert nad Peťou 6 v pátým a v úvodu druhé Pavlicová nad Bezďou 4 v pátým - naše zdá se zcela demoralizovali, aby ve čtyřech zbývajících zápasech uhráli naši už pouhé dva sety. Ještě doplním, že Silůvky si v druhém víkendovém utkání už nikoli překvapivě poradili i s vedoucími Řeznovicemi 10:6.

14.kolo

ne 26.1. 10:30

v SOKOL BRNO I A

7:10

Bezděk 3:1, Pačínek 2:2, Krása ml 0:4, Těžký 1:2, Pačínek-Těžký 1:0

Domácí: Jakubčík Roman 2:2, Charitonov Vitalij 3:1, Palát Jiří ml. 3:0, Telecká Jana 1:3, sety 38:30, vývoj skóre: 1:1, 3:3, 6:4, 9:5, 10:7.

Áčko v tomto utkání proti pátému celku v pořadí soutěže nastoupilo bez ze včerejška onemocnělého Radima, kterého nahradil Pavel. Domácí byli kompletní a jistě chtěli odčinit prohru z prvního vzájemného klání 10:7. Po čtyřhrách byl stav vyrovnaný, když Jakub s Pavlem vyhráli 10 v pátém setu. Srovnáno bylo i po první sérii dvouher, když naše body získali oba třísetovými výhrami Bezďa a Pavel. Ve druhé sérii se naši poprvé a bohužel i naposledy dostali do vedení, když Bezďa vyhrál 8 v pátém nad Charitonovem. Jakub i Petr si připsali po druhé prohře, při nichž Peťa vyhrál pouze jeden set a Kuba dokonce žádný. Jejich výsledkové cesty se však poté rozdělily, i když herně se nejspíš zvedli oba. Jakub poté ve třetí sérii porazil Teleckou ve čtvrté v pěti setech Jakubčíka. To Petr odehrál oba zbývající zápasy na pět setů, ale jak s Jakubčíkem, tak s Charitonovem prohrál. Když ve třetí sérii prohráli i Bezďa v pěti s Palátem a Pavel hladce s Charitonovem vedli domácí už výrazně. V poslední sérii naši dvěma výhrami stav ještě korigovali, ale zmíněná prohra Peťě 9 v pátým přinesla výhru domácím. Áčko po dvou prohrách v nesmírně vyrovnané tabulce rázem spadlo o čtyři místa a je předposlední 11., přitom na play-off, ne že by tam kluci potřebovali být;-), ztrácí pouze šest bodů.

15.kolo

so 8.2. 17:30

d TTC KORAL TIŠNOV A

9:9

Bezděk 1:3, Křepela R 3:1, Krása ml 2:2, Pačínek 2:2, čtyřhry 0:2

Hosté: Dospíšil Jiří 3:1, Antoš Jiří 2:2, Vitula Josef 3:1, Dospíšil Pavel ml. 0:4, sety 34:35, vývoj skóre: 1:1, 2:4, 5:5, 7:7, 9:9, diváků 15.

Áčko mělo v tabulce čtvrtému Tišnovu oplácet vysokou prohru z prvního vzájemného duelu (2:10). Hosté přijeli s jedním náhradníkem, ale rozhodně ne bez ambicí vyhrát; naši byli komplet. Čtyřhry dopadly smírně, ale už v nich hosté ukázali, především dvojice J.Dospíšil-Antoš, že naše nebude čekat nic lehkého. V prvním kole dvouher se hosté dostali do vedení, když krom zmíněné dvojice vyhrál i Vitula nad Petrem 12 v pátém. V úvodu druhé série naštěstí stejným výsledkem pátého setu pokořil soupeřovu jedničku Radim. Navíc Petr porazil Antoše, takže byla škoda Jakubovy prohry v pátém setu (-4) s Vitulou. Tento nezdar si opět naštěstí hned v dalším kole Jakub vynahradil výhrou nad Antošem, když jej v pátém setu porazil 5. Na J.Dospíšila (měl dosud bilanci 39:7) však už naši nestačili, taktéž oba z dvojice Antoš Vitula se jim ve zbývajících dvou kolech nepodařilo porazit více než jednou, čímž utkání dospělo k remíze. Přestože se ne všem našim zcela dařilo, tak všichni bojovali, a tedy remíza je myslím pro ně alespoň v tomto směru přijatelným výsledkem.

