Jdi na obsah Jdi na menu
 


2019-20 Éčko

Zbraslavec E - Regionální přebor IV. třídy - 2019/20

1.kolo

pá 18.10. 18:00

v TJ SOKOL VELKÉ OPATOVICE C

12:6

Ďugoš 3:1, Křepela M 4:0, Křepela J 2:2, Křepela P 1:3, čtyřhry 2:0

Domácí: Zemánek Tomáš 3:1, Chalupa David 0:4, Horák Vít 1:3, Maleček Josef 2:0, Horák Vojtěch 0:2, sety 31:40, vývoj skóre: 0:2, 2:4, 4:6, 5:9, 6:12.

Éčko jako nováčka soutěže nečekal právě nejpříjemnější soupeř k nabití více sebevědomí, loni totiž skončili pátí, ale spíš na ně nemáme nejlepší vzpomínky, když předloni nám dali 14:4, to však měli v sestavě tři jiné hráče než nyní(!). Takže když jsme tam jeli, slyšel jsem jen samý, že to ani nemá cenu apod. Připadlo mi to však nepatřičné třeba jen z toho důvodu, že o tom co nás čeká jsem, z řeči ostatních, věděl asi nejvíc já. Třeba to o posunu v jejich soupisce oproti předloni, i tak jsem to však ani já neviděl moc růžově:-). Dnes jim ovšem chyběla jejich jednička Gerbrich, na kterýho jsem se těšil speciálně nejmíň;-). Když jsme pak vyhráli obě čtyřhry, a snad to nebylo jen tímto, byl na klucích vidět úplně jinačí zápal. Náskok jsme pak už jen navyšovali a nakonec výsledek vypadá pro nás až moc pěkně. Martin hrál dobře a hodně, když všechny dvouhry vyhrál v pěti setech! Domácí postupně zdá se nepřestávali věřit svým prohrávajícícm hráčům, jelikož po druhé sérii vystřídali jednoho ze svých dvou dosud naplno bodujících (pokud to nebylo nedopatřením?), snad aby i jim umožnili bodovat. Nakonec když to jinak nešlo dopomohli vystřídavšímu hráči k bodu tím, že jej ve STISu nasadili o kolo dřív;-). Z takovýho bodu asi člověk nemá velkou radost, takže to bude spíš jen nepozornost, každopádně se o tom dá docela úspěšně fabulovat;-). Holt postřeh nestačí mít pouze za stolem, přestože tam se uplatní lépe. Takže začali jsme dobře a snad to nebude jako to příslovečné první vyhrání...

2.kolo

so 26.10.

d PINEC VESELICE B

11:7

Krása M 1:3, Křepela P 2:2, Křepela M 4:0, Křepela J 2:2, čtyřhry 2:0

Hosté: Stloukal Pavel 3:1, Straka Josef 3:1, Jarůšek Josef 1:3, Štolpa Aleš 0:4, sety 39:32, vývoj skóre: 2:0, 4:2, 7:3, 9:5, 11:7.

Éčko navázalo na předchozí výhru, když jsme zaznamenali i podobné herní zisky. Výhra se nerodila snadno, ale s ohledem na formu kluků, jsem ji docela očekával. Víc to nebudu rozvádět, budou jistě vhodnější příležitosti k chvále či lamentacím nad našimi výkony. Každopádně musím přiznat skoro až nebývalou chuť do každého dalšího utkání, doufám jen, že nenastanou velké důvody, aby zmizela;-).

3.kolo

so 2.11. 18:00

v SOKOL ROHOZEC C

13:5

Křepela J 3:1, Ďugoš 4:0, Křepela M 3:1, Křepela P 2:2, Ďugoš-Křepela J 1:0

Domácí: Antonovič Josef 0:4, Smetana Jakub 0:4, Matoušek Miroslav 2:2, Suchomel Kamil 2:2, sety 23:41, vývoj skóre: 1:1, 2:4, 3:7, 4:10, 13:5.

Éčko v sestavě s Honzou si jelo podle mého očekávání pro výhru. Komplikace za tímto cílem krom domácích borců, kteří nakonec nastoupili pouze bez jednoho hráče základu, mohla přinést i účast Pavla s Martinem na pátečním koncertě v Bcích, který byl prý vydařený a proto i náročný:), což jim prý spolu se společně nevydařenou čtyřhrou do dvouher nevlilo příliš optimismu do žil. Jak se však ukázalo z domácích borců byli konkurenceschopní pouze dva, takže jsme postupně získávali bodový náskok, až k desátému bodu už ve třetí sérii. Celkově to bylo pohodové utkání, i s několika kvalitními zápasy, na naše poměry samozřejmě. Takže nejen s výhrou spokojenost;-). Po třech kolech je éčko se třemi výhrami třetí.

