Jdi na obsah Jdi na menu
 


silůvky-a / b-boskovice

   V 15. kole KS-dvojky došlo na vzájemný souboj dvou vedoucích celků. Naši byli v tabulce druzí pouze o skóre za vedoucími Silůvkami. A u nich se hrálo. Naši měli snazší úlohu, že se dopředu vědělo, že domácí jsou oslabeni o letos svého druhého nejúspěšnějšího hráče Radka Pikulu. Ve čtyřhrách vyhráli všechny tři těsné koncovky Petr s Lubem B. a ve druhé Radim s bráchem vedli 2:1, ale nakonec pátý prohráli 11. Dvouhry začali naši ještě větším atakem, nejprve smetl Radim Škorpíka, pak Luboš B. zvládl pětisetový duel s T. Pikulem a Luboš K. po prohraném prvním setu s Vašulínem další tři získal s velkým přehledem. No a k naprosto famóznímu úvodu chyběl ve čtvrté dvouhře Martinovi v zápase s Kolbertem, jedničkou domácích, jen nepatrný kousek. Po vyhraném prvním setu, vedl Martin ve druhém 10:5, ale prohrál ho 10:12. Ve třetím pro změnu prohrával asi 10:6 on a málem to soupeři oplatil, když vyrovnal na 10:10, jenže mu to nebylo souzeno, tak že opět 10:12 prohrál. Čtvrtý set pak Martin jasně vyhrál a mohl jen litovat předchozích dvou koncovek, protože v pátém už ve druhé půlce setu nestačil, čímž prohrál jeden z nejdramatičtějších zápasů dne. Naši se dostali do vedení 2:4. V dalším zápase si Luboš B. poradil opět ve třech setech se Škorpíkem, na nějž už toho asi bylo příliš a pak střídal. Šestý bod měl vzápětí přidat Radim v zápase s Vašulínem. No jenže po prvním setu s očekávaným vítězem, přišly další tři, které se rozhodovaly až v těsných koncovkách a v nich Radim získal pouze jeden. Ale pátý set byl ovšem úplně jiný příběh, Radim získal několik úvodních bodů a soupeři najednou nic nešlo. Poslední dva míčky byly už jen potvrzením pořekadla o spadnutém hajzlu. Radim pátý set vyhrál málo vídaným skóre 11:0. Další dva zápasy vyhráli domácí, když Kolbert porazil 3:1 Luboše K. a T. Pikula stejným výsledkem Martina. Po druhých dvouhrách vedli naši 4:6. Boj pokračoval. V zápase Vašulína s Lubem B. to bylo doslova. Zkušený domácí borec si vedl dobře, vedl 2:1 na sety, ale rozhodoval opět až pátý. A po něm se po výhře 13:11 radoval Luba. Mezitím už v souboji jedniček porazil Radim Kolberta ve třech těsných koncovkách. V dalším zápase prohrál Luboš s T. Pikulou ve třech setech. Dalším v pořadí, kdo útočil na devátý bod byl Martin. Jenže tak úplně se mu to nepodařilo resp. to nestihl, protože než rozehráli s vystřídavším F. Záděrou pátý set, podařilo se jej získat Bezďovi. Ten porazil Kolberta 3:1 na sety. Martin tak s jistotou dokráčel až pro bod desátý.

V zápase byl k vidění velký rozsah stolně tenisové hry. Chyby a z nich pramenící herní nervozita byla vidět převážně na straně domácích, naopak větší herní kvalita prozměnu převážně u hráčů na druhé straně stolů. Proto i výsledek tohoto zápasu byl zasloužený. Všichni kluci podali velmi dobrý výkon a po tomto vítězství se posunuli na první místo v tabulce soutěže.
Silůvky A - Zbraslavec A 5:10 body: Pikula T. 2/3,5, Škorpík 0/2,5, Vašulín 0,5/3,5, Kolbert 2/4, Záděra F. 0,5/1,5 - Bezděk 4,5, Křepela R. 3/3,5, Křepela L. 1/3,5, Cetkovský 1/3, Krása st. 0,5/0,5.
O den později jeli naši pro povinnou výhru do Nových Bránic, kde se střetli s posledním celkem soutěže. Utkání mělo od začátku jednoznačný průběh, když opět jistotou byli naplno bodující Radim a Luba B. Prohrál jen jednou Martin a dvakrát v pěti setech Luboš K.
Nové Bránice A - Zbraslavec A 3:10 body:Zittner 0/3, Havránek 0/1,5, Daniel 1/3,5, Indra 2/3,5, Schoř 0/1 - Bezděk 3,5/3, Křepela R. 3,5/3, Křepela L. 1,5/3, Cetkovský 1,5/2.
 
Béčko začalo nadstavbovou část doma v neděli dopoledne a ve stejné sestavě jako v minulém kole si poradili se stylově vyhovujícími hosty z Boskovic. Vydatně pomohli „cizí“ hráči Zdeněk a David, ale hlavní oporou byl Laďa, kterej ani jednou nezaváhal.
Zbraslavec B – Boskovice B 11:7Body Křepela Z. 3, Peterka D. 1,5, Krása P.ml. 2, Švancara Vl. 4,5 – Zachoval 2,5, Pařízek 1, Dokoupil 1, Mládek 2,5.
 
Céčko hrálo v pátek doma s Bořitovem A. No a nevedlo si úplně špatně, ale remíza se taky zrovna nedá považovat za úspěch. A to přestože jedním bodem pomohl Vláďa, kterej se dostává do jakés takés formy. No a kdo už ve formě je, bylo taky zřejmé, Zdeněk podruhé za sebou uhrál čtyři body. Hmmm.
Déčko hrálo ve Vysočanech a přivezlo jasnou výhru 13:5. Bodovali všichni, takže v tomto případě asi aktuální spokojenost. Ovšem další kola budou neméně důležitá.

   Éčko nepodalo nejlepší výkon a s vedoucím celkem OSII i se Slávem nemělo šanci. V neděli po poledni doma prohráli s Adamovem B 5:13. To efko v sestavě s Martinem O. šanci mělo, ale asi mu nepřipadá jako dobrej nápad čtyři kola před koncem soutěže začít vyhrávat;-). Takže po týdnu opět v Křetíně s E prohráli tentokrát 7:11.