16.kolo

ne 9.2. 10:00

d TJ SOKOL VRACOV A

10:5

Křepela R 1:2, Krása ml 3:0, Pačínek 1:2, Bezděk 3:1, čtyřhry 2:0

Hosté: Vašíček Pavel 1:3, Trcala Michal 2:1, Masařík Lukáš 2:1, Kouřil Vít 0:3, sety 36:24, vývoj skóre: 2:0, 4:2, 7:3, 9:5, 10:5, diváků 20.

Áčko i proti dosud třetímu celku tabulky také hodlalo odčinit předchozí prohru 2:10. Hosté nastoupili s jedním náhradníkem, ovšem Trcalovi se dosud dařilo, když měl při bilanci 16:5 lepší úspěšnost než jeho spoluhráči ze základu. Naši dobrou hrou ve čtyřhrách položili základ pozdější výhry. Radim sice nejprve nestačil na výtečně bránícího Vašíčka, ale Petr  tento nazdar napravil výhrou nad Trcalou, přitom ve čtvrtém setu odvrátil aspoň jeden mečbol soupeře. Další pětisetou výhru zaznamenal i Bezďa, takže naši mohli dýchat o něco klidněji. Což se potvrdilo hned vzápětí, když ve druhé sérii prohrál jediný z našich - Jakub v pěti setech s Trcalou. Ve třetí sérii se úspěšnost našich hráčů téměř překlopila, když nejprve vyhrál Jakub nad Vašíčkem a po něm prohráli Bezďa s Trcalou i Radim s Masaříkem, jediný se tomuto schematu vzepřel, byl Peťa, který dnes i potřetí vyhrál. Tou poslední hladkou výhrou nad Kouřilem získal pro naše devátý bod. Desátý hned vzápětí přidal v souběžně hraném duelu Bezďa (nevím už kdo z nich dohrál dřív), každopádně ten se tak dnes snad definitivně vymanil z počáteční frustrace, kdy se mu v prvním zápase nedařilo ani za mák podle jeho představ a pronášel občas až prapodivné výroky;-). Áčko opět předvedlo kvalitní výkon, neboť jiný by na výhru stačit nemohl. Díky výhře a remíze posunulo na 10. místo, kde má stejně bodů jako 9. Blansko B, za nimi je o bod zpět Sokol Brno I B.

17.kolo

so 22.2. 16:30

v SOKOL BRNO I B

10:8

Bezděk 3:1, Křepela R 2:2, Pačínek 1:3, Krása ml 2:2, čtyřhry 2:0

Domácí: Laicman Petr 3:1, Kolůch Jaroslav 3:1, Herník Miloslav 1:3, Poledňa Martin 1:3, sety 33:33, vývoj skóre: 0:2, 3:3, 5:5, 6:8, 8:10.

Áčko v klíčovém zápase o záchranu muselo o výhru perně bojovat a přes několik zvratů, neočekávaných výsledků, či jistě urputnou snahu všech zúčastněných se jim to nakonec podařilo. Pro domácí to bylo doslova utkání o všechno, neb na předposledním místě tabulky si nemohli dovolit dále prohrávat. Nasadili tedy to nejlepší včetně předtím nějaký čas odpočívajícího Kolůcha (hrál naposledy začátkem prosince, přes jeho letošní zdravotní omezení měl letos bilanci 18:13). Naši jeli kompletní, ovšem důležitost takového utkání jim jistě nemálo svazovala ruce nohy, jak se říká. Naši přesto začali výborně oběma hladce vyhranými čtyřhrami. Ve dvouhrách bylo ovšem záhy po první sérii srovnáno, když jediný z našich vyhrál Peťa přitom nad domácím letos nejúspěšnějším hráčem Poledňou (měl dosud bilanci 36:13). Ve druhé sérii za naše bodovali Bezďa porazivší Kolůcha a Radim Herníka. Třetí série vyšla lépe našim, když si v ní připsali tři výhry, jediným z nich, kdo prohrál, byl Peťa s Kolůchem. V poslední sérii přidal nejprve veledůležitý devátý bod Bezďa pětisetovou výhrou nad Poledňou (mimochodem bylo zvláštností, že to byl jediný na maximum setů hraný zápas v utkání), pak sice Radim s Kubou své zápasy prohráli, takže výhru áčku vybojoval až Peťa, přestože tomu prý po prvním prohraném setu s obranářem Herníkem sám nevěřil. Áčko tak zvládlo nelehký úkol v podobě zisku potřebné výhry, která by jim měla výrazně pomoci k záchraně v premiérové divizní sezóně (pokud nebudou padat více než dva celky, že).