4.kolo

st 6.11. 18:00

d TJ VYSOČANY C

7:11

Křepela J 1:3, Křepela M 3:1, Křepela P 1:3, Ďugoš 2:2, čtyřhry 0:2

Hosté: Žáček Roman 0:3, Ševčík Pavel st. 2:2, Zouhar Daniel 3:1, Zukal Filip 4:0, Zukal Josef 0:1, sety 32:36, vývoj skóre: 0:2, 2:4, 3:7, 5:9, 7:11, diváků 6.

Éčko chtělo navázat na tři předchozí výhry, ale tentokrát se nám herně tolik nedařilo, takže vyrovnaný duel dotáhli k výhře hosté. Nastoupili jsme v naší obvyklé vítězné sestavě, hosté nastoupili se dvěma náhradníky, kterými byli sedmnáctiletý Žáček a desetiletý F.Zukal. Nám jen těsně uteklo několik zápasů v úvodu, když první čtyři prohry jsme zaznamenali všechny v pěti setech! Později už se odehrál pouze jeden pětisetový duel, který Pavel nad Žáčkem vyhrál, ale rozhodovalo se v každém zápase, bohužel povětšinou jsme dnes za soupeři zaostávali, když oni většinou předváděli dobrou obranu, která na nás dnes stačila. Minimálně já a Honza jsme měli zahrát lépe, abychom i počtvrté vyhráli. No nic, budem se o tom muset pokusit příště. Éčko je reálně čtvrté, V čele jsou dosud neporažení Křetín C a Okrouhlá.

5.kolo

so 16.11. 17:00

v TJ VANOVICE B

9:9

Krása 3:1, Švancara 2:2, Křepela J 3:1, Jonáš P 0:4, Krása-Jonáš 1:0

Domácí: Kubín František 4:0, Palbuchta Kryštof 1:3, Ševčík František 2:2, Chlup Radek 1:3, sety 38:31, vývoj skóre: 1:1, 3:3, 5:5, 7:7, 9:9.

Soupeř éčka měl dosud jen o málo méně úspěšnou bilanci než my, 2-1-1 oproti 3-0-1, když například remizoval s Vysočany, se kterými jsme prohráli. Nám se tentokrát nepodařilo seskládat ani polovinu obvyklé sestavy, když mě účast odřekli tři hráči. Domácím chyběl ze základu jeden. Naposledy jsme se s nimi utkali v úvodu sezóny 16/17, to nás vyprovodili 17:1, když za ně hráli tři hráči dnešní sestavy, z naší já a Sláva (jediný bod tenkrát uhrál Honza Ďugoš)! Ale historie se přece jen mění, ne však ve všem, třeba pan Kubín (roč. 1949) je stále velmi nepříjemným hráčem, pro mě teda snad ještě více psychicky. Při tom všem jsme tentokrát mohli i vyhrát, jenže herně se nám opět nevedlo tolik, co bychom jistě rádi. Nejlépe z nás hrál Marek, přestože zahrát forhendový topspin bylo i pro něj sázkou do loterie. My ostatní jsme toho pro srovnání ani moc nabídnout nemohli. Sláva měl předchozí den prý náročnou oslavu u Franty Tenory, Jakub byl hned zkraje dosti rozladěn z trenérských rad svýho otce, na který si vypěstoval slušnou alergii (později se to přece jen zlepšilo), no a já jsem byl na vlně své pověstné výherní nemotivace, tudíž nebylo daleko, abych prohrál místo jednou třikrát. Nakonec nám k výhře chyběla třeba zbytečně ztracená druhá čtyřhra, nebo jeden ze dvou těsně prohraných Slávových duelů. No nic příště to bude jistě jiný kafe, už jen vzhledem k daleko silnějšímu soupeři, jež nás nyní čeká! Éčko je čtvrté.

6.kolo

čt 21.11. 17:30

v SAF BRŤOV A

9:9

Křepela M 2:2, Křepela P 0:4, Ďugoš 2:2, Křepela J 3:1, čtyřhry 2:0

Domácí: Svoboda Jiří 2:2, Tatíček Aleš 2:2, Pavlů Martin 1:3, Dobrovolný Lukáš 4:0, sety 40:31, vývoj skóre: 0:2, 2:4, 5:5, 7:7, 9:9.

Éčko hrálo s druhým celkem dosavadní tabulky, který mě s jednou porážkou (od Okrouhlé) před námi náskok dvou bodů. Oba celky nastoupili v obvyklých sestavách, jen Honza se po pracovním vytížení z dnešní šichty obával o svůj výkon. Ale s tím se už dalo málo co dělat, leda zatnout zuby! Čtyřhry pro nás dopadly výborně-Pavel s Martinem si slovy Martina vedli nad očekávání dobře, já s Honzou zase zkraje poměrně bídně, ovšem po odvrácení dvou mečbolů ve třetím setu jsme začali mít zničeho nic navrch. No, prostě jsme dál kazili méně než soupeř a zvrat jsme dokonali i přes nepříznivý vývoj v pátém setu. Ve dvouhrách jsme po první sérii náskok udrželi - Martin porazil letos dosud nejúspěšnějsího domácího hráče Svobodu (jeho bilance byla 18:2) samozřejmě po vyrovnaném boji v pěti setech. Vyhrál i Honza, já jsem poměrně lehce neuhrál ani set s Dobrovolným-nic moc spiny, bloky ještě horší. Byl to dnes jejich jasně nejlepší hráč, hrající útočnou topspinovou hru, což mě mělo vyhovovat a tedy o to víc mrzelo. Ve druhé sérii jsem se utkal se Svodobou a po dvou prohraných setech jsem se nějak herně vzchopil, snad jsem se konečně aklimatizoval na místní podmínky nebo se jen začal víc soustředit na rozdíl od soupeře, kterému vůbec nešel blok po více namotaném topspinu, takže jsem zápas otočil. Ani jsem v tu chvíli nevnímal, že kluci v tomto kole všichni prohráli, takže jsem už dorovnával stav utkání na remízu. Ve třetí sérii vyhrál alespoň Martin. Já jsem si v tomto i pak ve čtvrtém zápase docela věřil. Podařilo si mi je oba vyhrát přestože třeba těsně (s Pavům 9 v pátém setu), hlavně jsem hrál jak jsem asi chtěl, sice mi moc nešel bekhend, ale nakonec to stačilo. Martin s Pavlem v úvodu poslední série prohráli, čímž jsme o dva body za soupeřem zaostávali. Mě se tedy podařilo snížit a Honza pak dohrával zápas s Tatíčkem. Přestože už byl značně zmožen, dokázal v sobě najít zbytky sil a výhrou stav utkání srovnal. Za tuto bojovnost ho zde mohu tímto pochválit! Éčko je aktuálně šesté, když máme stejně bodů jako před námi jsoucí Vysočany C a Vanovice B.

7.kolo

so 30.11. 18:00

d TJ SOKOL KŘETÍN C

9:9

Krása 1:3, Křepela J 2:2, Švancara 2:2, Ďugoš 2:2, čtyřhry 2:0

Hosté: Pospíšil Jakub 1:3, Maresch Robert 4:0, Bačovský Filip 4:0, Winkler Adam 0:2, Slezák Martin 0:2, sety 34:32, vývoj skóre: 2:0, 3:3, 5:5, 7:7, 9:9, diváků 8.

Éčko přivítalo třetí celek tabulky mající bilanci 4-0-2, i díky čemuž byli řekněme mírným favoritem. Z naší sestavy vypadl ze zdravotních důvodů Martin, snad krátkodobých, a Pavla jsem nechal odpočívat z mého rozhodnutí. Místo nich hráli Marek a Jakub. Hosté museli oželet našeho rodáka Laďu Koudelku st., ale i tak měli silnou sestavu opírající se o dvojici úspěšných borců Maresche (jeho dosavadní bilance 20:3) a Bačovského (14:2). Začali jsme výborně oběma vyhranými čtyřhrami, pak jsme sice hned v první sérii vedení ztratili, alespoň remízu jsme pak už drželi celkem jistě. Ve dvou případech naši prohráli v pěti setech, což v případě Honzy proti Mareschovi byla největší škoda a zde jsme měli nejblíž k celkové výhře v utkání. Mě se nehrálo vůbec dobře, vlastně jsem byl rád za výhru nad Pospíšilem, v kterou jsem po prvním prohraném setu už téměř přestal doufat. Na ty dva jsem v dnešním rozpoložení neměl. Výsledek to pro nás určitě špatnej není, jen nic neřeší, pro první šestku budeme nejspíš muset nějaký z následujících tří utkání vyhrát. Uvidíme, zatím je éčko páté na čele trojice celků se stejným bodovým ziskem, mezi kterou je i náš další soupeř Rájec C.