18.kolo

ne 23.2. 10:30

v TJ JISKRA STRÁŽNICE A

9:9

Bezděk 2:2, Křepela R 2:2, Pačínek 3:1, Krása ml 1:3, Křepela-Bezděk 1:0

Domácí: Morávek Zdeněk 4:0, Jamný Petr 1:3, Obrdlík Štěpán 0:4, Morávek Jindřich 3:1, sety 30:35, vývoj skóre: 1:1, 3:3, 4:6, 7:7, 9:9.

Áčko v souboji s posledním celkem tabulky, který jako jediný přece jen více bodově zaostává za ostatními celky, sahalo po výhře, ale bylo to těsné, protože domácí disponují dvěma velice kvalitními hráči, což ukázali už v prvním vzájemném utkání u nás (to naši vyhráli 10:8), takže stačilo jedno zaváhání Petě, který prohrál ve třetí sérii s Jamným a náskok našich byl pryč. To co dokázal Jakub, porazit jednoho z Morávků, se totiž ostatním našim už nezdařilo, přestože prý Bezďa měl proti oběma z nich dobře rozehrané páté sety, v nichž vedl až o několik míčků, ale nakonec s oběma prohrál. Ztráta dvou bodů, pokud se to tak dá vůbec nazvat, však naše zas tolik mrzet nemusí, důležitá byla výhra o den dříve, která především naše posunula dál od předposledního místa tabulky. Nyní jsou osmí mezi čtyřmi celky, jež mají mezi sebou jednobodový rozdíl a s náskokem pěti bodů na předposlední Sokol Brno I B. P.S. Na  4. místo ztrácejí čtyři body.

19.kolo

so 7.3. 17:30

d TJ SOKOL REBEŠOVICE A

9:9

Bezděk 2:2, Krása ml 1:3, Křepela R 2:2, Pačínek 4:0, čtyřhry 0:2

Hosté: Lučko Martin 2:2, Fischer Karel 2:2, Černý Radek 1:3, Orság David 2:2, sety 37:35, vývoj skóre: 0:2, 3:3, 5:5, 8:6, 9:9, diváků až 25.

Áčko hrálo proti druhému celku tabulky, který přijel se základní sestavou, naši  přes nejistý start Petě, jehož zlobí bolest svalů ramene, hráli nakonec také v nejsilnějším složení. Čtyřhry našim nevyšly, neb obě soupeřovy dvojice hráli moc dobře, přitom v nich mají všichni na rozdíl od našich pasivní bilanci. Ve dvouhrách však naši stav vyrovnali už po první sérii, když jediný z nich prohrál Bezďa s letos v úspěšnosti dvojkou hostů Lučkem. Ostatní kluci vyhráli, včetně dramatické koncovky pátého setu Petra s Fischerem (11). Ve druhé sérii porazil Kuba Černého a Bezďa Orsága, čímž opět stav utkání vyrovnali. Ve třetí sérii šli naši do vedení, když dokázali porazit všechny tři esa hostů a tedy velká škoda byla až prohry Petě s jejich čtverkou Orságem. Když v úvodu čtvrté série rozdrtil Kuba už patrně psychicky zlomeného Lučka, vypadalo to pro naše velmi dobře. Bohužel pak Bezďa i Peťa prohráli ve čtyřech setech, takže o výsledku rozhodl až poslední zápas mezi Radimem a Orságem. Ten začal Radim výborně a bylo vidět, jak si věří, pročež vyhrál první dva sety. Poté se však jakoby něco stalo a předchozí suverenita se postupně přeměnila až na úzkost a výsledek v podobě -3 v pátém setu věrně zobrazil až neskutečnou proměnu, jež se udála v tomto duelu. Našim tak výhra doslova proklouzla mezi prsty, což je po skončení zřetelně mrzelo.