8.kolo

so 7.12. 16:00

v TRIANGL o.s. RÁJEC C

2:16

Křepela J 1:3, Křepela P 1:3, Krása 0:4, Švancara 0:4, čtyřhry 0:2

Domácí: Bartoš Rostislav 3:1, Málek Jaroslav st. 4:0, Kala Vojtěch 3:1, Kopecký Jaroslav 4:0, sety 51:22, vývoj skóre: 2:0, 5:1, 8:2, 12:2, 16:2.

Éčko se toto utkání s celkem, který měl stejně bodů, vůbec nepovedlo. Jeli jsme sice bez našich dvou nejúspěšnějších hráčů, ale jelikož domácí na tom byli při absenci Dudka a Štěpánka (kteří hráli po nás za jejich béčko v RP1) podobně, nebylo proč si nevěřit. Jak to pak celé dopadlo je tedy docela zklamání obzvlášť při zjištění, že všechny protihráče jsem dnes mohl porazit, jen to chtělo zahrát o trošku lépe, ovšem ve většině setů, což se jak mě, tak ostatním evidentně nezdařilo. Naše zisky setů alespoň naznačují, kdo že se nejvíc přiblížil svým možnostem: Jakub 7, já 6, Pavel 4 a Marek 2. Že nám třeba nemusely vyhovovat podmínky, jako hrát při 13°C, nebo reagovat na šotování prasat (ať už bylo z jakékoli příčiny) jednoho z domácích hráčů, není podle mě nijak podstatné. Příště toho budeme muset prodat daleko víc. Éčko kleslo na sedmé místo, kde je v těsném závěsu za výše umístěnými celky.

10.kolo

po 16.12. 17:30

(v)d AC OKROUHLÁ A

5:13

Krása 0:4, Charvát 2:2, Švancara 0:4, Křepela J 2:2, Krása-Švancara 1:0

Hosté: Čapka Petr 2:2, Tichý Radek 3:1, Čapka Petr st. 4:0, Vlach Ivo 3:1, sety 29:44, vývoj skóre: 1:1, 1:5, 2:8, 4:10, 5:13, diváci 3.

Éčko v předehrávce 10.kola přivítalo doma (po prohození pořadatelství) suverénně vedoucí celek soutěže. Jelikož nám chyběli tři hráči obvyklé sestavy, za hosty nastoupil jeden náhradník, mohli jsme teoreticky sotva překvapit. Loni s nimi déčko ještě v RP3 remizovalo (mj. to hráli i Jakub a Marek a uhráli 3 resp. žádný bod), já proti jejich ve třech případech shodné sestavě hrál před třemi roky a také jsem uhrál tři body, takže úplně beznadějně jsem to neviděl. Čtyřhru s Rudou jsme nehráli špatně, jen mě chyběla větší útočná jistota, díky čemuž jsme nevyhráli dlohou koncovku prvního setu a pak nám nevyšly ani ty dva další. Kluci naopak vyhráli ve čtyřech setech. Ani dvouhry nevypadaly zkraje pro nás zle, když Marek i Jakub vyhráli první sety. Nakonec však oba na své soupeře nestačili. Když prohrál i Ruda v pěti setech nebyl jsem zrovna v klidu. Nakonec jsem první kolo uzavřel naší čtvrtou prohrou i já, když jsem prohrál koncovky třetího a čtvrtého setu. Druhá série byla od nás jen o málo lepší, když Ruda vyhrál nad Čapkou ml. Ostatní jsme opět prohráli, já tentokrát opravdu zbytečně. Ve třetí sérii jsme sice dosáhli na dvě výhry, ale to už bylo tuze málo na obrat. Utkání jsme tak prohráli, ale myslím nebylo to úplně marný, přestože u našich mladejch to herně stále není to, co by si minimálně Laďa Š. představoval. Nevím jak to vidí oni, ale zatím zřejmě nikoli příliš tísnivě. Ěčko se tímto ze sedmého místa výše neposune, zda bude moci ve zbývajících dvou kolech usilovat o šestou příčku, teď už nebude záležet pouze na nás.

9.kolo

11.-12.1.2020

v TJ SOKOL PETROVICE B

 

11.kolo

25.-26.1.

d TJ SOKOL ŽĎÁRNÁ C

 

12.kolo

8.-9.2.

 

 

13.kolo

15.-16.2.

 

 

14.kolo

21.-22.2.

 

 

15.kolo

7.-8.3.

 

 

16.kolo

14.-15.3.

 

 

Tabulka soutěže - odkaz na STIS zde.