20.kolo

ne 8.3. 10:00

d KST S.ZNOJMO-O.ÚNANOV B

10:4

Bezděk 2:1, Křepela R 3:0, Křepela L 1:2, Pačínek 2:1, čtyřhry 2:0

Hosté: Marek Jaroslav 1:1, Kříž Bohumil 2:1, Ondrovčák Radek 1:2, Andorko Pavel 0:3, Vybíral Matouš 0:1, sety 31:16, vývoj skóre: 2:0, 4:2, 7:3, 10:4, diváků 15.

Áčko v posledním domácím utkání přivítalo sedmý celek tabulky, s nímž měli před víkendem stejně bodů. Na naší straně byl opět připraven místo Petě nastoupit Luboš, což se po čtyřhrách i stalo. Hosté přijeli v nejsilnější sestavě s pěticí hráčů. Naši den starý nepovedený start ve čtyřhrách napravili a ujali se vedení. Dvouhry sice nezačal Bezďa nejlépe, když na jedničku hostů nestačil, no tak alespoň se tentokrát snažil ve svých negativních projevech docela krotit;-). Prohrál i druhý náš Luba, ale vedení našim uchovali hladkými výhrami Radim a Kuba. Ve druhé sérii porazil Radim ve třech těsných koncovkách Marka, čímž dostaly ambice hostů další výraznou trhlinu. Snad i proto tito už dál působili víc usměvavě než jakkoli zarputile. Ve zbývajícím průběhu už za hosty bodoval pouze dvakrát Kříž a ve zbývajících pěti vyhraných duelech naši ztratili pouhé tři sety. V souhrnu naši předvedli vysoce kvalitní hru, jež jim přinesla poměrně jasnou výhru a psychické odčinění včerejší ztracené výhry. Přesto ani ta je nemusela tolik mrzet, třeba z pohledu na posun do první čtverky znamenající účast v play-off, neb by jim ani ta už nestačila. Áčko je osmé s náskokem čtyř bodů na třetího od konce, kterým je právě jejich poslední soupeř a devíti na předposlední Sokol Brno I B.

22.kolo

pá 20.3. 18:00

v KST BLANSKO B

-

21.kolo

so 21.3. 17:30

v SKST HODONÍN C

-

Poslední dvě kola se neodehrála kvůli vládním omezením proti šíření koronaviru.

Odkaz na STIS zde.

Konečná tabulka divize 2019/20

poř.

mužstvo

utk.

V

R

P

K

záp.

body

1.

MK Řeznovice A

20

16

2

2

0

190:115

70

2.

TTC Koral Tišnov A

20

10

5

5

0

166:134

55

3.

TJ Sokol Rebešovice A

20

10

4

6

0

166:131

54

4.

TJ Sokol Vracov A

20

10

2

8

0

163:148

52

5.

Orel jednota Silůvky A

20

9

2

9

0

156:148

49

6.

SKST Hodonín C

20

9

2

9

0

157:154

49

7.

Sokol Brno I A

20

9

2

9

0

147:146

49

8.

STK Zbraslavec A

20

8

4

8

0

157:165

48

9.

KST Blansko B

20

8

2

10

0

140:163

46

10.

KST S. Znojmo-O. Únanov B

20

7

3

10

0

142:171

44

11.

Sokol Brno I B

20

6

1

13

0

138:171

39

12.

TJ Jiskra Strážnice A

20

3

1

15

1

105:181

29

Hráčská statistika Zbraslavec A 2019/20 (neoficiální)

poř.

hráč

 

utk.

Z

V

P

%

4-hry

1

Bezděk Luboš

 

19

69

40

29

57,97

12 - 7

2

Křepela Radim

 

17

61

32

29

52,46

12 - 5

3

Pačínek Jakub

 

17

60

28

32

46,67

10 - 7

4

Krása Petr ml.

 

20

66

28

38

42,42

11 - 9

-

Těžký Pavel

 

2

5

1

4

20,00

1 - 1

-

Křepela Lubomír

 

6

19

3

16

15,79

2 - 3

es200308_acko_65.jpg

týmové foto letos neproběhlo, proto musíte vzít zavděk tímto z utkání 20.kola na němž jsou zleva Petr Krása, Jakub Pačínek, Lubomír Křepela, Luboš Bezděk a Radim Křepela.

 

Náhledy fotografií ze složky od zeleného stolu